facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Nederlands Gereformeerde Kerk Culemborg

Nederlands Gereformeerde Kerk Culemborg

Info

Want Mijn huis zal een bedehuis genoemd worden voor alle volken.

Geschiedenis

Wij zijn de Nederlands Gereformeerde Kerk van Culemborg. Onze kerk bestaat op dit moment uit ongeveer 140 leden, in leeftijd variërend van zeer jong tot ruim in de 90. Kenmerkend daarbij is dat de leeftijdsopbouw van onze gemeente redelijk vloeiend is. Er is bijna geen leeftijdsgroep duidelijk ondervertegenwoordigd. Dat maakt dat vrijwel iedereen wel natuurlijke aanspraak heeft binnen de groep.

Eén van de aantrekkelijke kanten van een wat kleinere gemeente, is dat je elkaar snel leert kennen. Dat is in onze gemeente duidelijk zichtbaar. Mensen kennen elkaar en weten elkaar te vinden. Er is aandacht voor elkaar. Aandacht die zich vertaalt in zorg voor elkaar, waar dat nodig is.

Als Nederlands Gereformeerde Kerk van Culemborg zijn we een gemeente met veel actieve leden. Mensen laten zich graag inschakelen bij allerlei activiteiten. Die zijn soms heel praktisch van aard, maar ook meer inhoudelijk zijn er veel mensen actief in verschillende commissies en groepen. Op dit punt valt onder andere te wijzen op de drie bijbel-/ gesprekskringen die binnen onze gemeente draaien. Drie kringen met elk een eigen karakter, zodat voor iedereen wel ergens aansluiting is te vinden.

Overigens zijn veel van onze leden niet oorspronkelijk Nederlands Gereformeerd. Er zijn mensen met een achtergrond in onder meer de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Protestantse Kerk in Nederland. Dat heeft er vooral mee te maken dat de kaarten van het kerkelijke leven hier in Culemborg soms net iets anders zijn geschud dan op andere plaatsen in ons land. Onze kerk blijkt voor verschillende mensen dan soms net die herkenning op te roepen die andere kerken in onze woonplaats niet oproepen.

Als Nederlands Gereformeerde Kerk van Culemborg dragen we graag onze verantwoordelijkheid naar de kerken van ons kerkverband, waarvan we deel uitmaken, en waar we een deel van onze identiteit mee gemeen hebben (www.ngk.nl). Daarnaast draaien we volop mee in het kerkelijke leven van Culemborg. We zijn aangesloten bij de Raad van Kerken in Culemborg. Daarnaast draaien we mee in de Diaconale contactgroep. Onze gemeentepredikant participeert actief in het Convent van Voorgangers van Culemborg, die vier keer per jaar bij elkaar komt. Duidelijk zichtbare vruchten van deze samenwerking zijn ieder jaar de twee oecumenische diensten: één in januari, in het kader van de week voor de eenheid van de christenen, en één in september, de Vredesdienst.

Adres: Jodenkerkstraat 5, Gelderland Culemborg
Stad: Culemborg
Route: Jodenkerkstraat 5
Postcode: Gelderland



op zoek naar gerelateerd: Jodenkerkstraat Culemborg, Voormalige synagoge Culemborg
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Oud-Katholieke Kerk Culemborg Oud-Katholieke Kerk Culemborg 78 meter Toplocatie zeer aardige pastoor en vrijwilligers!! Aanrader om te bezoeken . Mooie pa...
Kerkplein Culemborg Interactief Kerkplein Culemborg Interactief 78 meter Mooie zondagochtend viering in een prachtige kerk en heel fijne mensen.
Taqwa Culemborg Taqwa Culemborg 258 meter Een moskee met ambitie!
Pinkstergemeente Tikvah Culemborg Pinkstergemeente Tikvah Culemborg 299 meter Was weer een zegen om daar te zijn.
Gemeente De Schuilplaats Gemeente De Schuilplaats 744 meter Fijne gemeente met ook zeker fijne mensen. Voor elke leeftijdsgroep zit je hier goed....
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid