facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Zwangerfit Leek

Zwangerfit Leek

Info

Na de zomervakantie starten we weer met een ZwangerFit groep en dit keer in Leek. Bij Fysiotherapiepraktijk Amesz.

Geschiedenis

ZwangerFit®

NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse zwangerschapscursus voor actieve vrouwen tijdens en na hun zwangerschap. NVFB- ZwangerFit® is ontwikkeld door de NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg.)

Acief en fit zijn en blijven

Dit is ook mogelijk tijdens en na de zwangerschap! Een ZwangerFit docent is een fysiotherapeut die zich specifiek geschoold heeft volgens NVFG-ZwangerFit®. Dit garandeert deskundige begeleiding tijdens en na de zwangerschap bij het werken aan de conditie, het behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit.

Voor wie?
Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan de NVFB- ZwangerFit®.
- In de zwangerschap: vanaf de zestiende week tot zo kort mogelijk voor de bevalling.
- Na de bevalling: vanaf vier tot zes weken tot negen maanden na de geboorte van de baby.
Er is bewust gekozen voor een zo lang mogelijke deelname in de zwangerschap en in de periode na de bevalling. Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en spierkracht in de zwangerschap op niveau blijven. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren.

NVFB-ZwangerFit ® start bij elke cursus met een intake door de docent.

Cursusinhoud
De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen. Tijdens de lessen wordt er gebruikt gemaakt van fitnessapparatuur, klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooral op de coördinatie, stabilisatie, conditie en spierversterking. De actieve lessen worden afgewisseld met theorielessen. Hierin komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling. Ook wordt ingegaan op de functie en mogelijke klachten van bekken, lage rug, bekkenbodemspieren en het totaal functioneren. De lessen eindigen met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. Partners zijn bij de partnerles van harte welkom.

Kosten
ZwangerFit® bestaat uit een pakket van tien lessen van anderhalf uur. De training duurt een uur, de theorielessen een half uur. Voor tien lessen betaal je 130 euro, extra lessen per vijf lessen: 50 euro. Gemiste lessen worden niet vergoed. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van een zwangerschapscursus. Informeer hiernaar bij uw verzekering.

Voor informatie
Voor meer informatie over ZwangerFit® kun je kijken op de website van de praktijk; www.fysiotherapieamesz.nl of de website van de nvfb: www.nvfb.nl.

Adres: De Hulstlaan 2, 9351 EB Leek
Stad: Leek
Route: De Hulstlaan 2
Postcode: 9351 EB


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Dierenartsen Centrum Euroweg Dierenartsen Centrum Euroweg 421 meter 28 december afscheid genomen van onze lieve Rocky. Onze mooie Konings poedel. Er was ...
De Inspraak De Inspraak 548 meter Kundig team, weten waar ze het over hebben. Denken met je mee.
Praktijk Marjan Krook Praktijk Marjan Krook 2 km Professionele en persoonlijke behandeling. Heel behulpzaam op allerlei gebieden.
Medisit Medisit 3 km Nederlandse producent van kwalitatief hoogwaardige werkstoelen, tabouretten en zadelk...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid