facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Volvo Mobility Centre

Volvo Mobility Centre
Adres: Hoofdweg 137, 3067 GD Rotterdam, Nederland
Telefoonnummer: 010 850 4550
Staat: Zuid-Holland
District: Rotterdam
Stad: Rotterdam
Route: Hoofdweg
Huisnummer: 137
Postcode: 3067 GD


Openingstijden

maandag: 08:00–17:30
dinsdag: 08:00–17:30
woensdag: 08:00–17:30
donderdag: 08:00–17:30
vrijdag: 08:00–17:30
zaterdag: 10:00–17:00
zondag: Gesloten

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Porsche Centrum Rotterdam Porsche Centrum Rotterdam 8 km Ik wil graag mijn ervaring delen over de Porsche dealer die wordt beheerd door Robert...
Recensies
De wachttijden zijn echt schandalig. Het is voor mij een reden om nooit meer een Volvo/Polestar te rijden. Als er iets mis is moet je 2 weken wachten voor er tijd voor je gemaakt kan worden.
Het Volvo Mobility Centre overtrof mijn verwachtingen. Michael bood een professionele service, begeleidde me tijdens het hele proces voor informatie over het leasen van de XC30 en regelde zelfs op dezelfde dag een proefrit voor mij. De transparante aanpak en efficiënte dienstverlening maken dit centrum een aanrader voor wie op zoek is naar een Volvo.nEen geweldige plek voor een eersteklas klantenservice en een uitgebreide proefrit ervaring !
Verschrikkelijk slechte service. Eerst duurt het 3 weken eer ik teruggebeld wordt voor het maken van een afspraak die ze eigenlijk zelf moeten aangeven, zelf elke week gebeld om info. En na pas de derde keer, en nadat ik zelf controleerde bleek mijn tegen de stijl aan slaande ruitenwisser nog niet gerepareerd te zijn. Na weer 20min was het dan eindelijk klaar. Komt er ook nog bij dat ze geen vervangend vervoer voor de Lynck en Co verzorgen. Buiten dit zou ik zeker niet meer naar dit filiaal gaan voor onderhoud o.i.d.
Heel onvriendelijk. Meneer Matti. Neemt telefoon op en vervolgens zegt hij hou het kort ik ben druk. Vriend dat moet je je telefoon niet opnemen.
Zeer onvriendelijk medewerkers. Ik heb helaas veel te maken gehad met hun service omdat ik een Lynk & Co heb. Je krijgt meteen tweederangs gevoel, omdat het geen Volvo is. Ik heb eerste ene Dennis aan de lijn gehad die heel bot was terwijl foute informatie aan mij is gegeven door collega. Daarna gebeld met telefoniste die was ook niet erg vriendelijk. Daarna manager van Lynk & Co die was helaas ook niet begripvol. Schot de hele tijd in de verdediging en zei dat ze druk hebben, maar heb niks mee te maken als klant. Ik wilde alleen maar begrip. Er valt veel te halen bij deze locatie qua communicatie en begrip tonen. Ik dacht misschien ligt dit aan mij. Maar van schoonvader heeft ook Lynk en heeft ook deze locatie als zeer onprettig ervaren. Ik hoor dat er groot verschil tussen Barendrecht en hier qua klantvriendelijkheid. Wat raar is dat het zelfde eigenaar is volgens mij. Dus denk dat het aan de management bij hoofdweg ligt. Ik hoop dat jullie dit zien als waardevolle feedback en er iets meedoen. Ik ga wel opzoek naar een andere locatie want heb ik hier genoeg meegemaakt.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid