facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor MOSES.

Adres: IJburglaan 1487 , Amsterdam 1087 KM, NL
Telefoonnummer: 020 462 5303
Stad: Amsterdam
Route: IJburglaan 1487
Postcode: 1087 KM



op zoek naar gerelateerd: Mozes en Aäronkerk Amsterdam openingstijden, Mozes en Aäronkerk orgel
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Young Original Young Original 4 meter
Topclick Nederland Topclick Nederland 179 meter
Webdutch Webdutch 532 meter
CrozzRoads CrozzRoads 2 km
Redkiwi Redkiwi 2 km
SKIPP SKIPP 2 km SKIPP heeft geholpen met de video's voor onze Employer Branding campagne. We zijn zee...
Flyeralarm Flyeralarm 4 km Hele slechte service, en nog slechtere producten. Ze doen overkomen dat ik van te vor...
Tusch Tusch 4 km Prachtige theater/bioscoop! Je kijkt je ogen uit, je wordt meegenomen in de ambiance ...
2ignite 2ignite 4 km
Digizaal Webdev Digizaal Webdev 4 km No nonsens webdesign.
Brandfirm Brandfirm 5 km Al ruim twee jaar werken we samen met Brandfirm en ik kan je vertellen, die tijd vlie...
Recensies
De Sint Anthonius van Padua , een Rooms-Katholieke kerk staat beter bekend onder de naam Mozes en Aäronkerk. Oorspronkelijk stond de kerk aan een gracht , de houtgracht . Deze werd gedempd in 1882. Rechts van de kerk stonden oorspronkelijk nog allerlei panden, waaronder de pastorie ; die werden in de 20ste-eeuw gesloopt om het vissersplein mogelijk te maken. Het is een waterstaatkerk : gebouwd onder toezicht van ingenieurs van Rijkswaterstaat , en met geld van de rijksoverheid. De architect was TF Suys die in 1820 door Willem I tot docent bouwkunde aan de academie van Beeldende Kunsten was benoemd. De Belgische Koning Leopold I benoemde hem na de Belgische revolutie van 1830 tot Hofarchitect. Zijn ontwerpen zijn vrijwel zonder uitzondering neoclassicistisch . De kerk staat op de plek waar eerder in de Huizen Mozes en Aäron een schuilkelder was . De naam van de schuilkelder ging over op de nieuwe kerk . Op 29 april 1866 woonde Franz Liszt hier de uitvoering bij van zijn werk " Graner Messe ".
Mijn vader is koster geweest in de oorlog t/m 1955. Hij is daar op 2 mei op het altaar gestorven om 8.30 uur aan een hart aanval. Ik heb fantastische herinneringen aan die tijd. Toen ik een paar jaar geleden een bezoek bracht aan de kerk vroeg een mevrouw achter de boeken staal of ik wat wilde weten over de kerk. ik zij tegen haar, wat wilt u weten over de kerk. Ik woonde naast de kerk met mijn ouders en ben bijna in de kerk geboren en opgegroeid. Dat kon zij natuurlijk niet weten. Jan Broekhof. Diemen.
Een prachtige classicisme kerk hij is nog gebouwd als Waterstaatskerk met zijn zware zuilen en voorgevel aan de rand van de Waterloopleinmarkt. Unieke en mooie combinatie! Ook de kerk binnen is erg de moeite waard om te ervaren, maar hij wordt helaas heel zuinig opengesteld de laatste jaren. Ook worden er veel minder publieke bijeenkomsten georganiseerd, zoals lezingen, concerten. Heel jammer!
Prachtig bezoek door orgel restauratie commissie Urk. Warme ontvangst. En mooi gespeeld op het orgel.
Het was er leuk en mooi. We hebben meer inzicht gekregen op de activiteiten daar, zoals de verschillende soorten vrijwilligerswerk zij én hun collega's doen. Alleen was het er in de kerk best koud, en op een gegeven moment had je het wel gezien.
Mooi dat deze indrukwekkende kerk 2 dagen in de week voor publiek geopend is.
Prachtige kerk, momenteel een indrukwekkende tentoonstelling over Roma en Sinti, de moeite van een bezoek in alle opzichten meer dan waard.
Prachtige, statige kerk die in haar oude historie is hersteld.
Dankzij het Coronavirus moet er ook hier afstand bewaard blijven.
Prachtige Waterstaatskerk. Protestants van buiten; Rooms-Katholiek van binnen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid