facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Parkvilla - Kunsteducatie, Filmhuis, Theater

Parkvilla - Kunsteducatie, Filmhuis, Theater

Info

Parkvilla.nl

Kloppend hART van Alphen!

Geschiedenis

Parkvilla regelt en verzorgt binnen- en buitenschoolse kunsteducatie in Alphen aan den Rijn en regio. Parkvilla heeft daarnaast een belangrijk aanbod op het gebied van filmhuisfilms en biedt een divers aanbod van theater- en muziekvoorstellingen . De koppeling van deze drie hoofdelementen in het monumentale pand in Park Rijnstroom maakt Parkvilla uniek in Nederland.

De foyer is het hart van ons gebouw: hier ben je welkom voor een drankje na afloop van je cursus, film of mooie voorstelling. Ook vinden er mooie evenementen plaats als PopVilla Alphen Akoestisch.
De foyer is ook beschikbaar voor verhuur aan particulier en bedrijven!

Parkkunst
Parkkunst is het grootste cultuurfestival van Alphen en wordt georganiseerd door Parkvilla op Koningsdag. Jaarlijks bezoeken rond de 25.000 mensen dit festival met kunst, muziek, straattheater en horeca.

Zaalverhuur
De ruimtes van Parkvilla zijn te huur voor bedrijven, instellingen en particulieren. Er kunnen onder meer bedrijfspresentaties, workshops, besloten theater- en filmvoorstellingen, recepties en lezingen plaatsvinden, maar ook (trouw-)partijen. De mogelijkheden zijn eindeloos!



"Parkvilla is een levendige, culturele ontmoetingsplek met als visie dat kunst en cultuur bijdraagt aan een waardevolle samenleving en je leven verrijkt. Kijk een boeiende film in de mooie bioscoop. De mooiste arthousefilms, publiekstrekkers, documentaires, jeugdfilms en nog veel meer. Of volg een van de 80 creatieve cursussen, gegeven door bekwame docenten. In het theater zijn er tal van voorstellingen, variërend van muziek, toneel, cabaret, theatercolleges, familievoorstellingen en stevige concerten. De afdeling educatie zet mensen en expertise in voor meer cultuureducatie in het onderwijs én de wijken en kernen van Alphen aan den Rijn. Parkvilla is gelegen in een monumentaal pand."
Adres: Cornelis Geellaan 2, 2406JG Alphen aan den Rijn
Telefoonnummer: 0172-493737
ln.allivkrap@eitcerid
Stad: Alphen aan den Rijn
Route: Cornelis Geellaan 2
Postcode: 2406JG



op zoek naar gerelateerd: theater alphen, ballet alphen aan den rijn parktheater, programma parktheater alphen aan den rijn, tekenles alphen aan den rijn, disco parktheater alphen, cursussen alphen aan den rijn, park rijnstroom alphen, cursus edelsmeden alphen aan den rijn
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Castellum Castellum 707 meter Mooi theater. Ook vanuit de hoogste rijen goed zicht en goed geluid. Gangen zijn wat ...
Ann-Art Ann-Art 1 km Ik ben Ann van Wingerden, 45 jaar en woon in Alphen a/d Rijn. Mijn inspiratie komt vo...
Marzel.ART Marzel.ART 2 km Samen met manlief en onze vrienden een vriendschaps tattoo laten zetten bij Marzel. S...
Bell Calligraphy Bell Calligraphy 2 km Blessed by God with a gift, motivated by that gift. Passion to create, and love for t...
Pennespel - speelplein voor de kalligrafieliefhebber Pennespel - speelplein voor de kalligrafieli... 3 km Speelplein voor de kalligrafie liefhebber
Recensies
Mooie zaal met stoelen als in een bioscoopzaal opgesteld, je hebt altijd goed zicht op het podium. Er worden concerten gegeven en films gespeeld.
Mooie locatie en foyer. De film begon met een mondelinge introductie op het podium door iemand die vertelde dat ze zelf de koeken voor in de pauze had gebakken. De stoelen zitten erg goed maar voor lange mensen is het vrij krap. Doordat het behoorlijk steil is, is het scherm wel erg goed te zien als er iemand voor je zit. Halverwege de film was er een pauze van 50 ! minuten met een enorm lange rij voor de drankjes. Dat was erg slecht geregeld. Na afloop van de film bleven de lichten uit en deuren dicht gedurende de volledige aftiteling. Dat vond ik een beetje interessantdoenerij en duurde opnieuw erg lang. Het overgrote deel van het publiek was 60+. De film was goed maar de bioscoopervaring niet. Afrader voor de wat jongere generatie die bijv. na afloop nog het centrum in wil gaan.
Een gezellig en knus cultuurcentrum waar veel cursussen e.d. worden gegeven. Ook zijn er regelmatig theater- en filmvoorstellingen. Deze keer naar Wolf geweest, de film over de introductie van de wolf in Nederland. Een prachtig oud gebouw midden in een mooi park.
Voor de 4e of 5e keer geweest, concert georganiseerd door Serious Music. Top avonden, mooie ambience !
Bezocht de voorstelling van het Alphens Kozakkenkoor en Kletzmerband Nigun in het Parkvilla Theater. De voorstelling was alleraardigst en tot op de laatste stoel uitverkocht. Ik had echter de indruk dat er wellicht extra stoelen bijgeplaatst waren waardoor de doorgangen naar de uitgangen volledig verspert waren als iedereen op zijn plaats zat. Ik moet er niet aan denken wat er zou gebeuren als er bijvoorbeeld brand uitgebroken zou zijn. Het is verder een knus en sympathiek theater met toch wat tekortkomingen voor wat betreft ruimte en bediening in de bar tijdens de pauzes, toiletten, parkeergelegenheid en wellicht veiligheid als het te druk is. Leuke kunstwerkjes uitgestald of aan de muren.
Weer een fantastische kindervoorstelling mogen bijwonen. Heerlijke sfeer en altijd vriendelijke medewerkers.
Genoten in het filmhuis van de film. Fijne stoelen. Geen collosale zaal. Met een hittegolf buiten is het helaas binnen ook erg warm.
Gezellig, hele prettige stoelen en goede keuzes in films en theater.
Fijn centrum, met theater en bioscoop. In de bioscoop fijne stoelen. Vriendelijke medewerkers.
Altijd een bijzonder gevarieerd aanbod in films theaterstukken en artiesten.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid