facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Veilinghuis Van Spengen

Veilinghuis Van Spengen

Info

Veilinghuis Van Spengen organiseert sinds 1946 kunst- en antiekveilingen in Hilversum. Zes keer per jaar bent u welkom als aanbrenger óf onze veiling.

Geschiedenis

Veilinghuis Van Spengen is dé plek voor de inbreng en aankoop van kunst, antiek en meubilair. Met zeventig jaar aan ervaring is alle expertise aanwezig en organiseren we zes veilingen per jaar. Neem contact met ons op indien u vragen heeft.

Adres: Koninginneweg 25, 1217KR Hilversum
Telefoonnummer: 0356400989
Stad: Hilversum
Route: Koninginneweg 25
Postcode: 1217KR



op zoek naar gerelateerd: Veilinghuis Van Spengen agenda, Veilinghuis Hilversum, Veiling catalogus, Veiling hilversum Zadelhoff, Van Spengen online bieden, Veilinghuis de Zwaan, Veilinghuis Peerdeman, Veilinghuis Peerdeman Catalogus
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Van Zadelhoff Veilingen en Taxaties Van Zadelhoff Veilingen en Taxaties 2 km Koper, wees op je hoede! Gebreken zijn veelal niet of zeer slecht zichtbaar op de fot...
De Kok Veilingen De Kok Veilingen 3 km Geweldige eigenaar bieden is lastig maar met een beetje oefening komt het goed.
Recensies
Mooi bedrijf, prettig personeel en mooie collectie goederen.
Super veiling om je spullen te veilen! Aardige mensen die je ontvangen en vertellen wat er allemaal gaat gebeuren. Toen de veiling begon was ik even bang dat ik niet mijn gehoopte bedrag zou krijgen, maar na 2 minuten was mijn gewenste bedrag al verdubbeld! Dit is dus een goede plek om je spullen te veilen!
Erg slechte ervaringen: Wij hadden de collectie van mijn moeder te koop, erg veel porselein, zilver en judaïca. Er werd verteld dat de veiling een maand online zou staan. Dat is hooguit twee week. De collectie werd ook niet in één keer geveild maar verdeeld over twee veilingen. Alles wat niet geveild werd mochten we nog een keer aanbieden. Ze waren vergeten te vertellen dat dan de prijzen, die al erg laag waren, nog een keer gehalveerd zouden worden. Er zouden veel kopers zijn ook uit het buitenland. Er was een handje vol handelaars die voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en misschien een aantal verzamelaars. Er wordt voornamelijk op het laatste moment geboden voor de limiet prijs. De opbrengst van de eerste veiling was er teleurstellend. Er zijn een paar kapitale stukken na het eindigen van de veiling verkocht zonder enige vorm van overleg. Heeft ons erg veel geld gekost. Spreek goed af wat je met de 'after sales' wilt. De prijzen zoals ik die had goedgekeurd na de eerste taxatie, werden steeds verder naar beneden bijgesteld. Sommige objecten werden geveild voor bedragen die we niet hadden afgesproken. Na de eerste veiling wilden we de limiet prijs niet meer op 50% of 65% van de minimum prijs hebben. Daar deden ze niet aan werd ons verteld. Kijk nu online en daar zie je dat dat weldegelijk gebeurt. Er wordt namelijk vaak maar door één koper geboden en dan ben je je spullen voor ver beneden de marktwaarde kwijt. We hadden afgesproken dat het vervoer betaald zou worden in ruil voor twee vitrine kasten, dat zijn er vier geworden. Toen we de spullen terug wilden hebben moesten we zelf naar Hilversum om het op te halen. Een kapitale kroonluchter hebben we heel afgeleverd en die kregen we, zonder blikken of blozen, als een puzzel terug. Hij is nu niet meer te verkopen. Toen we de spullen kwamen halen lag er een lijst die we moesten tekenen. Gelukkig had ik mijn eigen administratie mee en bleek er van alles te ontbreken. Ze hebben hun administratie niet op orde. Als iets verkocht is hoeft dat niet te betekenen dat je het geld ook krijgt. Een koper wilde blijkbaar toch niet de spullen waar hij voor had geboden. De andere koper uit die bieding ving daardoor achter het net. Uiteindelijk hebben we dus besloten dat er geen tweede veiling zou komen en we geen zaken meer met dit bedrijf willen doen. Als je iets voor weinig wilt kopen ben je hier op de goede plek. Wil je de collectie van je ouders verkopen doet dat dan niet bij dit bedrijf. We zijn duizenden euro's misgelopen. Wees gewaarschuwd.
Als regelmatige bezoeker van de kijkdag sla ik zo nu en dan mijn slag op de veiling bij van Spengen. Tegenwoordig online, met de timed auction, prima systeem! Voor inbreng inspecteren de register taxateurs inspecteren de stukken zorgvuldig waarna marktconforme richtprijzen worden gehanteerd. Op alle fronten voel ik mij keurig behandeld: een zeer prettige klantervaring!
Vroeger was dit een fijn veilinghuis met toegangkelijke veilingen. De laatste jaren vind ik het aanbod minder, maar met name ook de beschrijvjngen die niet kloppen. Heb al diverse malen objecten gelabeld als A omschreven gezien waarbij er ter plekke blijkt toch pinpriks, scherjes of beschadigingen aan te zitten. Altijd kijken dus voordat je online gaat bieden! Helaas is nu alles online en worden er geen zaalbiedingen meer gehouden. De manier van online bieden is waardeloos als je meer dan 1 kavel hebt. Bij het laatste bod binnen 5 minuten word de tijd met 5 minuten verlengd en komt alles door elkaar te staan waardoor je zaken mist en de prijs onnodig opgedreven word. Er zijn talloze andere veilingen zoals Botterweg waar dit niet het geval is. Je moet aanwezig zijn, opletten, meedoen en anders heb je pech. Hopelijk vervalt deze vreselijke optie als jullie weer overgaan op zaalveilingen en blijft het bij telefonisch en schriftelijk bod vooraf voor hen die niet aanwezig kunnen zijn.
Mooie selectie van oud en antiek, de kijkdagen zijn een uitje in de tijd.
Veilinghuis in Hilversum, tegenover het stadhuis. Met kijkdagen voor de veilingen de redelijk druk bezocht worden. Zeer divers van kwaliteit met erg veel sieraden en schilderijen. Ook hier is het gewoon mogelijk om een pareltje te vinden voor je eigen collectie, de veilingen zijn door de week wat ik zelf niet erg handig vind, wat wel weer handig is dat ze categorieën hebben en live kan meebieden.
te hoge prijzen worden er gevraagd. zit je eronder dan wordt artikel teruggenomen jammer.het gaat niet voor iedere prijs. een soort verkapte winkel waar juweliers,tapijtzaksn etc. gebruik van maken. om hun prijs te halen wordt er ook meegeboden.waar blijft de controleur de notaris?
Keurige veiling met professioneel personeel. De taxateurs zijn zeer vakbekwaam en betrouwbaar. Wij zijn zeer tevreden.
Super goed veilinghuis vriendelijke mensen zeer behulpzaam top
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid