De online winkel voor advies en ventilatieonderdelen. www.ventilatieland.nl
Dé winkel voor advies en al uw ventilatieproducten en afzuigkappen.
Wij bieden u het grootste assortiment en verkopen uitsluitend producten van uitstekende kwaliteit.
Door onze ervaring van 15 jaar in de ventilatiebranche zijn wij een ervaren, betrouwbare leverancier die u van het juiste advies voorziet.
Wilt u graag in contact komen met één van onze adviseurs? Of krijgt u niet gevonden waarnaar u op zoek bent? Mail dan naar: [email protected] of neem contact op via: 0031 499 764 433
Wij proberen u altijd zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Alles over ventileren
Goed ventileren is nodig voor gezonde lucht in huis maar in veel huizen wordt verkeerd geventileerd. Tocht, vocht, lawaai en gezondheidsklachten kunnen het gevolg zijn. In oude woningen gaat ventileren vanzelf via naden en kieren. In veel moderne en goed geïsoleerde woningen moeten bewoners actief zorgen voor ventilatie door roosters of klepraampjes open te laten voor frisse lucht. Als u mechanische of balansventilatie hebt, is correct gebruik belangrijk.
We proberen iedereen bewust te maken van de noodzaak van ventileren.
Om uw huis goed te ventileren moet u dag en nacht voldoende ventilatieroosters en klepraampjes openzetten. Ventileer vooral ook na het koken, douchen en slapen. Alleen luchten, zoals de ramen een korte tijd openzetten, is niet genoeg. Na een half uurtje is de frisse lucht namelijk verdwenen en hopen vocht en bepaalde stoffen zich weer op in de woning. Kijk ook eens op www.milieucentraal.nl , het landelijk informatieloket voor gezond ventileren.
Waarom ventileren ?
Elke dag produceren bewoners, huisdieren en planten vocht in een huis. Daarnaast vervuilen kookluchtjes, rook en allergieopwekkende stoffen de lucht. Door te ventileren wordt de vochtige en vervuilde lucht afgevoerd naar buiten. Als uw woning goed geïsoleerd is, is het extra belangrijk goed te ventileren.
Wilt u weten of u voldoende ventileert? Kijk eens naar onze CO2 meters. Met een CO2 meter ventileert u nooit meer dan noodzakelijk. Hierdoor zorgt u voor een goede gezondheid en u bespaart ook nog eens energie. Kijk op onze website voor meer informatie over een CO2 meter.
Ventilatie en mijn gezondheid
Zonder ventilatie ontstaan al snel allerlei problemen die van invloed zijn op ons welzijn en onze gezondheid. Want waar gewoond wordt, wordt geademd, gekookt, verwarmd, gewassen, gedoucht… Een gemiddeld gezin 'produceert' op deze manier 14 tot 20 liter vocht per etmaal, als ook allerlei (vaak ongezonde) stoffen uit kleding, beddengoed, tapijt, parket, kranten en sigaretten.In zo'n klimaat krijgen allerlei schimmels en ongedierte zoals huismijt ruim baan om zich te ontwikkelen. Terwijl nare kook-,rook- en huisdierluchtjes urenlang in huis blijven hangen.
Gezondheidsklachten door stofmijt
Vooral mensen meteen luchtwegaandoening (5 tot 20% van de Nederlanders) krijgen snel gezondheidsklachten in een slecht geventileerde woning. Door de woningisolatie is het aantal stofmijten in de afgelopen 25 jaar verhonderd- voudigd. Het aantal CARA patiënten is de laatste 15 jaar verdubbeld. Onderzoek door het Astma Fonds heeft aangetoond dat vooral vochtbestrijding in woningen fors bijdraagt aan het verminderen van allergische reacties bij mensen met luchtwegaandoeningen.
3 vragen over ventilatie
Vraag 1: Ventileren verspilt toch energie?
Ventilatie kost wel wat energie, omdat de koude lucht die binnen komt, moet worden opgewarmd. Het is echter geen verspilling, want schone lucht is hard nodig voor uw gezondheid. In moderne huizen zitten energiezuinige ventilatiesystemen: zoals lokale en centrale balansventilatie en vraag gestuurde mechanische afvoer.
Vraag 2: Verergert ventilatie de vervuiling in huis niet, vanwege de vervuilde buitenlucht?
Nee, dat is een fabel. Buitenlucht bevat wel vervuiling, zeker langs snelwegen en in de steden, maar de hoeveelheid vervuiling in huis loopt veel hoger op dan buiten als de ventilatie onvoldoende is, wat vaker het geval is dan u denkt. In veel huizen hangt meer fijn stof in huis dan buiten. Dat veroorzaakt gezondheidsklachten. Dus ventileren is noodzakelijk voor uw gezondheid.
Vraag 3: Wat voor ventilatie heb ik eigenlijk in huis?
Zo'n twee derde van de Nederlandse huizen heeft alleen natuurlijke ventilatie. In huizen gebouwd vanaf 1970 komt mechanische ventilatie voor (zo'n 30 procent). Een ventilatiesysteem voert dan vervuilde lucht af, en frisse lucht komt via natuurlijke aanzuiging binnen via ramen en roosters. In een paar procent van de woningen zit balansventilatie. Het ventilatiesysteem voert dan niet alleen vervuilde lucht af maar zorgt ook voor aanvoer van frisse lucht. Kijk op onze website wat voor ventilatiesysteem u heeft.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid