facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Bastei

De Bastei

Info

De Bastei is het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie dat in 2018 de deuren opent aan de Oostelijke Waalkade in Nijmegen.
Volg ons ook op Twitter en Instagram.

Geschiedenis

De Bastei is het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie dat in 2018 de deuren opent aan de Oostelijke Waalkade in Nijmegen.
Volg ons ook op Twitter.



"De Bastei is een must-see in Nijmegen. In dit familiemuseum is veel te zien en te doen voor jong en oud. Je gaat in het museum grotendeels ondergronds en ervaart waarom Nijmegen de oudste stad van Nederland is. Museum De Bastei vertelt het verhaal van de rivier de Waal en je gaat hier op reis door verleden, heden en toekomst. Hier, aan de Waal en in de oudste stad van Nederland raak je het verleden aan, ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied en ga je aan de slag in De Bastei Academie. Leuk en leerzaam voor grote en kleine onderzoekers. Dit bijzondere museum is in 2018 geopend en ook Koning Willem-Alexander heeft het museum bezocht. Bezoek tevens het gezellige Museumcafé en het terras met prachtig uitzicht op de Waal."
Adres: Waalkade 83-84, 6511 XR Nijmegen
Telefoonnummer: 024-3297070
Stad: Nijmegen
Route: Waalkade 83-84
Postcode: 6511 XR



op zoek naar gerelateerd: Parkeren de Bastei Nijmegen, De Bastei reserveren, Bastei Nijmegen review, De Bastei Nijmegen agenda, De Bastei vacatures, Bastei Duitsland, Stratemakerstoren openingstijden, Wat is De Bastei Nijmegen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Museum Het Valkhof Museum Het Valkhof 280 meter Mooi museum in een prachtig gebouw. Een combinatie van oude archeologische vondsten e...
Van 't Lindenhoutmuseum Van 't Lindenhoutmuseum 5 km We hebben daar een reünie van oud groepsleiding gehouden.
Recensies
Museum die alles verteld over vroeger. Er zijn 3 verdiepingen en boven in kan je lekker eten en over zicht op de Waal.
Een heel mooi museum om eens te bezoeken. We hebben heen en terug in totaal 3 uur gereden om het museum te bezoeken. Heel erg jammer dat het restaurant om 4 uur al gesloten was waardoor we na afloop niet meer wat konden eten en drinken. Dit maakt het 3 sterren in plaats van 5.
Interessant museum met geschiedenis vanaf het ontstaan van Nijmegen en uit de ijstijd. Leuk voor kinderen die opdrachtjes kunnen doen.
Goed opgezet en leuk interactief museum over de geschiedenis van Nijmegen. Gedeeltelijk loop je door overblijfselen van de eeuwenoude stad, met interessante filmpjes. Er zijn prachtig opgezette vogels en andere dieren, en er is een toegankelijke educatieve zaal. Voor jonge en ook oudere kinderen leuk om dit museum te bezoeken. De zolder met fabeldieren is echt leuk en leerzaam, en vergeet ook niet om daar het uitzichtpunt over de Waal en de drie Waalbruggen te bewonderen! Gewoon gaan, naar museum de Bastei!
Mooi museum, voor kinderen ook veel te ontdekken.Bezocht opOfficiële feestdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Wat een verrassing dit museum. Echt een aanrader voor iedereen die van geschiedenis houdt. En in het restaurant even de droom appeltaart proeven. Doet zijn naam eer aan!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Leuk en interessant museum over de geschiedenis van Nijmegen en in het bijzonder van het verdedigingswerk De Bastei. In eerste instantie lijkt het een doolhof maar als je de pijltjes volgt op de vloer dan wijst het zich vanzelf uit. Bovendien kreeg ik bij de kassa een uitgebreide toelichting van een medewerkster. Ook is er aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van het rivierengebied rondom Nijmegen en de flora en vooral fauna van dit gebied. Bijzonder leuk was de tijdelijke tentoonstelling Naar het rijk der fabelen met hele grappige geluidsopnames. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het restaurant. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de Waal.
In 1 woord : Geweldig. Onderin oude muren en gangen van de oude stadsmuur en veel informatie over het ontstaan ervan en de verdere geschiedenis. Boven kun je alles te weten komen over de stuwwallen, prehistorische dieren, gesteenten en de hedendaagse fauna. Bovenop zit een restaurant waar je koffie,thee en wat te eten kunt bestellen wat zeker de moeite waard is. Als je alles wilt zien ben je 2 1/2 a 3 uur bezig.Dus leuk voor een morgen of middag.
Bijzonder interessante plek met veel informatie over de historie en natuur in en rond Nijmegen. Vriendelijk personeel en speurtocht naar de Gouden Engel is leuk voor kinderen. Mooi uitzicht op de Waalkade en Waalbrug. Aanrader!Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Veel historische informatie over de verdediging van de Stad Nijmegen. Een grote tentoonstelling over de dieren en vogels en vissen. Op het buiten terras helemaal boven een prachtig Panorama over de Waal en de oude Waalbrug. Goed toegankelijk met een rollator. Er is een lift en invalide toiletten. Een Museum Jaarkaart is geldig.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid