facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Wortels In Breda

Wortels In Breda

Info

CSA zelfoogsttuinderij bij Breda voor verse groenten. Zonder bestrijdingsmiddelen maar met biologische zaden en goede compost.

Geschiedenis

Prachtig gelegen in Het Markdal aan het Suikerpad bij Ulvenhout ligt Wortels In Breda. Een zelfoogst tuinderij op basis van CSA (Community Supported Agriculture), met een grote diversiteit aan seizoen groenten.
Je wordt oogstdeelnemer door een oogstaandeel te kopen. Daarvoor kun je het hele oogstseizoen, van mei tot in december, zelf komen oogsten. Zo kun je het seizoen écht meemaken; het Markdal beleven in al haar glorie van voorjaar tot in de herfst, je ziet je groenten groeien en je gaat naar huis met een tas vol zelf geplukte, verse groenten!

Teeltwijze
Er wordt op Wortels In Breda niet gewerkt met bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Zaden en plantgoed zijn van biologische teelt. Met goede biologische mest, compost, groenbemester en vruchtwisseling wordt er gewerkt aan een gezonde, vruchtbare bodem. Deze geeft weerbare planten, die rustig kunnen groeien en daardoor gezond zijn om te eten.

CSA.
CSA staat voor Community Supported Agriculture; met een groep mensen ondersteun je de landbouw.
Ieder jaar betalen de mensen die oogstdeelnemer worden van de CSA, voor een oogstaandeel. In ruil daarvoor wordt het tuinwerk gedaan en krijgen ze een deel van de oogst. De oogstdeelnemers delen mee in het risico van de tuinderij. Door moeilijke weersomstandigheden of plagen kan de oogst kleiner uitvallen. Bij goede omstandigheden en de oogst is groot, is er overvloed voor eenieder.

Wekelijks wordt er via de website en op een bord in de tuin aangegeven wat er geoogst kan worden, hoeveel en waar het geoogst kan worden. Dit kan variëren van enkele groenten in het vroege voorjaar tot een 6 tot 10 tal verschillende producten in de hoogzomer. Er wordt gewerkt op basis van vertrouwen; dat eenieder ook werkelijk oogst wat er als hoeveelheid aangegeven staat. Het teeltplan wordt zo goed mogelijk afgestemd op de wensen van de deelnemers.

voor de prijzen en uitgebreide informatie en voor aanmelden zie de website: www.wortelsinbreda.nl

Adres: Sulkerpad, Breda
Stad: Breda
Route: Sulkerpad



op zoek naar gerelateerd: Wortels in Breda petitie
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Boerderij Wolfslaar Boerderij Wolfslaar 1 km Heel leuke accommodatie, ik kom zo snel mogelijk hier terug als het lukt.
Hoeve Overa Hoeve Overa 3 km Alle verse producten zo van de boerderij. De kaas is zeker een aanrader! Na afloop va...
Van Haperen -op de Rith -   Aardbeien& zomerfruit Van Haperen -op de Rith - Aardbeien& zomer... 5 km Altijd een feest om hier groente en fruit te kopen. Hele gezellige mensen. Een aanrad...
Lievegoed: Zorgboerderij de Beukenhof Lievegoed: Zorgboerderij de Beukenhof 6 km Zorgboerderij de Beukenhof is een zelfvoorzienende boerderij en biedt wonen en dagbes...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid