facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Praamzeilen

Praamzeilen

Info

Een onvergetelijke ervaring: zeilen in een praam is puur zeilgenot onder invloed van de verschillende natuurelementen zoals water, wind en lucht.

Geschiedenis

Een onvergetelijke ervaring tijdens een reünie, een familiefeest(je), een personeelsuitje, teambuilding, vriendencontact, e.d.
Wij vervullen met maatwerk uw persoonlijke wensen.
Zeilen in een praam is puur zeilgenot onder invloed van de verschillende natuurelementen zoals water, wind en lucht. Je kunt prima in de boot staan en langs beide lange zijden is voldoende zitruimte op banken, waardoor je volop contact met elkaar kunt hebben.
Er zijn arrangementen mogelijk voor zowel kleine als grote groepen. In het laatste geval gaan we met meerdere pramen het water op.
U kunt kiezen voor alleen een dagdeel of dag praamvaren, maar er kan ook een combinatie gemaakt worden waarbij gebruik wordt gemaakt van de plaatselijke horecaetablissementen of na afloop een barbecue. Een combinatie met andere sportieve activiteiten behoort eveneens tot de mogelijkheden. Ook kunt u denken aan de combinatie van werken en daarna ontspanning.
Als u het eenvoudiger wilt houden, kan een lunch aan boord of een picknick in de vrije natuur door ons verzorgd worden, maar alleen een klein hapje en drankje is ook mogelijk. Alles in overleg.

“Praam 10”: Gebouwd in 2004 door Walter van Berkum te Koudum. In 2013 gekocht door IJnte Kooistra met als doel het schip optimaal in te zetten voor zowel recreatie als wedstrijden. In het jaar na aankoop is de praam volledig gestript en opgeknapt en in het voorjaar van 2014 zijn er de eerste wedstrijden mee gevaren. Dit met een 7-koppige bemanning.
Om het onderhoud te bekostigen verhuren eigenaren zichzelf en hun praam met regelmaat voor uitjes op het water.
Dat kan 1 praam zijn, maar ook meerdere, afhankelijk van de groepsgrootte. Er wordt gevaren met groepen vanaf 6 personen. Gasten worden tijdens het zeilen uitgenodigd om mee te helpen.
Aan boord gaat veiligheid voorop wat betekent dat de daarvoor benodigde materialen aan boord zijn:
Zwemvesten. (één voor iedere opvarende.) Geluidshoorn. Reddingsboei. Gele vlag. Minimaal 1.00 x 1.20 meter. Geschikt anker met ankerlijn. Verbanddoos.

Bij elk uitje zijn er altijd minimaal 2 ervaren bemanningsleden, waaronder de schipper, aan boord. De zeilen worden alleen gehesen bij verantwoorde wind waarbij de bemanning de bepalende factor is.

Adres: Lytse Morra 1, 8723 HG Koudum
Telefoonnummer: 0625000200
Stad: Koudum
Route: Lytse Morra 1
Postcode: 8723 HG



op zoek naar gerelateerd: Bezienswaardigheden Koudum
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Sloep2GO Sloep2GO 378 meter Een tochtje met een sloep stond al jaren op de planning. Blij dat we onze koudwatervr...
Trijntje Charter Trijntje Charter 516 meter Het adres voor een bijzondere vaardag!
Friesland Boating Yachtcharter Friesland Boating Yachtcharter 702 meter Super klantgericht bedrijf! We hebben een geweldige vakantie gehad op een van hun zee...
Elfsteden Vaarvakanties Friesland Elfsteden Vaarvakanties Friesland 702 meter Wat zijn dat een waardeloze, zogenaamde elektrische boten: wij liggen met ons eigen s...
Familiedag Oeverzwaluwen 2017 Familiedag Oeverzwaluwen 2017 871 meter Omnivereniging Oeverzwaluwen familiedag
Camping Venema Camping Venema 2 km Mooie camping, alles wordt goef schoon gehouden. Toiletten: Goed schoon
De Oorden Rondvaarten Bedrijfsuitjes en Familiedagen in Friesland De Oorden Rondvaarten Bedrijfsuitjes en Fami... 2 km Hallo heer Schoegje en Team We willen jullie en het Team nogmaals bedanken voor de g...
Vakantiehuis Galamadammen Vakantiehuis Galamadammen 2 km Te huur: een prachtige, vrijstaande 4**** recreatiewoning voor 6 personen, aan open ...
Rederij Arjan van Dijk Rederij Arjan van Dijk 2 km Hallo heer Schoegje en Team We willen jullie en het Team nogmaals bedanken voor de g...
Recensies
Vanaf camping de Kuilart in koudum opgestapt bij schipper Douwe en zijn maat Hans op zijn zelfgebouwde praam, waarover hij met trots verteld en zijn kennis deelt. Het was een geweldige tocht over de Fluessen, we hebben veel geleerd en de kinderen vonden het prachtig om aan het roer te zitten en het grootzeil en de fok te "bedienen", Douwe zet zijn gasten echt aan het werk en je merkt dat hij met veel enthousiasme iedereen warm probeert te krijgen om zelf ook eens te gaan zeilen. En terecht, want het is gewoon erg leuk en ontspannend. Kortom: we hebben ontzettend genoten en raden een tochtje met de sylpream echt aan!!
Prachtige zeiltocht gemaakt. Onderweg wordt er vanalles verteld over het zeilen en de bouw van de praam. Heel leuk dat je zelf mag meehelpen met zeilen en ook voor kinderen zeer geschikt. Heerlijke tijd op het water gehad. Zeker een aanrader en dat voor een zeer betaalbare prijs. Voor herhaling vatbaar!
Superleuk zeiltochtje gemaakt vanaf vakantiepark De Kuilart. Schipper Douwe heeft de Sylpream zelf gebouwd, vertelt daar enthousiast over en is een echte liefhebber van het zeilen. Hij zet iedereen die wil aan het werk op een heel prettige manier. Dat draagt enorm bij aan de beleving. Echt een aanrader.
Heerlijke middag gehad met de hele familie op de Friese praam. Mooie tocht over de Fluessen gemaakt. Douwe is een hele leuke, gezellige gids die veel weet over zijn zelfgebouwde boot en ook de kinderen goed aan het werk zet. Echte aanrader!
Heerlijke middag gehad op een prachtige Praam met een fantastische schipper. Geweldig hoe hij kinderen de verantwoordelijkheid aan het roer geeft. Aanrader!
Ontzettend leuke middag gehad, Douwe geeft ieder een taak aan boord wat de beleving alleen maar sterker maakt. Zeker voor herhaling vatbaar!
Genoten van een heerlijke middag op het water en we mochten ook meehelpen met zeilen. Schipper is ook erg goed met kinderen.
Super leuke middag gehad op een prachtige praam met mooie verhalen van schipper Douwe. Echt een aanrader.
Vertaald door Google Na lang zoeken hebben we eindelijk een manier gevonden om een ​​kleine zeiltocht te maken en we werden niet teleurgesteld! We boekten de tour bij de receptie van camping "De Kuilart". Het was geweldig! De schipper legde veel uit en betrok de passagiers. De kinderen mochten het stuur overnemen en de volwassenen mochten de zeilen hijsen. Onze dochter van 1,5 jaar heeft zich ook vermaakt. Voor kinderen zijn er geen reddingsvesten aan boord, deze zijn wel te huur bij de bootverhuur van de camping. Voor € 13,50/2 uur Absoluut een aanrader! Origineel Nach langem Suchen haben wir endlich eine Möglichkeit gefunden eine kleine Segeltour zu machen und wurden nicht enttäuscht! Wir haben die Tour in der Rezeption des Campingplatzes "De Kuilart" gebucht. Es war super! Der Skipper hat sehr viel erklärt und die Passagiere mit eingebunden. Die Kinder durften ans Steuer und die Erwachsenen die Segel hissen. Auch unsere 1,5 jährige Tochter hatte Spaß. Es gibt für Kinder keine Rettungswesten an Bord, diese können aber bei dem Bootsverleih des Campingplatzes ausgeliehen werden. Für 13,50€/ 2 Std. Absolut empfehlenswert!
Vertaald door Google Super leuke dag gehad op de zeiltocht, de kapitein is super aardig en laat je mee hijsen, dat kan ik alleen maar aanraden. Zeer aardige mensen ontmoet. Zou het elk moment herhalen Origineel Einen super schönen Tag auf der Segeltour gehabt,, der Kapitän ist super nett und lässt einen mitmachen beim segelhissen,,, das kann ich nur empfehlen. Sehr nette Leute kennengelernt.Würde es jederzeit wiederholen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid