facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum de Schilpen

Geschiedenis

Museum de Schilpen is een museum in de Zuid-Hollandse plaats Maasland. Het 16e-eeuwse gebouw (eind 18e eeuw voorzien van een nieuwe gevel) is erkend als rijksmonument. Het museum geeft inzicht in de geschiedenis van het kruidenierschap en het leven in Maasland in de 19e en 20e eeuw.De naam is afgeleid van het schelpenpleintje waaraan het gebouw ligt.Museum de Schilpen wordt onderhouden, beheerd en geëxploiteerd door vrijwilligers. De toegang van het museum is gratis. Het is elke zaterdag en eerste zondag van de maand geopend.



"Het museum is een typisch “ervaringsmuseum”. De één herkent het snoepgoed uit zijn jeugd, dat nog steeds te koop is in de winkel.De ander wordt terstond verliefd op de goed bewaarde, prachtige babykleertjes, de kleding en het linnengoed uit vroeger tijden dat op de textielzolder tijdens wisselende thema’s tentoongesteld wordt.Op zolder is ook een uitgebreide collectie gereedschappen te zien. Het woonhuis met compleet ingerichte keuken achter de winkel brengt veel herinneringen naar boven.Het museum toont de geschiedenis van het dorp Maasland en bestaat uit een winkel met woonhuis en aangrenzend pakhuis en een renteniershuis. Aan de achterkant van het gebouw is De Schilpen in 2013 uitgebreid met het binnenplein, dat het museum verbindt"
Adres: Maasland
Telefoonnummer: +31 10 591 33 34
Stad: Maasland


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Museum De Schilpen Museum De Schilpen 10 meter Wat een geweldig leuk museum en nog gratis te bezoeken ook. Een en al herkening voor ...
Oude Kerk (Maasland) Oude Kerk (Maasland) 112 meter Mooie kerk. Heerlijk gezongen daar voor opname van Nederland zingt
Maria Magdalenakerk (Maasland) Maria Magdalenakerk (Maasland) 246 meter Mooie doopdienst mee gemaakt op eerste kerstdag.
Recensies
Erg leuk om even terug in de tijd te gaan en te zien hoe de mensen vroeger woonden. Het museum is gratis toegankelijk. Gezellige vrijwilligers die graag uitleg geven.
Wat een geweldig leuk museum en nog gratis te bezoeken ook. Een en al herkening voor hen die in de jaren 50 van de vorige eeuw zijn geboren. Maar ook leuk voor de huidige jeugd om te zien hoe het leven vroeger was. Gerund door vrijwilligers die ook nog een leuke rondleiding geven. Helemaal top, ik ben fan!
Dat is echt top daar moet keer gaan kijken echt alles van vroeger. De mevrouw nog bedankt voor gezelligheidBezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Leuk klein museum met veel vrijwilligers die met alle enthousiasme vertellen over de oude winkel en het huishouden. Ik was er als begeleider van van een schoolklas groep 4 en de kinderen waren stuk voor stuk geïnteresseerd in de verhalen. Leukste was uiteraard om snoep af te wegen en mee te nemen. :Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Naast heerlijk snoep staat dit museum vol met voorwerpen uit een roemrijk verleden. Goede rondleiding gehad!
Wat een leuk museum annex winkeltje met snoepjes. De vrijwilligers zijn super enthousiast en vriendelijk. Het huis en de ingerichte kamers zijn een aanrader
Erg leuk museum met nog oud hollands snoep!
Klein maar heel leuk museum van een huis van rond 1900. Leuke speurtocht voor kinderen. Ouderwetse snoepwinkel met ouderwetse snoep. Heel vriendelijke vrijwilligers. Koffie en thee beschikbaar. Niet echt geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Alleen open op beperkte dagen.
Een stukje oud Maasland. De Schilpen is een klein museum wat erg leuk is om te bezoeken voor jong en oud. Voorin het pand hebben ze een snoepwinkeltje zoals dit vroeger ook bestond opgezet. In het snoepwinkeltje kun je allemaal authentieke snoepjes kopen. Ze doen dit nog op de manier dat je voor het gewicht van je zak snoep betaalt wat een leuk effect geeft aan het uitzoeken van snoepjes voor kinderen. Het personeel loopt ook nog een in enige regelmaat in de oudere klederdracht wat waardoor het plaatje compleet wordt. Kortom een leuk stukje geschiedenis in het centrum van Maasland.
Fantastisch stukje geschiedenis! Door super aardige mensen gerund. Zo krijg je een mooie indruk hoe een kruidenierswinkel werkte in het verleden. Nu is het een snoepwinkel/museum. Zeer de moeite waard als je in Maasland ben.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid