facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Daarlerveen

Geschiedenis

Station Daarlerveen is geopend op 1 oktober 1906 en ligt aan de spoorlijn Mariënberg - Almelo, tussen de stations Vriezenveen en Vroomshoop in de gemeente Twenterand. Aanvankelijk heette de stopplaats Boldijk, op 8 juli 1907 werd dit veranderd in Daarle. Vanaf 1 juni 1958 wordt de huidige naam Daarlerveen gebruikt.
Het station heeft twee perrons, beide aan hetzelfde spoor, van elkaar gescheiden door een overweg. De trein stopt altijd, vanuit de rijrichting gezien, op het perron na de spoorwegovergang, zodat de overweg direct weer vrijgeven kan worden. In het verleden stopte de trein wel voor de overweg.
Uit onderzoek dat door de NS in 2005 is gedaan bleek dat er per dag minder dan 100 mensen in- en uitstappen op het station.

Adres: Daarlerveen
Stad: Daarlerveen



op zoek naar gerelateerd: Station Mariënberg, Station Nijverdal, Station Hellendoorn, Oude station Nijverdal, Waar ligt Daarlerveen, Bajonetligging
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Nijboer Woningstoffering Nijboer Woningstoffering 533 meter Door deze vakmensen gelegd en zeer tevreden met het eindresultaat!
Karsten Daarlerveen BV Karsten Daarlerveen BV 742 meter Voor bouwwensen die uitkomen.
Recensies
Geen druk station. 98 reizigers per dag. Maar wel lekker rustig en prima vertoeven op dit kleine station.
Mijn thuisstation! Voor het geringe aantal reizigers gewoon een goed station.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid