facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Nefkens Peugeot

Nefkens Peugeot

Geschiedenis

Iedere medewerker is een echte ambassadeur van de diensten en mooie producten welke wij aanbieden. Bij Nefkens Midden BV treft u alleen maar professionals om u heen, en afspraak is afspraak!

Nefkens Midden BV met vestigingen in
• Amersfoort
• Bunnik
• Baarn
• Hilversum
• Huizen
• Nieuwegein
• Naarden
• Utrecht
• Zeist

UAS schadeherstel in Utrecht- Leidsche Rijn en Baarn zijn de specialisten om uw Peugeot (of ander merk) weer 100% origineel te maken na een schade.

Adres: Gooimeer 15, 1411 DE Naarden
Telefoonnummer: 035 - 6947614
Stad: Naarden
Route: Gooimeer 15
Postcode: 1411 DE


Openingstijden

Maandag: 08:30 - 18:00
Dinsdag: 08:30 - 18:00
Woensdag: 08:30 - 18:00
Donderdag: 08:30 - 18:00
Vrijdag: 08:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Nefkens Hilversum, Nefkens voorraad, Nefkens Nieuwegein, Nefkens Groningen, Nefkens Baarn, Nefkens occasions, Nefkens Tilburg, Nefkens Den Bosch
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Toyota Nederland Toyota Nederland 71 meter
Van Poelgeest BMW Van Poelgeest BMW 428 meter
BMW Nederland BMW Nederland 438 meter Van Poelgeest Naarden bv
Pon Dealer Groep Pon Dealer Groep 456 meter Gebeld in de ochtend voor een serviceafspraak werd doorgeschakeld met de planning wor...
Ideaal Auto's Ideaal Auto's 702 meter Leuke auto gekocht bij ze, flexibel in Corona tijden, eerlijk verhaal en prijs. Aanra...
Kwik-Fit Kwik-Fit 731 meter Is een top filiaal ja wordt heel snel geholpen en de personeels en heel erg aardig, e...
Qarz.nl Qarz.nl 1 km Prima geholpen voor een zeer betaalbare prijs
123 Occasions Naarden 123 Occasions Naarden 1 km Inkoop en verkoop van auto's
MyCampster MyCampster 1 km MyCampster is de officiële dealer van de Citroën Pössl Campster in Nederland. Ontdek ...
Campers.eu Campers.eu 1 km Fijn om door enthousiaste en deskundige mensen geholpen te worden! We hebben een prac...
Volvo Car Nederland Volvo Car Nederland 1 km in dit geweldige pand word ik nooit teleurgesteld. Zowel de afdeling verkoop alsook a...
Autobedrijf de Groot Autobedrijf de Groot 1 km Betrouwbaar en altijd bereid om te helpen.
Euromaster Euromaster 1 km Ik had een afspraak om 8.00 uur 's ochtends en kwam 8 minuten te laat aan. Medewerker...
High Octane Speed Shop High Octane Speed Shop 3 km Waardeloze service! Niet de eerste keer dat de communicatie slecht verloopt. Een afsp...
Recensies
Zo'n 7 weken geleden voor de 2e keer storing aan onze E2008 waarbij we het bericht kregen dat het onderdeel besteld zou worden en we tot die tijd, veilig konden rijden met alle oranje lampjes/geluiden. Afgelopen zondag, rode lampjes en een auto die gelijk uitviel. Anwb advies was niet meer de grote weg op. Ik heb gevraagd of ik de auto aub in Nijkerk mocht brengen gezien dit 10min binnendoor zou zijn ipv 45min naar Naarden. Vanuit Naarden werden we gevraagd het risico te nemen en vanuit Spakenburg binnendoor naar Naarden te rijden. Daarbij werd mij ook verteld dat Nijkerk pas 9 juni weer plek zou hebben. Het voelde niet goed en ik zag het echt niet zitten met de auto zo'n rit te maken. Toch Nijkerk gebeld waar Naarden eerder mee had gesproken en bovenstaand aangegeven. "9 juni pas plek?" Dit bleek dus niet waar te zijn, schandalig om zo je klanten te willen behouden. We konden gelukkig direct terecht waar Nefkens Nijkerk waar we super zijn geholpen. Daarbij blijkt dat we 7 weken voor niets hebben gewacht, want een nieuw onderdeel was niet nodig, enkel een reparatie.
Ik heb hier in 2019 twee nieuwe Peugeot Expert’s gekocht. Niks aan de hand als held ontvangen. Één van de bussen krijgt in zijn garantie periode een olie probleem gebruikt 1 liter op 1500 KM later 1 op 1000 km 120000 km gelopen Paar keer gemeten m, alles binnen de norm word ons verteld. Nefkens Naarden heeft gewacht tot de garantie voorbij was en toen hebben ze de handen er vanaf getrokken. Nu heb ik zelf een nieuwe motor + Turbo & Roetfilter moeten kopen 12k verder! Service en de communicatie was niet ok! Dus denk goed na!
Bijzonder slechte service bij Nefkens Naarden. Gisteren gekeken naar een Peugeot 308sw. Mooie auto en mijn belangstelling kenbaar gemaakt. Vraagprijs ca. € 19.000. Afgesproken dat we vandaag om 15.00 uur zouden terugkomen voor taxatie huidige Peugeot en onderhandeling. Komen we vanmiddag blijkt de auto voor "een proefrit" het hele weekend weg te zijn. Geen telefoontje vooraf, helemaal geen contact. Onbegrijpelijk. Hoe raak je een klant kwijt.
APK keuring en groot onderhoud is erg goed verlopen bij deze garage waar ik al sinds mijn twintigste kom en dat kan dus niet, want zolang bestaat Nefkens niet, maar ik heb ook alle voorgangers meegemaakt!. Heel tevreden over het meedenken over bepaalde reparaties en de goede uitleg en extra blij hoe schoon en gepoetst ik mijn auto weer terug krijg. En zelfs mijn klokje is gelijk gezet die staat expres tien minuten voor, zodat ik nergens te laat kom, een theorie die je niet kunt uitleggen aan een man. Dank weer Nefkens!
We zijn aan oriënteren voor een auto. We komen voor een test drive zonder afspraak, de balie medewerker ons doorverwezen naar een verkoper. We zijn heel vriendelijk opgevangen en gelijk gevraagd om wat te drinken. Ook uiteraard gelijk geholpen. Daarna de verkoper dat we gesprek hebben was even weg om de auto te halen en klaar te zetten voor ons, komt alweer iemand met een vraag of we worden al geholpen. Medewerkers zijn super attent. We hebben een goed en vertrouwde gesprek gehad voor en na de test drive. Het voelt fijn en top bij deze Peugeot dealer. Wat een groot verschil van de Peugeot dealer in Almere, zo onvriendelijke personnel. Peugeot 2008 GT-line is een top en comfortabel auto.
APK gedaan afgekeurd en deze garage deed er alles aan om te verhelpen en snel ook nog! super service, zeer vriendelijk personeel, prijs is prima, al met al een zeer fijne ervaring. Wij komen zeker terug. Bedankt!
De wagen loopt weer als een zonnetje. Blij dat jullie snel de nodige reparaties en onderhoud konden uitvoeren. Bedank team Naarden.
Super nette mensen. Goed geholpen! Zeer tevreden
Een paar dagen geleden zag ik ineens een melding storing in de motor. Balen, want overmorgen gaan we op vakantie! Dankzij de goede service bij Nefkens kon ik de auto gisteren brengen en kreeg ik een vervangende auto mee. Als klap op de vuurpijl wisten zij, door te schakelen met een andere vestiging, het kapotte onderdeel in mijn motor zo gauw te vervangen dat ik mijn auto vandaag nog kon ophalen. Top service!
Waardeloze service! Niet de eerste keer dat de communicatie slecht verloopt. Een afspraak maken voor het plaatsen van een nieuwe spiegel wil maar niet lukken. Een reden om nooit meer een Peugot aan te schaffen en zeker niet bij dit bedrijf!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid