facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof

Info

Museum Het Valkhof

Geschiedenis

Museum Het Valkhof heeft vaste collecties Archeologie, Oude Kunst en Moderne Kunst. Naast de vaste presentatie van de eigen collectie organiseert Museum Het Valkhof twee keer per jaar een grote, tijdelijke tentoonstelling. Verder zijn er gedurende het jaar diverse kleinere presentaties te zien in bijvoorbeeld de projectruimte, de pleinzaal, het prentenkabinet of de galerij.



"In verband met de verbouwing is Valkhof Museum tijdelijk gehuisvestigd aan het Keizer Karelplein in NIjmegen. In 2025 openen we het vernieuwde pand aan Kelfkensbos 59.Met een collectie van ruim 14.000 jaar geschiedenis kunnen wij die vraag voor een deel beantwoorden. En waar we de antwoorden niet hebben, zijn er altijd nog de interpretaties die je kunt vinden in de oude, moderne kunst en hedendaagse kunst uit onze collectie. Zo werken archeologie en kunst in ons museum samen om te laten zien wat ons door de eeuwen heen heeft gevormd."
Adres: Kelfkensbos 59, 6511TB Nijmegen
Telefoonnummer: 024-3608805
ln.fohklavtehmuesum@ofni
Stad: Nijmegen
Route: Kelfkensbos 59
Postcode: 6511TB


Recensies
Mooi museum in een prachtig gebouw. Een combinatie van oude archeologische vondsten en moderne kunst. Op zich is dit altijd een mooie combinatie. Natuurlijk heeft het ook een risico dat bepaalde thema’s of objecten niet begrepen worden. Het gebouw met zijn mooie ligging en vergezichten is op zich al een beleving. Zeer de moeite waard om een bezoek te brengen. Opvallend was dat de dag dat wij een bezoek brachten tijdens de museumweek 2022 dat ieder verbonden aan het museum extra gepassioneerd en vriendelijk leek. De security, de dames aan de kassa, de mensen die de rondleidingen verzorgde en zelf de mevrouw in het museumcafé. Waar de taartjes zelfs kleine kunststukje leken te zijn.
Leuk museum met aantal interessante stukken. Nieuwe collectie met Romeinse items heeft extra aandacht vanwege de mooie muurstickers/prints. De vaste collectie vind ik wat karig maar er zitten juweeltjes tussen.
Eerlijk is eerlijk, Het Valkhof viel mij tegen. Een aantal items uit de Romeinse tijd vond ik mooi en interessant, maar veel items deden mij niets. De moderne kunst die er staat, vond ik ook niks aan het deed me denken aan verplichte opdrachten voor de kunstvakken op school. Gelukkig hadden wij besloten om als laatste de benedenverdieping te bezoeken, zelfs voor volwassenen leuk en interessant. Dit verzachtte de ervaring voor mij.
mooie collectie romeinse spullen. Snapte de SF objecten niet, vond ook de relatie die men trachtte te leggen tussen de "cosmopolitische verblijfplaatsen" van de Romeinen en onze huidige allochtonen instroom redelijk vergezocht.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijd
Een prachtig museum dat de geschiedenis van Nijmegen en omstreken uitstekend weergeeft. Ik was vooral benieuwd naar de voorwerpen uit de Romeinse tijd die onlangs bij Herwen gevonden zijn. Ik werd niet teleurgesteld.
Een erg mooi museum. Verbazingwekkend wat er allemaal bewaard is gebleven uit se Romeinse tijd. Interessant om het allemaal te kunnen zien. Zeker de moeite waard om een keer langs te gaan
Mooi museum met nu een niets minder dan magistrale tentoonstelling "Moving Stories". Een prachtig gecomponeerde en smaakvol opgezette en vaak ontroerende tentoonstelling over migratie in de Romeinse tijd en nu. Een reis van ver waard!
Super leuk museum met ontzettend veel items van de Romeinen, en de pest expo was ook enorm interessant. Maar de moderne kunst dingen waren een beetje vreemd, niet aan ons besteed.
Schitterende expositie over de pest, verder natuurlijk heel veel spullen van de vele opgravingen in en rond Nijmegen uit de Romeinse tijd etc. Toen we alles gezien hadden een heerlijke kop koffie en lekkere worstenbroodjes en tosties gegeten.
Erg mooie collectie van de Romeinse vondsten. Indrukwekkend. Ook de tijdelijke expositie over de pest was goed. Ik vond het erg leuk dat ze beeldschermen hadden met daarop soort van CNN met berichtgeving over de pest alsof het nu zou zijn, goed bedacht en goed uitgevoerd! Hapje en drankje ook erg geslaagd!
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Museum Het Valkhof.

Nijmegen kunstmuseum

openingstijden, locatie, vervoer. Kelfkensbos 59 nijmegen historisch museum kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Museum Het Valkhof adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Museum Het Valkhof. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Museum Het Valkhof delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Bastei De Bastei 280 meter Museum die alles verteld over vroeger. Er zijn 3 verdiepingen en boven in kan je lek...
Van 't Lindenhoutmuseum Van 't Lindenhoutmuseum 5 km We hebben daar een reünie van oud groepsleiding gehouden.
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid