facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Odoorner Luchtvaart Club

Odoorner Luchtvaart Club

Info

De OLC is een modelvliegvereniging en bestaat uit ongeveer 90 leden

Geschiedenis

Wat is de OLC
De OLC is een modelvliegvereniging en bestaat uit ongeveer 90 leden (leeftijden van 8 tot 80 jaar). Lid zijn van deze vereniging betekent het beoefenen van recreatief modelvliegen en/of wedstrijdvliegen op een eigen modelvliegveld.
De club is in bezit van een clubhuis, een container voor de motormaaier en een parkeerterrein.
Om het vliegveld heen staat een veiligheidshek (m.n voor de veiligheid van publiek)
N.b. de OLC is opgenomen als afstapplaats in de Gemeentelijke bewegwijzerde fietsroute.
De OLC is als club aangesloten bij de KNVvL afdeling modelvliegen en accepteert het BVM (Basis Veiligheids Model).

Wat doet de OLC
De OLC verzorgt instructie voor het bouwen van modellen en het behalen van het KNVvL vliegbrevet (in de div. disciplines van motorvliegtuig, zweefvliegtuig, multicopter en helikopter).
De OLC organiseert:
- Modelvliegwedstrijden welke meetellen voor de landelijk KNVvL puntentelling.
- Clubavonden met een interessant onderwerp.
- Club zondagmiddagen ( voor het hele gezin)
- Vaste jaarlijkse clubdagen zoals: oudejaarsdag vliegen; snertvliegen (met de “kouwe jatten trofee”); landelijke vliegrecreade op Hemelvaartsdag; de fly-in in september, een 3 daags evenement met modelvliegers van andere verenigingen uit Nederland en Duitsland (grensstreek);
- Demonstraties aan belangstellenden, bedrijven, scholen en het zich manifesteren op evenementen in de regio. Voor dit doel is o.a. een speciaal demovliegtuig met dubbele bediening aanwezig.

Wat wil de OLC
Het doel van de OLC is primair om luchtvaart enthousiaste leden op een veilige manier hun hobby gezamenlijk te laten uitvoeren.
Het uitdragen van (maatschappelijke) bekendheid van de vereniging, de modelvliegsport en de recreatieve vrijetijdsbesteding.
Het beleid is sterk gericht op het enthousiasmeren van m.n. jongeren in onze samenleving. Het standpunt van de OLC is hierin het ontwikkelen van de eigen verantwoordelijkheid en sociale betrokkenheid.
Dit (jongeren) beleid sluit nauw aan bij doelstellingen van gemeentelijke en provinciale overheden, KNVvL en NOC/NSF. Regelmatig overleg met deze organisaties is hierin noodzakelijk.

Bestuur OLC
Het bestuur van de OLC bestaat uit 7 leden. Het bestuur is verantwoordelijk voor het handhaven van de clubregels en het uitvoeren van het clubbeleid.

Overige informatie
Om deze recreatieve sport te beoefenen, zijn op internet diverse sites te raadplegen, die jou het e.e.a. kunnen vertellen over de soorten trainingsvliegtuigen, -helicopters, - multicopters etc. etc. Hieronder worden een paar sites genoemd, die interessant zijn om te raadplegen:
http://www.knvvl.nl/
http://www.knvvl.nl/afdelingen/modelvliegsport
http://modelvliegen.startpagina.nl/
http://www.modelvliegsport.nl/

Natuurlijk hebben wij als modelvliegclub ook een site:

www.flyolc.nl/

Wij hopen met deze flyer je op weg te hebben geholpen in deze mooie recreatieve sport. En je kunt natuurlijk altijd één van onze clubleden benaderen, mocht je nog vragen hebben!

Adres: Achterweg 7, 7874 TL Odoornerveen
Stad: Odoornerveen
Route: Achterweg 7
Postcode: 7874 TL


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Camperplaats 't Haantje Camperplaats 't Haantje 3 km Leuke camperplaats. Ruime stille veldjes en een groot sanitair gebouw. De douches war...
Recensies
Fff aan het buurten geweest . Was er al een tijd niet meer geweest
Gezellig en we waren welkom als gastvlieger
Vreselijk mooi gebied
Vandaag 31/8/19 naar het vliegveld geweest. Er was een speciaal weekend van de club en je kon gratis komen kijken. Enorm leuk de kinderen hebben genoten. Leden van de club waren erg vriendelijk kinderen kregen veel uitleg. Heel gastvrij! Top!
Vroeger als kind kwam ik hier regelmatig met mijn vader nu kom ik hier met mijn zoon van 13. Het is en blijft een fantastisch schouwspel met de vliegtuigen.
Leuk om hier de verrichtingen met modelvliegtuigen te zien.
Leuk mini vliegveld van de Odoorner vliegclub.
Leuke club met veel voorzieningen
Mooie club met fanatieke leden
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid