Eenvoud, kwaliteit en creativiteit zijn de woorden die mijn kookfilosofie samenvatten.
Bouwhistorie van het pand De Hemel
De Hemel heeft dienst gedaan als drukkerij, kantoor en opslagruimte voor drukkerij firma P. Harte. Het pand is in twee fasen gebouwd. Het oudste, tevens grootste gebouw, dateert van 1903. Het gedeelte grenzend aan de Moeregrebstraat is gebouwd in 1920. De scheiding is de opstap vanuit de entree naar het restaurantgedeelte.
Het oudste gedeelte van de Hemel is gebouwd in 1903. Albert C. Harte, vraagt aan B&W van Bergen op Zoom toestemming om achter zijn pand, Lievevrouwestraat 46, genaamd het Vliegend Hert, een drukkerij met kantoorgedeelte te mogen bouwen. Naar ontwerp van architect Quirinus J. Horsten verrijst daar een bedrijfsruimte waar op de eerste verdieping de zetbokken gevuld met loden letters komen te staan. In het dak zijn lichtvensters aangebracht die voor voldoende daglicht zorgen opdat de zetters nauwgezet hun werk kunnen doen. Door de openingen in de vloer van de eerste verdieping worden de drukvormen naar beneden getakeld. De acht gietijzeren pilaren op de begane grond zijn gegoten door de plaatselijke ijzergieterij firma P. Hazen & Co.
Restaurant De Hemel
Sinds eind 1979, begin 1980 doet het pand dienst als horecagelegenheid en krijgt het de naam kunst- en proeflokaal De Hemel, dit verandert later naar (café) De Hemel. In januari 2012 zijn wij ( Eddy en Emmy) in bezit van het pand en na een grondige verbouwing is De Hemel omgebouwd van café tot restaurant.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid