facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Tilburg Universiteit

Geschiedenis

Station Tilburg Universiteit is een spoorwegstation in Tilburg op ongeveer twee kilometer ten westen van station Tilburg en drie kilometer ten oosten van station Tilburg Reeshof. Het station is gelegen aan de spoorlijn Breda – Tilburg, vroeger takte het Bels Lijntje ter hoogte van het huidige station Universiteit af.Ten zuidwesten van het station bevindt zich onder meer de Tilburg University en recreatiegebied De Oude Warande. Ten zuiden ligt winkelcentrum Professor de Moorplein. De Statenlaan en de Conservatoriumlaan komen samen onder het stationsviaduct. Eind 2012 werd ten oosten van spoor 1 een fiets- en wandeltunnel (Postelse Hoefpad-Academiepad) geopend, waarlangs het sportcentrum en de sportvelden van de universiteit ontsloten zijn, die ten zuidoosten van dit station liggen. Vanaf de sporen 2/3 is dit sportcomplex beter te belopen via de andere spoortunnel (Conservatoriumlaan).Het station werd geopend in 1969 onder de naam 'Tilburg West', met een stationsgebouwtje van het type Sextant. Station Tilburg Universiteit heeft drie sporen: twee doorgaande sporen waar de sprinters Dordrecht-Breda–'s-Hertogenbosch v.v. stoppen en een kopspoor dat wordt gebruikt voor de sprinters richting Eindhoven. Het middenperron is op sommige plekken niet breder dan 2 meter en in 2013 zijn hierom speciale smalle abri's geplaatst.Treinseries die stoppen in Tilburg Univeresiteit tijdens de dienstregeling 2017:

Adres: Tilburg (gemeente)
Telefoonnummer: +319009292
Stad: Tilburgop zoek naar gerelateerd: Station Tilburg Universiteit adres, Station Tilburg Universiteit parkeren, Tilburg Centraal station, 9292 Tilburg Bus, Bushalte Tilburg Universiteit, Universiteit Tilburg adres, Station Tilburg sporen, Oude station Tilburg
Recensies
Niks bijzonders. Er komen treinen aan en vertrekken. Geen overkapping om te schuilen tegen slecht weer.
Klein station met een kiosk waar je koffie kan halen. De station heeft een lift, en drie sporen. Aan beide kanten van de station rijden er bussen, waarvan een direct naar Centraal station. Er zijn daar meerdere NS automaten. In de buurt is er een winkelcentrum genaamd de Westermarkt. Er is een directe toegang naar de universiteit zelf.
Klein station nabij winkelcentrum Westermarkt. Van Tilburg Universiteit naar CS is het 2 min reizen. Prima opstapplaats. Aangezien het een klein station is is er minder treinverkeer maar je hebt er wel een kleine balie waar je wat te drinken en snacken kunt halen. De overkapping op dit station is minimalistisch opgezet met soort van wacht hokjes zonder compleet afgezette ruimte. Bij koud en guur weer kan dat vervelend zijn
Dit station mist heel veel dingen. Zoals een toilet of wifi. Perron 3 en 2 is gevaarlijk smal op het viaduct en is soms ijsglad.
Op dit station is het fijn dat je een goed overzicht heb om te filmen van beide kanten
Dit station kan veel beter weinig overdekte ruimte om te schuilen voor de regen geen openbaar toilet
Waardeloos!! Geen overkapping voor te schuilen geen toilet, veel vertraging etc etc kortom bagger zooitje en daar betalen we met zijn alle veel geld voor!!!
Prima station. Perron erg smal.
Het fijnste stationneke om met de treinreis te vertrekken en te arriveren.
Goed verlichte fietsen stalling. Weinig overkapping op het station
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Station Tilburg Universiteit.

Tilburg treinstation

openingstijden, locatie, vervoer. Station Tilburg Universiteit adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Station Tilburg Universiteit. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Station Tilburg Universiteit delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid