facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kerkplein Culemborg Interactief

Kerkplein Culemborg Interactief

Info

Oud-Katholiek is eigentijds katholiek. Zó katholiek zijn kan óók . Ontdek wie wij zijn via onze website, facebookpagina's of door het bezoeken van onze vieringen. Iedereen is van harte welkom !

Adres: Varkensmarkt 18-20, 4101 CL Culemborg
Telefoonnummer: 06-13180126
Stad: Culemborg
Route: Varkensmarkt 18-20
Postcode: 4101 CL


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Oud-Katholieke Kerk Culemborg Oud-Katholieke Kerk Culemborg 0 meter Toplocatie zeer aardige pastoor en vrijwilligers!! Aanrader om te bezoeken . Mooie pa...
Nederlands Gereformeerde Kerk Culemborg Nederlands Gereformeerde Kerk Culemborg 78 meter Want Mijn huis zal een bedehuis genoemd worden voor alle volken.
Taqwa Culemborg Taqwa Culemborg 305 meter Een moskee met ambitie!
Pinkstergemeente Tikvah Culemborg Pinkstergemeente Tikvah Culemborg 334 meter Was weer een zegen om daar te zijn.
Gemeente De Schuilplaats Gemeente De Schuilplaats 731 meter Fijne gemeente met ook zeker fijne mensen. Voor elke leeftijdsgroep zit je hier goed....
Recensies
Mooie zondagochtend viering in een prachtige kerk en heel fijne mensen.
Mooie kerk waar leuke dingen georganiseerd worden.
Kolossale kerk in de verhoudingen van de oude Culemborgse binnenstad. Daardoor ook genoeg ruimte voor verschillende exposanten van de Kunstroute op 12/13 oktober, die er prima tot hun recht komen. Imposante zwarte natuurgraf-stenen vloer, genoeg om even stil te zijn.
De Grote of Sint-Barbarakerk stamt uit de 14e eeuw. In 1654 is de kerk afgebrand en daarna herbouwd. Het is een gotische kruisbasiliek. In 1578 is de kerk tijdens de reformatie overgegaan in protestantse handen. Het is naar mijn smaak een prachtige kerk, die een bezoek meer dan waard is. Er is in het koor een mooie graftombe uit de 18e eeuw van Alida van der Dussen. Zij was een rijke dame die vluchtte voor haar man, de burgemeester van Dordrecht een drankzuchtige man met "losse handjes". In 1733 kreeg zij in Vrijstad Culemborg asiel. Ze schonk de kerk naar verluidt een flinke som geld, maar bedong daarbij dat ze in een fraaie graftombe in het koor bijgezet zou worden.
Mooie kerk waar ik in uitstekende sfeer de stadsmaaltijd heb mogen nuttigen tijdens het Barbara festival onder aangename muzikale begeleiding van het 'middeleeuwse' ensemble Altegear !
Schitterend mooi plekje op de markt, zeker 's, avonds een bijzondere uitstraling.
Innemende kerk in het centrum van Culemborg. Warm en toch licht. Groot maar toch knus. Open, liefhebbende gemeente. Helaas moeten ze hun predikant door een plotseling overlijden missen.
Wat een prachtige kerk en wat een geweldig concert
We zijn daar in de kerk geweest.Een prachtige grote kerk.
Prachtige locatie, met geweldige akoestiek.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid