facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum Galerie RAT

Museum Galerie RAT

Info

Maria Roelofsen, Beeldend kunstenaar op Texel
Goossen Karssenberg, Geometrisch patronen ontwerper op Texel www.museumgalerierat.nl

Geschiedenis

In mijn atelier maak ik van materialen, die ik op het Texelse strand gevonden heb, assemblages; reliëfs, sculpturen en lichtgevende objecten.
Gejut hout, plastic, touw, rubber, gedeukte jerrycans, flarden plastic enz. krijgen bij mij een nieuwe waarde. Ik vind het een uitdaging om aan lelijkheid een bepaalde schoonheid te geven; plastic op de stranden is helaas een groot probleem, het hoort niet thuis in de natuur. In mijn Museum Galerie kun je zien dat er achter dat afval een hele wereld schuil gaat.
"Ik zie geen afval maar ik zie onderdelen op het strand liggen."
In mijn Museum Galeriezijn alle objecten te koop en is er een doorlopende tentoonstelling van mijn werk.
De catalogus 'Hout en plastic uit de zee' is hier verkrijgbaar.
Entree gratis.
Leuk voor jong en oud.
Burgwal 1791AJ
Den Burg
Texel



"Met een bezoek aan Museum Galerie RAT op Texel kunt u zich laten meevaren op de kracht van de verbeelding.Kunstenaars Maria Roelofsen en Goossen Karssenberg gebruiken reeds bestaande vormen en componeren daarmee iets nieuws.RAT: Recomposed Art Texel.Er is een doorlopende tentoonstelling te zien van hun werk. Maria maakt sculpturen, reliëfs en lichtobjecten van aangespoelde materialen. Ze houdt zich bezig met de vrije vormen ervan, terwijl Goossen zich bezig houdt met het ontwerpen van nieuwe geometrische patronen volgens een eeuwenoude Perzische traditie.Alpha meets Beta in dit eigenzinnig Museum, dat tevens Galerie is, omdat je niet alleen kunt genieten van het kijken naar alle werken, maar ze ook kunt kopen.Laat je verrassen."
Adres: Burgwal 20, 1791 AJ Den Burg
Telefoonnummer: 06 33848965
ln.evil@rairam
Stad: Den Burg
Route: Burgwal 20
Postcode: 1791 AJ



op zoek naar gerelateerd: kunst texel, de museumkamer texel, musea texel museumjaarkaart
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zimstone Zimstone 230 meter Zimstone verkoopt Shona sculpturen die gemaakt zijn door jonge kunstenaars in Zimbab...
Cecile-Art, de Boer Cecile-Art, de Boer 430 meter Schilderijen, reproducties, o/a schilderij geprint op canvas doek en kaarten
Floris Art Floris Art 564 meter Hier verkoop ik mijn schilderijen en tinnen soldaten
Stichting Museumbunker Texla Stichting Museumbunker Texla 1 km Tijdens Open Monumentendag eindelijk de gelegenheid om de bunker te bezoeken. Klein, ...
Texel Kunst Angelina Stiehl Texel Kunst Angelina Stiehl 1 km Dit prachtig schilderij is door Angelina gemaakt en hangt nu in onze woonkamer. Zij s...
Recensies
Geeft een prachtig beeld van anders soortige kunst, door het gebruik van materialen gevonden op het strand. Altijd leuk om te spreken met de kunstenares en te horen wat iemand drijft om te komen tot bepaalde kunstzinnigheden en de kijk op het leven.
Heel creatiefje wordt vrolijk van deze expositie. Bijna alles is te koop én uniek natuurlijk. Zelfs buiten de openingstijden waren wij welkom.
Verassende composities voornamelijk samengesteld uit materiaal dat via jutten bij elkaar is gebracht. Het is een klein straatje om, maar zeker de moeite waard om even te kijken.
Prachtige galerie met veel creativiteit en inspiratie. De vrije vormen en kleuren combineren mooi met het geometrische mozaïek en patroonschilderen. Ook een aanrader om met kinderen te bezoeken!
Erg leuk. Altijd even naar binnen lopen als we in Den Burg zijn. Mooi kunst gemaakt van het afval van een ander.
Als je interesse hebt in kunst, hergebruikte materialen, geometrische patronen en/of Iran, is dit zeker een aanrader. Ik was alvast erg onder de indruk.
Leuke aparte galerie, weer eens wat anders. De moeite waard om even binnen te lopen.
Verrassend mooie dingen gezien.
Aardig museum. Altijd bijzonder hoe mensen van restmaterialen bijzondere kunstwerken kunnen maken.
Verscholen in een verloren straatje is dit leuke museum te vinden in het hart van den Burg, Texel
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid