facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Tilburg

Geschiedenis

Station Tilburg is het centrale station van Tilburg, naast de andere stations in de stad: Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit (voorheen Tilburg West). Station Tilburg werd geopend op 5 oktober 1863. Het was het eindpunt van de eerste door de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen (SS) geopende spoorlijn, Breda – Tilburg (Lijn E).Nabij het station van Tilburg lag een van de hoofdwerkplaatsen van de Nederlandse Spoorwegen waar het groot onderhoud aan de locomotieven plaatsvond. Het complete gebied staat tegenwoordig bekend als de Spoorzone.Voor de personeelsleden van het station die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog hangt er in de stationshal een Plaquette voor het Gevallen Spoorwegpersoneel met zes namen. In de werkplaats was er eveneens één te vinden met 6 namen.Het huidige stationsgebouw werd gebouwd in 1965 naar een ontwerp van architect Koen van der Gaast. Het station bestaat voornamelijk uit een hoge, opmerkelijk vormgegeven 'zwevende' overkapping, waaronder de perrons en de restauratie liggen.

Adres: spoorlaan 35, 5038 CB Tilburg (gemeente)
Telefoonnummer: 0800-7767245
Stad: Tilburg
Route: spoorlaan 35
Postcode: 5038 CB


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: station tilburg adres, station tilburg universiteit, station tilburg plattegrond, station tilburg verbouwing, station tilburg ophalen, station tilburg achterzijde, station tilburg winkels, station tilburg nieuws
Recensies
Enige tijd geleden eens geschreven over de NS. Nu weer eens op weg met de trein. Concert 013. Wederom geen trein. Sta je dan ...weer.... en het ergste...volle prijs!
Station Tilburg is er goed op vooruitgegaan sinds de verbouwing. Eindelijk een lift! Voldoende winkels ook, en sinds kort een hypermoderne stationsfietsenstalling voor duizenden fietsen. Verder is er veel groen voor en achter het station, met kleurrijke bloemen en planten. Neem ook vooral een kijkje bij de naastgelegen Lochal bibliotheek als je lang op je trein moet wachten. Aanvulling: wel slecht dat er anno 2023 helemaal geen NS-personeel meer op het station te vinden is, de servicebalie is ook dicht.
Prima station. Zou nog iets meer winkels mogen hebben zoals een drogisterij.
Mooi nieuw station, het is bijna klaar
Teleurgesteld aangekomen op Tilburg centraal. Er zouden nog 13 OV fietsen staan maar helaas allemaal defect. Personeel reageert alleen maar met nee-knikken. Er lijken sowieso weinig fietsen beschikbaar voor zo'n grote stad. De auto thuislaten wordt zo niet gepromoot. Ook iets voor de gemeente Tilburg om aandacht aan te besteden.
Zeker na de verbouwing een paar jaar terug een prettig station. Lekker open, veel glas en een goede dichte wachtruimte. Fijn als je een feestje in de stad hebt gehad, en moet wachten op de eerste trein. Ik had er graag een foto bij gedaan, maar ik heb net een nieuwe telefoon en daar staan nog geen foto’s op.
Gezellie terrasjes mooie winkels en alles goed te voet te doen
Station met 3 sporen. Dit zorgt voor een grote drukte op spoor 1. Waar blijft dat 4e spoor? Ook de roltrappen kunnen het aantal reizigers niet aan. Slechts 1 trap en 1 roltrap. Afstand naar zowel het tijdelijke busstation als het normale busstation is best ver Het aantal winkels op dit station is voldoende
Prima station. Inmiddels zijn de meeste verbouwingen weer klaar. Hoofdingang ziet er goed uit, voor uurtje wachten heb je iig genoeg winkels/eet & drink gelegenheden. In verhouding met de meeste stations veel zitgelegenheden. Er moet een tijd geweest zijn dat ze de kouwgom van de grond niet weg hebben gehaald, die hebben namelijk vlekken op de grond achter gelaten die een niet schone indruk achter laten.
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Station Tilburg.

Tilburg treinstation

openingstijden, locatie, vervoer. spoorlaan 35 tilburg busstation kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Station Tilburg adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Station Tilburg. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Station Tilburg delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid