facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Spelerij Uitvinderij

Spelerij Uitvinderij

Info

In het bos bij Dieren ligt de wonderlijkste plek van Nederland: De Spelerij/ De Uitvinderij. In dit park kunnen kinderen de hele dag spelen en ontdekken

Geschiedenis

De Spelerij is een unieke plek. Bezoekers zeggen vaak: “De Spelerij lijkt nergens op!” Je kunt De Spelerij nergens mee vergelijken.
Zowel ouders als hun kinderen zijn na een dagje Spelerij moe. Ze hebben zelf hard gewerkt en samen gespeeld. Ze beleven samen dingen omdat ze elkaar helpen om de speelkunstwerken in beweging te zetten. Niet alleen ouders, maar de kinderen helpen ook elkaar. Een mooi voorbeeld hiervan is de grote hijskraan. Het ene kind draait aan het wiel om de hijskraan te laten draaien en het andere kind zorgt voor de grijpers. Onderaan de graafmachine staan andere kinderen om er met de transportbanden voor te zorgen dat er genoeg zand ligt. En of je de kinderen kent of niet, je kunt niet anders dan samenwerken.
Ook technisch inzicht en dingen uitproberen is van belang. Hoe krijg je de speelobjecten in beweging? We hebben geen objecten die “aan” gaan met een knopje. Lijfelijke kracht is nodig!
In De Uitvinderij staan techniek centraal. Kinderen vanaf 4 jaar, maar ook ouders en opa en oma, mogen werken met figuurzagen, kolomboren, piepschuimsnijders, lijmpistolen, kunststof en buigapparaten. Natuurlijk ook met de verf machines en stansen. Kinderen vanaf 10 jaar mogen metaal bewerken en puntlassen op de metaalafdeling.
Na een dag in De Spelerij- Uitvinderij heb je je kracht, technische inzicht en creativiteit gebruikt en ga je met dozen vol kunstwerken naar huis. Als lunch je eigen stokbroodjes bakken maakt de dag compleet.



"De Spelerij – De Uitvinderij wil bezoekers, jong en oud, weer laten terugvallen op hun verbeelding. En op hun zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en vindingrijkheid. Dat doen we door de kaders, de vaste lijnen, de grenzen en ander ‘vastigheden’ los te laten en jou in het diepe te gooien. Niet letterlijk natuurlijk, maar we vullen niets voor je in. Je mag het hier helemaal zelf uitzoeken. En uitvinden, ontdekken, achterhalen en oplossen.De Spelerij – De Uitvinderij wil bezoekers verbinden door kunst. Want dat is wat je hier aantreft en zelf creëert: kunst gemaakt van sloopmaterialen. Klinkt raar? Dat is het ook. De raarste dingen zie je hier. En maak je hier."
Adres: Veldweg 5, 6952 GX Dieren
Telefoonnummer: 0313413118
ln.jireleps@ofni
Stad: Dieren
Route: Veldweg 5
Postcode: 6952 GX


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 18:00
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 10:00 - 18:00
Donderdag: 10:00 - 18:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 18:00
Zondag: 10:00 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: de spelerij-uitvinderij lijkt nergens op, de spelerij elburg, spelerij entreeprijs, spelerij dieren route, kortingskaarten spelerij, veldweg 5 dieren, spelerij dieren openingstijden, aanbieding spelerij
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Hierden Photography Hierden Photography 1 km Here only the best and to be the most beautiful pictures I made. So you see only the ...
Dierense Speeltuin Vereniging Dierense Speeltuin Vereniging 1 km Leuke vriendelijke, maar grote speeltuin waar kinderen zich de hele dag kunnen vermak...
Recensies
Wat een fantastische spelerij is dit! We zijn vandaag met twee kids op pad geweest en kwamen tijd tekort. Met mooi weer kan je goed buiten spelen, er zijn allerlei leuke dingen re ondernemen in de buitenspeeltuin groot en erg gevarieerd zodat iedereen zich vermaakt. Met minder weer kan je je erg goed vermaken in de uitvinderij. Een plek waar er hout gezaagd en piepschuim gesneden kan worden met allerlei voorbeelden ook voor amateurs. Er kan van alles met spetterverf gemaakt worden en kinderen kunnen zelf maskers of andere leuke dingen maken van de verftekeningen. Echt een topplek om met kinderen een dagje te verblijven. De entreeprijs is best duur maar als he de hele dag gaat krijg je zeker waar voor je geld! De horeca is overigens wel goed geprijst. De kwaliteit weet ik niet, we hebben niets besteld vandaag. Anyway, ben je in de buurt? Zeker gaan!
Vandaag weer een keer bij de spelerij/uitvinderij geweest. Leuke dag van alles te doen voor de kinderen. Het was niet overvol dus je kon op je gemak overal bij en van alles maken. Altijd een duidelijke uitleg, behulpzaam en vriendelijk personeel. Ik schrok wel van de prijzen bij de eetgelegenheid, 3,75 voor een flesje cola. Er is ook maar een beperkt menu en de tosti's zijn van de menukaart afgehaald. Helaas wel 2 personen misselijk en buikpijn na het eten van de pannenkoeken.
Leuke speeltuin en "uitvinderij" kinderen van 4 tot 100 jaar. Klimmen, glijden en nig veel meer in de buitenspeeltuin. Binnen lekker knutselen met hout, piepschuim, verf, papier, en nog veel meer. Een echte aanrader voor een leuke dag met de kinderen.
Superleuke plek! Als kind meerdere keren geweest en nu samen met ons neefje en nichtje de Spelerij en Uitvinderij bezocht. Geweldige dag gehad! Zowel kinderen als volwassenen kunnen losgaan in de Uitvinderij. De Spelerij is super creatief opgezet en lekker interactief. Aanrader!
18 euro entree vind ik gewoon te duur voor het parkje. 3.50 voor een hele "niet lekkere" automaat cappuccino. Het park is wel leuk en vooral het creatieve gedeelte maar naar mijn mening ook erg gevaarlijk, het zou me niets verbazen als er over een jaar of 2 een vies ongeluk gebeurd. Ik wil jullie niet zwart maken, mijn kinderen vonden het wel leuk, de glijbaan etc.. maar sorry te duur slechte koffie en sommige dingen vond ik gevaarlijk.
Een speeltuin maar dan anders. Heel verrassend. Vriendelijke bediening. Als het weer een beetje ok is genoeg plezier voor een hele dag, binnen knutselen en buiten spelen en je laten verrassen. Tussendoor wat kleins eten of drinken. We hebben ons prima vermaakt.
Heel erg leuk voor kinderen. Alleen vind ik de prijs wat aan de hoge kant, vooral als oma wel mee is, en eigenlijk niets kan.wanwege fysieke en lichamelijke beperkingen. Er zijn ook weinig plekjes waar je even kunt zitten. En de plek waar gezeten kan worden, werd bezet gehouden door een familie. Maar ons kleinkind vond het geweldig.
Prima locatie, voor jonge kinderen 4-12 jr. Mijn zoon van 14 vond alleen het lassen nog leuk.
Vandaag in Dieren geweest bij de Spelerij. Decennia geleden heeft Jos Spanbroek samen met zijn vrouw dit bijzondere park opgezet. Gemaakt van allerlei "waardeloos" materiaal heeft hij en zijn medewerkers er iets moois neergezet. Na ongeveer 40 jaar kwam ik er wéér eens, met vrouw en kleinzoon van bijna 6 jaar. Wát heeft hij genoten. De Uitvinderij vond hij geweldig, maar bovenal toch de buiten activiteiten. Vriendelijk personeel. Al met al een aanbeveling. Vooral voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder......zou ik zeggen!
Fantastische plek! Dit is inderdaad geen nieuw pretpark, zoals je in eerdere reviews kan lezen. Maar dat komt omdat alles handgemaakt is en uit de creatieve geest van een kunstenaar komt. En alles werkt wèl. Waren alle speeltuinen of attractieparken maar wat meer zoals dit. Alle speeltoestellen zijn compleet origineel en er is altijd wel iets wat in beweging gezet kan worden of wat een geluid produceert of water rond spuit. Wij waren helaas nét te laat voor het broodjes bakken, maar hebben een heerlijke pannenkoek met kaas en tosti gegeten. Na het speelpark was het heerlijk afkoelen in de fontein en dan kon de pret in de uitvinderij beginnen. Twee en een half uur waren zó om en we kwamen buiten met super leuke knutselwerkjes. Vanaf 10 jaar mag er ook metaal bewerkt worden wel op voorhand reserveren!. Sommige mensen kwamen met de prachtigste gelaste creaties naar buiten. Dit park is écht een aanrader. Zowel met grote als kleine kinderen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid