facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Vlindertuin Meerssen

Vlindertuin Meerssen

Info

Vlindertuin Meerssen is gelegen op het sportterrein Heiveld in de Gemeente Meerssen. De tuin wordt in Mei ingezaaid met vlinder aantrekkende bloemen en vanaf September wordt er gestart met de realisatie van de definitieve tuin.

Geschiedenis

Het doel van de Vlindertuin Meerssen is om doormiddel van de vlinders mensen meer bewust te maken van de werking van de natuur. De tuin toont de bezoekers wat ze zelf kunnen doen om bij te dragen aan de verbetering van de vlinderstand.
Er zullen diverse kunstzinnige educatieve en recreatieve activiteiten worden georganiseerd. Door de verbeeldingskracht van de kunst in te zetten willen we mensen op een andere manier naar hun omgeving laten kijken.
Vlinders zijn een goede metafoor voor de natuur in zijn geheel. De rupsen van vlinders zijn afhankelijk van specifieke planten (waardplanten) en dit fenomeen maakt de onderlinge verbondenheid van de diverse natuurlijke elementen duidelijk. De levenscyclus van vlinders laat op kleine schaal de circulaire werking van de natuur zien.

De tuin is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen leren over de natuur.

Adres: Heiveld 2, 6241 EK Bunde (Limburg)
Telefoonnummer: 0652624585
Stad: Bunde
Route: Heiveld 2
Postcode: 6241 EK


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Station Bunde Station Bunde 359 meter Prima station, alleen 's avonds is de omgeving nogal duister.
Recensies
Niet onderhouden. Meeste planten zijn overleden. Geen vlinders te zien. Jammer.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid