facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Toyota Toonen Naarden

Toyota Toonen Naarden

Info

Autobedrijf Toonen Naarden

Geschiedenis

Met een Toyota- ervaring vanaf 1972 is de heer E.J. Toonen in 1985 zelfstandig Toyota dealer geworden, met op dit moment vestigingen in Naarden en Hilversum. Deze twee vestigingen bestrijken hiermee de gehele Gooi- en Vechtstreek. Een hecht, klantvriendelijk en servicegericht team staat dagelijks voor u klaar om met een snelle en goede service u en uw auto mobiel te houden. Tevens is het mogelijk om bij de vestiging Naarden gebruik te maken van onze moderne wasstraat "Gooimeer". Hiermee proberen wij ons motto 'met de klemtoon op service' ook daadwerkelijk te bewerkstelligen.

Wereldwijd is de Toyota organistaie dagelijks bezig het product te verbeteren om een automobiel te fabriceren die telkens weer tot de beste ter wereld genoemd mag worden. Hierdoor zijn de onderhoudskosten en de pechgevoeligheid erg laag. Vraag onze verkoopmedewerkers naar de test van de TUV uit Duitsland. Mede door de snelle ontwikkelingen bij Toyota worden de medewerkers bij Autobedrijf Toonen meerder malen per jaar opgeroepen om verscheidenen trainingen en cursussen te volgen bij het Louwman college. Dit om alle ontwikkelingen adequaat bij te houden.
Wanneer u uw auto voor onderhoud bij ons langs brengt bieden wij u de mogelijkheid om op comfortabele wijze rustig door te werken in onze business corner. Deze business corner is voorzien van technische aansluitingen voor uw laptop, een telefoon en een koffiehoek. En terwijl u rustig doorwerkt, zorgen wij ervoor dat u en uw auto zo snel mogelijk weer veilig op de weg zitten. Ook uw kinderen zijn van harte welkom in onze showroom, terwijl u rustig rondkijkt naar de Toyota die het beste bij u past vermaken de kinderen zich prima in onze "legohoek".



"Welkom bij Automobielbedrijf Toonen Naarden. Ons familiebedrijf opgericht door de heer E.j. Toonen in 1985 en sinds 2012 onder leiding van Hans Toonen, bestaat uit een zeer hecht team medewerkers waarbij service gericht werken hoog in het vaandel staat. Vandaar onze slogan “met de klemtoon op service”. U bent van harte welkom in ons bedrijf in Naarden of Hilversum, waar u zowel nieuwe Toyota modellen als keuze kan maken uit een ruim aanbod van occasions. Financiering, verzekering,leasing en private lease kunnen wij u ook aanbieden. Verder kunnen wij de nazorg voor onderhoud, reparatie en apk keuringen voor u regelen, dit met de grootste kennis van de Toyota modellen. U bent van harte welkom!"
Adres: Gooimeer 17, 1411DE Naarden
Telefoonnummer: 035-6942324
Stad: Naarden
Route: Gooimeer 17
Postcode: 1411DE


Openingstijden

Maandag: 08:15 - 18:00
Dinsdag: 08:15 - 18:00
Woensdag: 08:15 - 18:00
Donderdag: 08:15 - 18:00
Vrijdag: 08:15 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Pon Dealer Groep Pon Dealer Groep 428 meter Gebeld in de ochtend voor een serviceafspraak werd doorgeschakeld met de planning wor...
Bandenprof Naarden Bandenprof Naarden 540 meter Vrolijk onthaal door de medewerkers. Terwijl de dakkoffer gemonteerd wordt mag ik wac...
Vakgarage Eekhof Vakgarage Eekhof 559 meter Super klantvriendelijk en goede kennis aanwezig. Goede prijs kwaliteit verhouding!
Garage Naarden Total Car Service Garage Naarden Total Car Service 822 meter Vriendelijke mensen. Werd direct geholpen. Top!
Garagebedrijf Totall Technics Garagebedrijf Totall Technics 822 meter Zeer goede en vriendelijke service. Auto altijd weer gerepareerd voor een normale pri...
Autocrew Autobedrijf de Groot Autocrew Autobedrijf de Groot 1 km Al jaren auto’s in onderhoud, plezierige mensen, vakbekwaam en betrouwbaar. Weten nog...
CarXpert van der Marel CarXpert van der Marel 1 km Een eenvoudige vervanging van het autowiel zou 25 € kosten. na de omwisseling bleek ...
Recensies
Fijne Toyota garage om je auto te laten nakijken of wat er ook moet gebeuren aan de auto. Vaak kun je er wachten tot de auto weer klaar is. In de showroom is er een ruimte ingericht waar je kunt werken met je eigen laptop/notebook, aan een tafel of lekker zitten op een van de heerlijke stoelen in de zithoek. Ook is er een koffiezetapparaat met heerlijk koffie. Men kan ook nog een tijdschrift lezen die in het rek liggen. Wat ook zeer belangrijk is om te vermelden is, is dat het personeel zeer vriendelijk en behulpzaam is.
Na een mislukt verkoopgesprek bij een Toyota specialist, kwam ik op de weg naar huis langs Toyota dealer Toonen in Naarden. Daar na korte inspectie van de auto een goed, helder gesprek gehad en tot koop overgegaan. Daar waar de auto's vaak op internet voor een meeneemprijs staan geprijsd is dat bij dit bedrijf niet. Prijs is inclusief 12 of 24 maanden garantie, zodat je eigenlijk soms goedkoper uit bent. Die Toyota plus garantie is voor mij toch een extra zekerheid, omdat het hier de auto voor mijn dochter betreft. Bij de aflevering waren alle zaken die afgesproken waren gedaan. Mijn dochter kon met een glimlach de auto in ontvangst nemen.
Had een koopcontract getekend die werd geannuleerd door het bedrijf omdat ze een ster op de voorruit niet wilden repareren. Paar dagen later is de auto aan iemand anders verkocht. Nu zit ik met een lening die ik had afgesloten om de auto te kopen. Op een mail die ik had gestuurd wordt niet op geraagerd. Wat voor een bedrijf is dit?
Klantvriendelijk en gastvrije ontvangst. Correcte aflevering en eerlijke communicatie bij het kopen van mijn nieuwe Toyota Yaris. TOP. Gerrie
Ik houd van no nonsense. Dat doen ze hier prima/uitstekend. Geen tierelantijntjes, en voorzien je van goed advies. Vervangen niet zomaar als het niet moet. En dat is nog steeds zo op 30-01-23 Verder vind ik het personeel zeer vriendelijk/aardig/behulpzaam. Mijn auto zelf is qua aandrijving heel fijn en zuunig, maar een magneet voor bumperbotsers die geen briefje achterlaten, helaas. Bijgesteld naar 5 sterren. Ben nu wat langer klant. Wat altijd te dure tegenvallers met de auto, maar alles slijt of gaat vroeg of laat stuk, zo ook wiellagers en airco condensers. Ze lossen het prima op. Ook worden zaken onder garantie netjes opgelost, zo lekte de condensor op de aansluiting. Gefixt. Helaas lekt de condensor nu weer op de aansluiting. Zal nog aanvullen hoe dat wordt opgelost. Bottom line: ik ervaar uitstekende service, en rijd in een fijne en betrouwbare auto. Nog altijd een fijne dealer. Nu de Auris net over de 200.000 kilometer weer voor een beurt geweest. Geweldige auto. Uitstekende dealer.
Meerdere keren met een spoedreparatie bij de werkplaats geweest. Onder meer voor een leegloper en kapotte koplampen werd ik snel geholpen en kon de reparatie om mijn werk heen gepland worden. Altijd vriendelijk en snel geholpen. Dank voor de goede service!
Recent heb ik, R. Terwint, een minder goed ervaring gehad met de afdeling verkoop van dit bedrijf. Voor de helderheid, met de rest van het bedrijf heb ik geen ervaring en kan ik dus ook niet beoordelen! Maandag jl. heb ik mijn interesse getoond in de zeer gewilde Yarus Hybrid. Met moeite een kijk/rijd afspraak gemaakt voor zaterdag a.s. om 12.00. Ik wil hierbij vermelden dat ik uit Limburg kom en de hele week moet werken. Een dag later werd ik door de betreffende verkoper gebeld. Hij gaf aan dat er meerder potentiele kopers waren en wilde dat ik, met een grote mate van zekerheid, op de mail wilde bevestigen dat ik de auto zaterdag zou gaan kopen. Dit wilde ik uiteraard niet doen. Ik wil geen toezegging doen voor een aankoop van euro 12900,00 zonder de auto te zien en hierin te hebben gereden. In het gesprek voorgesteld om woensdag een vakantie dag te nemen en naar Naarden te rijden. Dit was niet mogelijk omdat de betreffende verkoper dan niet werkt? Daarna voorgesteld om vrijdag te komen. Ook hier ging de verkoper niet in mee. Blijkbaar heeft hij een potentiële andere koper achter de hand waar hij donderdag zaken mee wil doen? Geld, omzet en een mogelijke bonus bij verkoop, spelen een rol bij de bejegening naar mij al mogelijke auto koper? Jammer, jammer, ik ga verder op zoek naar een andere auto, en hoop op een bedrijf/verkoper die klantvriendelijker en begripvoller denkt en werkt.
Toppers zijn het! Super blij met Fabian!
Had een probleem met mijn Toyota niet gekocht bij Toonen, aangezien Toonen mijn dichtstbijzijnde Toyota-dealer is, heb ik contact met hen opgenomen voor hulp. Het is voor de meeste garages niet mogelijk om de brandstofdruk op nieuwere Toyota's te meten, omdat er een eigen gereedschap voor nodig is om de manometer aan te sluiten. Het probleem was al gediagnosticeerd, maar had de meting nodig om te bevestigen of het probleem elektronisch was, de pomp of de injectoren. Toonen weigerde de druk te meten 'De pomp faalt nooit in Toyota's' waren de exacte woorden en wilde in plaats daarvan dat ik 250 euro zou besteden aan het vervangen van de lmm. Raad eens? Het was de brandstofpomp van 25 euro. Ze verspillen liever mijn geld aan een onnodig onderdeel dat het probleem niet oplost, dan 5 minuten te besteden aan testen volgens de Toyota-diagnosehandleiding. Ga ergens anders heen.
Sinds 3 jaar ben ik hier klant. Zeer goede service en vriendelijk personeel
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid