facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Vakantiewoning "Schaapskooi"

Vakantiewoning

Info

Vakantiewoning de Schaapskooi ligt aan de rand van het dorp Epen in het gehuchtje Eperheide.

Geschiedenis

Vakantiewoning de Schaapskooi ligt aan de rand van het dorp Epen in het gehuchtje Eperheide. De vakantiewoning beschikt over vijf slaapkamers en twee badkamers en een ruime prive tuin.
In 2015 is de vakantiewoning flink aangepakt door de eigenaren. Zo zijn alle bedden vernieuwd en de badkamers en het interieur is opgefrist.
Op het grote terrein van de Familie Lardinois en de schaapsherder Ger Lardinois bevinden zich ook de schaapsstallen en de privewoning van de eigenaar. U heeft er vanuit de weilanden een mooi uitzicht over de hellingbossen en de glooiende akkers.

De Schaapskooi is een sfeervolle vakantiewoning die geschikt is voor groepen tot veertien personen.
Op de begane grond bevindt zich de leefruimte met open keuken. De zithoek is gegroepeerd om de pelletkachel. En aan de grote eettafel is het gezellig toeven met uw gezelschap.
De keuken is een open keuken die is voorzien van een 5-pits gasfornuis, een vaatwasser, een koffiezetapparaat, een waterkoker, een magnetron en een oven.
Op de begane grond bevindt zich tevens een separaat toilet.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers, en een badkamer met douche en wastafel en een separaat toilet.
Op de tweede verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers en een badkamer met douche, wastafel en toilet.
Alle bedden in de vakantiewoning zijn 1-persoons boxspringbedden.

Aan de achterzijde heeft de vakantiewoning een groot overdekt terras. Hier klunt u tot in de late uurtjes heerlijk beschut zitten.
Verder is er een grote tuin om het huis heen. Vooral kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven! Er is een tafeltennis tafel en er zijn voetbalgoaltjes voor de kinderen.
U kunt metene vanaf de vakantiewoning via de wandelpaden de bossen inlopen of wandelen naar Epen of Mechelen.

Indien u het leuk vindt kunt u ook altijd een kijkje nemen in de schaapsstallen. In de zomer grazen de Mergellandschapen buiten in de Limburgse Heuvels en in de winter wonen er maar liefst 1000 schapen in de stalllen.
In de maanden januari, februari en maart is het lammertijd. U kunt dan de lammetjes dagen bezoeken en de lammeren een flesje geven. Geheid dat u dat de geboorte van een lammetje kunt meemaken. Het Mergellanderschaap is het echte “huisras” van Limburg. De begrazing door de schapen zorgt voor de ontwikkeling van diverse plantensoorten. En buiten het feit dat het zeer nuttig is voor de natuur is het ook een prachtig gezicht om de schapen in het Limburgse Heuvelland te zien!
Verder kunt u In het begin van het jaar is er de demonstratie van het scheren en hoeden van schapen. Gedurende het gehele jaar kunt u een cursus schapendrijven volgen of samen met de schaapsherder en zijn schapenhonden een wandeling maken met de levende maaimachine.

Kortom, in vakantiewoning de Schaapskooi kunt u nog ouderwets eenvoudig genieten!

Let op! Door de locatie en ligging is deze woning is niet geschikt voor jongerengroepen!

Adres: Julianastraat 45, 6285 AH Epen
Telefoonnummer: +31 (0)43 455 9075
Stad: Epen
Route: Julianastraat 45
Postcode: 6285 AH



op zoek naar gerelateerd: Beaujean Epen, Schaapskooi winkel, Schaapherder Limburg, Julianastraat 41b 6285 AH Epen, Julianastraat 41b Epen, Facebook Schaapskooi Mergelland, Mergelland schaap, Camping Epen boerderij
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vakantiewoning Vakantiewoning "Limburgs Sjoenste" 2 km Net voorbij Epen op een van de mooiste plekjes die Zuid-Limburg rijk is, bevindt zich...
Recensies
Van ons 5 sterren wat een fijne plek, goeie ontvangst aller vriendelijkst. Ideaal om te wandelen je kan alle kanten op vooral met honden. Ook heerlijk gefietst prima. Camping heeft mooie plekken ruim en overal elektra. In de winkel is een groot assortiment in schapen wollen kleding schoeisel en andere artikelen. Ook vlees en eieren. Hier gaan we zeker weer eens terug komen. Bedankt voor de fijne dagen.
Lang nagedacht of ik wat zou schrijven Maar in de dagen dat we er waren niet 1x de eigenaars gezien, terwijl.ik dat op.kleine campings we gewend ben, puur al vragen ze maar of alles naar wens is. Mooie camping sowieso, alleen het sanitair was vies, wc's roken naar urine en er werd weinig schoongemaakt. Ook als je regel is honden aan de lijn, zorg daar dan voor, niet toch honden los.
De schaapskooi Mergeland is wat je ervan mag verwachten en wat meer. De kooi was groot en goed verzorgd, er was goed rekening gehouden met de kinderen. Ook voor de koffie met un echt stukske Limburgse vla kun er er goed terecht, heerlijk. Beste mensen chapeau !!!
Leuk voor de kinderen. Voor 1 euro kun je lammetjes de fles geven. Alleen erg druk. Horeca gedeelte aan de prijzige kant. 4 euro voor een broodje knakworst of een tosti in een zakje.
Van 24-9 tot 30-9 gekampeerd met de caravan. Genoten van de gastvrijheid. Erg leuk om de open dag mee te maken. Het was een heerlijke plek om te staan. We komen graag nog eens terug.Kamers: 5/5
Leuk voor kinderen! Wel helemaal naar de laatste schuur lopen voor spelen in het stro, dit te laat doorgehad.
Aardige uitbaters. Goede WiFi. Schone toiletten en douches. Prima lamsvlees te koop. Bij slecht / koud weer is er geen gezamenlijke ruimte met TV oid. Wordt door tent/vouwwagen kampeerders gemist.Service: 5/5
Erg commercieel opgezet en veel te druk. Best prijzig ook. En dan voor een flesje aan lammetje te geven die niks meer wilde, want elk kind liep ermee rond nog eens een euro extra te vragen....had wel gratis gemogen. Leuk voor een keertje.. Blijkbaar kan eigenaar niet tegen een beetje kritiek. Jammer! De prijs is zeker duidelijk..maar die ene euro nog gaan vragen...? Was gewoon een beetje een kleine " domper" ...ieder zijn mening Had mooi aan Oekraïne gedoneerd mogen worden..omzet genoeg op deze dagen lijkt me. En zeker werken jullie hard.. dat doen anderen mensen natuurlijk ook misschien een tip om de ruimte voor de lammetjes iets groter te maken zodat in geval van drukte niet iedereen met name ukkies elkaar omver loopt. Speelplek wel leuk gedaan met strobalen. Verder wens ik jullie alles goeds en succes voor de toekomst! Hartelijke groeten en het beste
Heel mooi om hier geweest te zijn!! Mooie wolwinkel, 21 augustus open dag! Zeker de moeite waard!Kamers: 5/5
Afgelopen zomer 2 weken op deze camping gestaan. Mensen zijn aardig. Er is veel rust. Camping stond aardig vol. En dat kon het sanitair niet aan. Het was niet altijd even schoon. Voor kinderen is er op de camping niets te doen. En gingen spelen op de oosterberg iets verderop. De mountainbike routes in de buurt zijn een aanrader. Camping is redelijk aan de prijs voor kinderen omdat daar niets voor is.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid