facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Bunde

Geschiedenis

Station Bunde is het spoorwegstation van Bunde in de gemeente Meerssen. Het eerste stationsgebouw stamt uit 1862 en was van het standaardtype SS 5e klasse. Dit gebouw is in 1911 verbouwd waarbij een vleugel is uitgebreid. In 1964 is het gebouw gesloopt en vervangen door het standaardtype Douma.In 2000 liet de NS de baliefunctie vervallen. In juli 2006 is ook dit tweede stationsgebouw gesloopt, nadat het enkele jaren leeg gestaan had. Kenmerkend aan dit gebouw was de bakstenen muur waarop een kunstwerk te zien was.Op het station zijn kaartautomaten aanwezig, maar kaarten zijn ook bij een postagentschap in Bunde verkrijgbaar. Verder zijn er fietskluizen en een onbewaakte fietsenstalling te vinden, liggen er parkeerplaatsen voor auto’s en is er een taxistandplaats.Op 15 oktober 2011 was er een groot ongeluk op station Bunde. Een auto met Belgische kentekenplaten werd geschept door een trein en stopte halverwege station Bunde.

Adres: Bunde (Limburg)
Stad: Bunde



op zoek naar gerelateerd: Trein Bunde Maastricht, NS reisplanner, Station Eijsden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vlindertuin Meerssen Vlindertuin Meerssen 359 meter Niet onderhouden. Meeste planten zijn overleden. Geen vlinders te zien. Jammer.
Recensies
Prima station, alleen 's avonds is de omgeving nogal duister.
Heel leuk
Vertaald door Google #24Bunde fietskluizen, fietsenstallingen, veel ruimte om passagiers af te zetten en op te halen. Watertappunt dankzij @limburgprovincie en elektronische displays. Het huis aan de overkant van het station is schattig, een korte wandeling naar de belangrijkste winkels #railthetrails Origineel #24Bunde bike lockers, bike parking, loads of space to drop and collect passengers. Water point thanks to @limburgprovince and electronic displays. The house across the road from station is cute, shirt walk to main shops #railthetrails
Vertaald door Google Een zeer rustig station met verspringende perrons, traploze toegang, veel fietsenstallingen en een niet zo frequente busdienst voor de deur. Origineel A very quiet station with staggered platforms, step free access lots of bicycle storage and a not so frequent bus service right outside.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid