facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor 't Roode Koper

Geschiedenis

't Roode Koper is een landgoed met landhuis in de bossen van het Nederlandse Leuvenum, in 1912 gesticht als buitenverblijf door de diplomaat en latere gouverneur-generaal van Nederlands-Indië Johan Paul van Limburg Stirum (1873-1948).In 1911 werd een bos van circa 700 ha. gekocht door de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten; Van Limburg Stirum, als mede-erfgenaam van dit landgoed, het Leuvenumse Bos, behield echter 67 ha. voor dit te bouwen landhuis in Engelse stijl. In 1926 werd dit landgoed met het huis uiteindelijk ook door Van Limburg Stirum verkocht aan Natuurmonumenten en ging het echtpaar IJsselvliedt bewonen. In 1947 kocht de familie Van der Werf de opstallen en gaf zij aan 't Roode Koper een hotelbestemming; Van Limburg Stirum heeft met zijn vrouw nog in het hotel gelogeerd.Literatuur Bob de Graaff en Elsbeth Locher-Scholten, J.P. graaf van Limburg Stirum 1873-1948. Tegendraads landvoogd en diplomaat. 2007, p. 122-126 en 316-319.

Adres: Ermelo (gemeente)
Stad: Ermelo



op zoek naar gerelateerd: menukaart het roode koper, het roode koper michelinster, het roode koper arrangement, het roode koper geschiedenis, eigenaar het roode koper, het roode koper bruiloft, het roode koper trouwen, het roode koper adres
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Fundustry Harderwijk Fundustry Harderwijk 11 km Gereserveerd voor een groep met 12 man, alles georganiseerd en een datum geprikt. Maa...
Recensies
Als vegan, tijdig aangegeven, enorm teleurgesteld over het eten. Het was eigenlijk alles wat mijn tafelpartner had maar dan zonder vlees of zuivel. Dus van haar bijgerechtjes een iets grotere portie en dat voor 90 euro de neus. Zonder wijn... Poeh! Ook waren drie gerechten met appel en de polenta was niet op smaak gebracht. Jammer!
Samen met mijn vrouw een weekend verbleven bij het Roode Koper. Was fantastisch. Erg goed gegeten, enorm gastvrije en vriendelijke medewerkers en mooie kamers.
Geweldig! Zeer goed, heerlijk eten, alles top geregeld!
Geweldig genoten van een mooi diner en een fijne overnachting in het manegehuis. Wat een gastvrijheid en bijzondere plek! Zeker in december met alle verlichting lijkt het net een sprookje. Graag komen we terug!
Schitterende omgeving, heerlijk eten, goede bedden. Ze gaven aan dat kamers verbouwd waren maar behang, gordijnen, ed. mag wat moderner maar dat is persoonlijke smaak.
We hebben van alle facetten genoten, de natuur, het culinaire en van het hotel. Voor herhaling vatbaar.
Prachtige locatie en landgoed.
Het verblijf in Hotel Landgoed Het Roode Koper is ons uitstekend bevallen. De corona maatregelen werden prima nagekomen, de kamer was schoon, de badkamer fantastisch gerenoveerd, het personeel uiterst vriendelijk en de maaltijden waren zeer verzorgd. Kortom, wij kunnen het iedereen aanbevelen.
Mooie plek en prima setvice. Heerlijk eten. Het is alleen wel een te? prijzige overnachting.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid