facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Vakantiewoning "Limburgs Sjoenste"

Vakantiewoning

Info

Net voorbij Epen op een van de mooiste plekjes die Zuid-Limburg rijk is, bevindt zich de 6-persoons vakantiewoning “Limburgs Sjoenste” met verwarmd buitenz

Geschiedenis

Net voorbij Epen op een van de mooiste plekjes die Zuid-Limburg rijk is, bevindt zich de 6-persoons vakantiewoning “Limburgs Sjoenste” met verwarmd buitenzwembad.

Dit prachtige vakwerkhuis uit 1750 is een ware lust voor het oog. Door de jaren heen is de woning volledig gerenoveerd. De voormalige woning en oude stal zijn samengevoegd tot een langgerekt vakwerkhuis. Binnen in de woning ziet u dit terug in het trappenhuis. Hier staan nog de twee originele buitengevels die nu als binnengevels fungeren aan weerszijde van de trap. Verder zijn er veel authentieke elementen bewaard gebleven in deze vakantiewoning. Zoals bijvoorbeeld de twee kloosterramen aan de voorzijde van de woonkamer, de vakwerkconstructie die op diverse plekken zichtbaar is en ook het oude gewelfde stalplafond in de woonkamer.

Door de hogere ligging van de vakantiewoning ziet u Limburgs Sjoenste vanaf de weg nauwelijks liggen. Via een lange oprit komt u bij de vakantiewoning boven op een heuvel. Als u de voordeur binnengaat, komt u in een klein halletje. Enkele traptreden leiden u naar de leefkeuken die zich in de rechterzijde van de vakantiewoning bevindt. De leefkeuken is een gezellige warme ruimte met veel kleine raampjes rondom. In de ruimte staat een tussenmuur die het eetgedeelte afscheid van het keukengedeelte, op deze tussenmuur staat een grote houtkachel. In het eetgedeelte staat een eettafel met 6 stoelen. Achter het muurtje bevindt zich de landelijk ingerichte keuken. Deze is voorzien van een 4-pits keramische kookplaat, een oven, een koelkast met vriezer, een combi-magnetron, koffiezet apparaat, senseo-apparaat, kortom alles wat u nodigt heeft om een heerlijk diner te bereiden.
Vanuit de keuken heeft u ook toegang tot het terras en de achtertuin.

Via het trappenhuis komt u in de indrukwekkende woonkamer. Onder het hoge gedeelte van de woonkamer staat een tweede grote eettafel met zes goede fauteuils waar u uren aan kunt tafelen of ’s ochtends de krant kunt lezen. Onder het gewelfde stalplafond bevindt zich het knusse zitgedeelte met een grote bank en een fauteuil. Ook vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de tuin rondom.
Via de trap die tussen de twee voormalige gebouwen omhoog gaat, komt u op de bovenverdieping. Links bevindt zich de master bedroom met een luxe twee persoons boxspring bedden en een inbouwkast. Vanuit de slaapkamer kijkt u niet alleen naar buiten, maar via een raam kijkt u ook op het eetgedeelte in de woonkamer.
Aan de overzijde bevindt zich een 2-persoons doorloopslaapkamer. Deze slaapkamer geeft zowel toegang tot de badkamer als tot de achterliggende 2-persoonsslaapkamer. De badkamer is klein maar voorzien van alles wat u nodig heeft. Er is een ligbad met douchegelegenheid, een wastafel, een design radiator en zelfs vloerverwarming.

Bent u binnen uitgekeken, dan moet u vooral snel naar buiten. Doordat de woning boven op een heuvel ligt, heeft u aan alle zijden van de woning een prachtig uitzicht. Aan de voorzijde bevindt zich een langgerekte tuin met de oprijlaan en diverse soorten fruitbomen. U mag gebruik maken van alles wat de natuur u hier brengt, onder andere de kersen en pruimen in juli en de appels en druiven in september. Door de glooiende voortuin loopt een klein beekje bergafwaarts. Aan de voorzijde van de woning bevinden zich twee terrassen, maar ook aan de achterzijde bevinden zich nog eens diverse terrassen. Grenzend aan de woonkamer heeft u het overdekte terras waar een heerlijke lounge tuinset staat. Ook in de late zomeravonden kunt u hier heerlijk beschut zitten en genieten van het magistrale uitzicht op het zwembad en de weiden rondom waar zomers de koeien staan te grazen. Grenzend aan de keuken bevindt zich een terras met een natuurlijke overkapping van druivenstruiken. Helemaal achterin de tuin bevindt zich nog een rond terras met een prachtig zicht op de vakantiewoning zelf.
Pronkstuk van deze vakantiewoning is toch wel het verwarmde buitenzwembad van 8 bij 4 meter! Grenzend aan het overdekte terras ligt dit perfect onderouden verwarmd zwembad met houten terras rondom. Ook zijn er vier ligstoelen aanwezig en een grote parasol. Het zwembad is geopend van mei tot en met september.
Als u hier ligt met uitzicht op de woning met een heerlijk koud glas rosé, dan waant u zich werkelijk als god in Frankrijk.

Kortom, er even helemaal tussenuit in een mooie gerestaureerde vakwerkwoning met een unieke tuin? Dan is Limburgs Sjoenste de perfecte woning voor u!

Let op! Limburgs Sjoenste is een rookvrije accommodatie.
Huisdieren zijn in deze accommodatie niet toegestaan.

Adres: Terzieterweg 9, 6285 ND Epen
Telefoonnummer: +31 (0)43 455 9075
Stad: Epen
Route: Terzieterweg 9
Postcode: 6285 ND


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
6p.vakantiewoning 6p.vakantiewoning 745 meter
Vakantiewoning Vakantiewoning "Schaapskooi" 2 km Van ons 5 sterren wat een fijne plek, goeie ontvangst aller vriendelijkst. Ideaal om ...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid