facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting Yagana World for the Poor in Gambia.

Stichting Yagana World for the Poor in Gambia.

Info

Stichting Yagana World in Gambia.

Geschiedenis

Stichting Yagana World is sinds 2000 actief in Gambia - West Afrika.


Wij bieden o.a. hulp door middel van kleinschalige projecten op te zetten, die daarna makkelijk door de bevolking zelf voort te zetten zijn. Dit ter verbetering van de levensomstandigheden in Gambia.

Onze stichting houd zich hoofdzakelijk bezig met onderwijs, gezondheidszorg en landbouw.

De stichting heeft zich ten doel gesteld de mensen te steunen in Gambia die nog in zeer barre omstandigheden moeten leven. Door een tekort aan werkgelegenheid heeft het overgrote deel van de bevolking geen werk, dus ook geen inkomsten. Voor vele ouders is het dan ook niet mogelijk hun kinderen naar school te laten gaan, omdat de financiële middelen niet of nauwelijks aanwezig zijn.
Daar komt nog bij dat de ouders uit de dorpjes bij gebrek aan kennis, niet weten hoe belangrijk het is om hun kinderen naar school te sturen.
Hierdoor worden veel kinderen door hun ouders thuis gehouden om op het land te werken, te helpen met koken of voor hun jongere zusjes of broertjes te zorgen.

Het belang van onderwijs voor ontwikkeling is nauwelijks te onderschatten.
Kinderen die de school hebben afgemaakt, slagen er beter in om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.
Het verband tussen onderwijs en armoede is sterk. Voor meisjes is het belang van onderwijs zo mogelijk nog groter.

Geschoolde vrouwen krijgen minder kinderen. Hun kinderen zijn bovendien gezonder en beter geschoold dan kinderen van ongeschoolde vrouwen.
Daar probeert Stichting Yagana World wat aan te doen. De Stichting is van mening dat elk kind recht heeft op onderwijs. Onderwijs is een goede basis voor een beter toekomstperspectief en kans op werkgelegenheid.

Met de gekozen aanpak kan Stichting Yagana World voor veel kinderen een helpende hand bieden!
En dan te bedenken dat een jaar naar school gaan per kind 65.00 € kost. Hiervoor krijgen zij jaarlijks een schooluniform (dat is verplicht), schoolboeken, schriften, schooltas, pennen ect.

Momenteel sponsoren wij 54 kinderen. Zie: onze website
www.yaganaworld.com


3 x per jaar bezoeken wij alle projecten. In juni/juli gaan wij altijd voor alle 54 sponsor kinderen zelf het schoolgeld betalen, en krijgen alle kinderen hun school benodigdheden.
Op onze website tonen wij altijd alle kinderen, zodat de sponsoren kunnen zien dat wij er geweest zijn en dat de kinderen alle schoolspullen hebben gekregen.
Tevens krijgen alle kinderen cadeautjes of kleding pakket naast hun schoolspullen.
-------------------------------------------------------------------------------
Onze Missie:

We willen zoveel mogelijk kansarme kinderen uit het dorp Makumbaya en directe omgeving de kans bieden om naar school te gaan.

Makumbaya ligt in het binnenland in een arme omgeving, er is geen elektriciteit in dit dorp en maar 1 klein lokaal winkeltje, geen auto`s, en alleen water uit de put.
Wij zetten ons in om o.a dit dorp op allerlei manieren te steunen, dit kan op gebied zijn van:
onderwijs, gezondheidszorg, sport, groentetuin project maar ook individueel.
De stichting betaalt de benodigde school- en examengelden, de kosten van leermiddelen en school-uniformen en, waar nodig, van medicijnen.

Elk kind heeft recht op onderwijs, en daar proberen wij iets aan te doen.
Momenteel worden er 54 kinderen gesponsord.

Dit project draagt bij aan Millenniumdoelen 2:
alle kinderen naar school.


-------------------------------------------
Stichting Yagana World heeft in 14 jaar tijd 15 zeecontainer verstuurd naar Gambia, met uiteen lopende goederen, schoolmateriaal, computers, kleding, materiaal op medisch gebied, zoals medische apparatuur, medicijnen, infusen, injectienaalden, etc. gesponsord door Medisize-Hillegom en Kennemer Gasthuis –Haarlem.
------------------------------------------------------------------------------------------------ In 2010 /2011 en 2012 kregen lokale initiatieven van de gemeenteraad het predicaat
‘Haarlemmermeer Millenniumproof uitgereikt door burgemeester Theo Weterings.

Deze organisaties voeren onderwijsprojecten uit in ontwikkelingslanden.
Stichting Yagana World
was een van de lokale initiatieven en mocht het predicaat in ontvangst nemen.

De gemeente Haarlemmermeer geeft hiermee aan dat zij onze projecten ondersteunt en wezenlijk vindt bijdragen aan het behalen van de Millenniumdoelen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
U kunt alles nog eens rustig na lezen over al onze projecten en transporten
van de afgelopen 10 jaar op onze website.
Onze stichting is aangesloten bij Stichting Goede doelen en heeft een ANBI.
Tevens is onze organisatie geregistreerd in Nederland als in Gambia.
HELPT U ONS HELPEN!

Vriendelijke groet,
Dinemarie Langereis
www.yaganaworld.com

Adres:
Stad: Nieuw-Vennep


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Congress Rental Network Congress Rental Network 389 meter ...a worldwide network of technology meeting specialists!
Spelen helpt Spelen helpt 402 meter Praktijk voor sociaal-emotionele begeleiding van kinderen & ouders in de vorm van die...
Nederlands Transport Museum Nederlands Transport Museum 560 meter Bonte verzameling transportmiddelen. Gevestigd in de voormalige Bolsfabriek. Zonderm...
La Courtine La Courtine 560 meter De stichting heeft tot doel om wielvoertuigen van na de 2e wereldoorlog van het Neder...
Stichting LIMEL Stichting LIMEL 631 meter Stichting om de zwerfhonden populatie in Portugal terug te dringen. Foundation to re...
Adamas Inloophuis Adamas Inloophuis 668 meter Een warme, gastvrije plaats waar je altijd binnen kan lopen. Liefdevol wordt ontvange...
De Hype De Hype 927 meter super leuk leuke activiteiten en aardige vrijwilegers
Kinderboerderij Dierenvreugd Kinderboerderij Dierenvreugd 1 km Leuke kinderboerderij voor de kleintjes. Van geiten tot aan paauwen. Erg leuk! Met e...
Stichting Blijgezicht Stichting Blijgezicht 1 km Stichting Blijgezicht
Jeugdland Nieuw-Vennep Jeugdland Nieuw-Vennep 2 km Wat een leuk evenementen en speelterrein voor de kinderen. Mooie speeltuin met spring...
DC/WC Veldzicht DC/WC Veldzicht 3 km Kom daar weekelijks
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid