facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Waardwonen

Waardwonen

Info

Waardwonen verhuurt en beheert woningen voor allerlei doelgroepen in de
gemeenten Lingewaard en Millingen aan de Rijn. Door de gevarieerde en
betaalbare huurprijzen maken wij ons sterk om iedereen een eerlijke kans
op de woningmarkt te geven.

Adres: Nijverheidsstraat 35, 6851 EJ Huissen
Telefoonnummer: 026 - 326 30 50
Stad: Huissen
Route: Nijverheidsstraat 35
Postcode: 6851 EJ


Openingstijden

Maandag: 08:30 - 17:00
Dinsdag: 08:30 - 17:00
Woensdag: 08:30 - 17:00
Donderdag: 08:30 - 17:00
Vrijdag: 08:30 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Mijn Waardwonen, Entree Waardwonen, Waardwonen reparatie, Opzichter Waardwonen, Inschrijven woning gemeente Lingewaard, Medewerkers Waardwonen, Waardwonen woningruil, Waard wonen vacatures
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Stichting Loes Stichting Loes 3 km Stichting Loes organiseert feesten en evenementen om geld in te zamelen. Dit geld, sa...
Park Holthuizen Park Holthuizen 4 km Mooie speeltuin en voetbalveld, je kunt er ook fitness oefeningen doen
Recensies
Ik ben niet te spreken over Waardwonen. Voor een woning in de vrije sector ben ik afgelopen maand afgewezen. Vermoedelijk is dit op basis van mijn etniciteit, achtergrond gegaan. In de afwijzing tegenstrijdige argumenten gekregen terwijl mijn inkomen voldoet. Niets is in mijn voordeel bij de toetsing meegenomen, kreeg tegenstrijdige mails waarom ze mij afwezen. Wil graag mijn mening en teleurstelling delen, bieden weinig transparantie, missie/visie komt totaal niet overeen met hun werkwijze. Pas AUB jullie kernwaarden aan.
Heel slechte ervaring! Met de zonnepanelen plaatsen is er door de waterleiding geboord maar de schade herstellen ho maar! Scheuren in de muur vloer kapot maar nergens aan meewerken. Wordt gewoon gezegt komt niet door het water. Vandaag willen bellen voor nieuwe grote scheuren maar gewoon niet bereikbaar. Ik ben helemaal klaar met de woningbouw
Ze zijn heel laks in het afwikkelen van een einde huurcontract. Mijn moeder wacht inmiddels al anderhalve maand op de eindafrekening en de terugbetaling daarvan. Ze moet rondkomen van een AOW, dus een buffer is er niet. Niemand staat je fatsoenlijk te woord. Er wordt belooft dat je teruggebeld wordt maar dat gebeurt ook niet. Als jij moet betalen weten ze je te vinden, maar niet als je geld terug moet krijgen.
Ik huur al zeven jaar bij Waardwonen en vind de communicatie vaak erg slecht verlopen.
Inmiddels huur ik 11 maanden bij waardwonen. Helaas is het deze maand door privé omstandigheden lastig geworden om de huur op tijd te voldoen. Wij hebben hier zelf tijdig over gebeld. ECHTER ontvingen wij vanavond het ongewenste bezoek van een van jullie medewerkers, Om te vragen wanneer wij de huur eens dachten te betalen. Buiten dat dit ongekend gênant en onbeschoft is. Dacht de beste man er nog wat boven op te doen. Door mijn vrouw voor te stellen anders 1 april de kindertoeslag maar te gebruiken voor de huur… ronduit schandalig!
Na jaren in een oud huis te hebben gewoond, kregen in juli 2020 een geheel nieuw appartement. Nou ja nieuw, je gaat hier toch 25 jaar terug in de tijd. Niks werkt, Lucht circulatie werkt amper. Liftdeur maakt meer herrie dan een oude vrachtwagen. Schoonmaken is in 3 maanden 1x gedaan. En zo kan het nog wel even doorgaan. En bellen met Waardwonen heeft geen zin, je wordt verwezen naar de aannemer. Dit is vanwege de garantie. Maar je mag wel bijna €700 huur betalen aan Waardwonen. Maar service, ho maar. Na een paar keer bellen wordt je een zeur genoemd. Al met al, een zware tegenvaller.
Je achterdeur sluit niet meer... Vanaf 11.25 aan het bellen.. Het is nu 16.50, nog steeds geen resultaat. SLECHT HOOR!! Ik bel zo de politie maar... Dit gaat mijn verzekering niet vergoeden!!
Woningcopperatie waardwonen moeten ze veranderen in waardelooswonen.! Ik Ben een rechtzaak begonnen tegen deze coperatie. Ik zeg deze maand nog mijn huur op. Daaagg !!!
Fijne woningstichting, nemen klachten serieus en zorgen direct voor een passende oplossing. Daarnaast bij de oplevering van mijn woning, werd er vanuit hun een hoop gedaan om het woongenot te verhogen. TOP!
Zeer slechte klantenservice. Geen enkele probleem wordt verholpen je blijft maar bezig. Stond 3 de in de wachtrij opeens 2 en 1.... En je raad t al verbinding werd verbroken tot 2 maal!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid