facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Nationaal Monument MH17

Nationaal Monument MH17

Info

Het initiatief om voor de 298 slachtoffers van de ramp van vlucht MH17 een herdenkingsbos met gedenkteken te realiseren. Op 17 juli 2017 is het monument in gebruik genomen en is nu openbaar toegankelijk, 24 uur per dag.

Geschiedenis

DE HERINNERING LEVEND HOUDEN

Het overlijden van de 298 inzittenden van vlucht MH17, op 17 juli 2014, vormt nog altijd een onmetelijk verlies voor nabestaanden. Inwoners uit alle landen, die slachtoffers betreuren, sympathiseren met hen en tonen grote betrokkenheid. Uit respect, als blijk van medeleven.

Het is de missie van de Stichting Nationaal Monument MH17 deze gevoelens een plek te geven. In een herinneringsbos waar 298 bomen de herinnering aan slachtoffers levend houden. Een groen lint van bomen dat samenbindt en dient als oase van bezinning, troost en hoop. Een ontwerp van Robbert de Koning naar een idee van Arold Jansen. In het hart van het amfitheater komt het gedenkteken dat is ontworpen door Ronald A. Westerhuis.

De Stichting had, na een succesvolle aanbestedingsprocedure, aannemer Krinkels b.v. opdracht gegeven met de aanleg van het monument te starten op 22 november 2016. De voortvarende start van het bouwproject is mede mogelijk gemaakt door het genereuze gebaar van Boomkwekerij Ebben. Zij stelden kosteloos alle bomen ter beschikking en plantte deze met de nabestaanden.

Het monument in Park Vijfhuizen in de Haarlemmermeer is op 17 juli 2017 in gebruik genomen tijdens de herdenkingsceremonie van vliegramp MH17. Het monument is openbaar toegankelijk, 24 uur per dag.

Adres: Vijfhuizerweg (achter) 805, Vijfhuizen (Haarlemmermeer)
Stad: Vijfhuizen
Route: Vijfhuizerweg (achter) 805



op zoek naar gerelateerd: MH17-monument betekenis, MH17 monument luchtfoto, Monument MH17 alziend oog, Park Vijfhuizen, MH17-slachtoffers, MH17 Untersuchungsbericht, MH17 Täter, MH17 Passagiere
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Koningsdag Vijfhuizen Koningsdag Vijfhuizen 343 meter De Koningsdag Vijfhuizen website - http://www.koningsdag5huizen.nl !
Stichting Contacthond Stichting Contacthond 801 meter Wat ben ik enorm blij dat deze stichting bestaat. Ongeveer een jaar geleden ben ik ge...
Recensies
Zeer bijzondere plek. Er hangt een serene rust. Dat niemand vergeten mag worden!
Goed om daar weer even stil te staan bij alle slachtoffers. Het is er erg mooi en vredig.
Herdenkingsplek voor alle slachtoffers van de MH17 ramp, mooi, rustig en stil...plek om te herinneren.
Deze plaats was erg indrukwekkend. Het was erg zonnig,maar het was er erg winderig. De banken stonden klaar voor de ceremonie op de volgende dag.
Het was 17-7-23 9 jaar geleden dus een speciale dag het park lag er netjes bijen heel veel zonnebloemen
Erg indrukwekkend hoe het monument eruit ziet en erg mooi bedacht en mooi dat ze dat hebben gedaan.
Goed dat dit er is!! Het had niet moeten gebeuren. Heb alleen geen feeling met de locatie
Dit is goddomme geen toerististische attractie! Zijn jullie helemaal gek geworden!!!!
Gedenkplaats van MH17 vlucht is voor familie en nabestaanden een mooie plek om te herdenken. Begreep alleen uit media dat ze het wrak daar ook willen plaatsen.. niet doen. Speeltuin: Op 300 meter is een klein speeltuintje Toiletten: Die ontbreken. Geschiktheid voor honden: In het park mogen honden loslopen. Picknickgebied: Er zijn diverse grasvelden. Tafels zijn er niet.
Vaak gezien op TV maar nu in levende lijve, met al de namen op het het monument en op de naam plaatjes die langs de paden loopt en ziet hoeveel onschuldige mensen er verloren zijn gegaan, en als je er rond loopt begrijp je goed de pijn en onmacht voor de na bestaande.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid