facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kunsthal KAdE Amersfoort

Kunsthal KAdE Amersfoort

Geschiedenis

Kunsthal KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/ moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. Kunsthal KAdE heeft geen eigen collectie, maar is met haar tentoonstellingen naar buiten gericht en open voor impulsen vanuit de hele wereld. Naast de tentoonstellingen organiseert Kunsthal KAdE rondleidingen, workshops en lezingen.

Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. Door de prachtige 14e-eeuwse Koppelpoort kom je bij de Nieuwe Stad, aan de Eem.



"Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen aan op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. Kunsthal KAdE heeft geen eigen collectie, maar is met haar tentoonstellingen naar buiten gericht en open voor impulsen vanuit de hele wereld. Naast de tentoonstellingen organiseert Kunsthal KAdE een actief publieksprogramma van rondleidingen, workshops en lezingen. Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. Door de prachtige 15de-eeuwse Koppelpoort kom je bij de Nieuwe Stad, aan de Eem."
Adres: Eemplein 77, 3812 EA Amersfoort
Telefoonnummer: 0334225030
Stad: Amersfoort
Route: Eemplein 77
Postcode: 3812 EA



op zoek naar gerelateerd: Museum Amersfoort moderne kunst, Leuke musea Amersfoort, Museum Amersfoort tentoonstelling, Kunsthal KAdE tickets, Museum Flehite, Armando Museum Amersfoort openingstijden, Musea Amersfoort Museumkaart, Musea Amersfoort centrum
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Eemhuis Eemhuis 61 meter Het grote 'onder dak' voor heel Amersfoort. Een bibliotheek met een hoofdletter, van ...
Mondriaanhuis Amersfoort Mondriaanhuis Amersfoort 643 meter Erg mooi museum. Prachtig beeld over het leven van Mondriaan, deels op een tijdlijn g...
Musiom Musiom 866 meter Bijzondere plek in Amersfoort, voor kunst moet je hier wezen. De binnen architectuur ...
Recensies
De Kunsthal KAdE is een Kunsthal bestaande uit twee locaties. In de eerste locatie waren moedermelk werken te zien van onder andere Piet Mondriaan. Er waren verrassende kunstenaars te zien die mooie niet alledaagse kunst maken. Er waren mooi werken en video beelden te zien met een tuin in het midden van het atrium alsof deze door de vloer was gekomen. Het waren bijzondere kunstwerken. Voor mij was het mooiste een kunstwerk in een volledig wel te ruimte waarin een lastig te bekijken werk was en waar je het ogen continue aan het aanpassen waren. Daarna zij we naar de andere ruimte gegaan en dat bleek een kerk te zijn die volledig was beschilderd aan de binnen kant. Deze bestond zoals gezegd uit schilderwerk met hier en daar teksten er in verwerkt. Goede teksten en er indrukwekkend. Een pracht museum met mooi werk!
Prachtige ruimtes om kunst goed uit te kunnen laten komen. Interessante tentoonstelling Brick nu gezien, leuk gedaan!Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Een heel tof museum. Het is een beetje klein, maar je mag ook nog naar de exposities in de Elleboogkerk.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Boeiende tentoonstelling! Zo jammer dat de muurschilderingen in de Elleboogkerk in Amersfoort na 14 augustus gaan verdwijnen!
Een mooi klein museum voor hedendaagse kunst. Het is de moeite waard om het te bezoeken als je in de buurt van Amersfoort bent. Je kan makkelijk in de nabij gelegen parkeergarage parkeren. Maar omdat het vij klein is, lijkt het ons niet de moeite om van ver hiervoor naar Amersfoort te reizen.
Leuk om even te bezoeken. Alles wordt mooi weergegeven.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Fantastische expo bezocht in kunsthal KAdE. Vriendelijke suppoosten, bijzonder gebouw en een prachtige collectie. Ik heb genoten. Ook van de eten en drinken in het café. Aanrader!
Mooie kunsthal met vaak interessante exposities, zoals in de afgelopen jaren "De kleuren van de stijl', "Maestro van Wittel", "One way ticket to Mars", "This is America Art USA today", “Mirror, Mirror -reflect yourself” en de huidige expositie "Schurend Paradijs". Het is verrassend om te zien hoe het team van deze kunsthal er keer op keer in slaagt om een mooi thema te kiezen en vervolgens mooie kunstwerken te laten zien. De museumkaart is altijd geldig. Soms is er een kleine toeslag van toepassing. KaDE is mooi centraal gelegen bij het Eemplein bij het Eemhuis. Eenvoudig te bereiken vanuit het oude centrum van Amersfoort. Als je in Amersfoort bent, kun je dit mooi combineren met een bezoek aan het Mondriaanhuis of vice versa. Je kunt ook heerlijk koffiedrinken of iets anders nemen bij het uitstekende naastgelegen KaDEcafé. Kijk regelmatig even op de website van KaDE voor de lopende expositie. Spreekt het je aan ga dan eens naar binnen. Je zult vaak positief verrast worden.
De tentoonstellingen zijn over het algemeen wel goed maar het museum zelf mag wel eens een opknapbeurt hebben. Maar er zal vast te weinig geld voor zijn, zo'n stadsmuseum drijft vaak enkel op vrijwilligers, die je overigens vriendelijk en goed te woord staan. De museumwinkel is wel heel erg leuk. Mooie en leuke spulletjes.
Leuke nieuwe tentoonstelling over iets alledaags als bakstenen. De route is in eerste instantie niet zo duidelijk, maar het is wel makkelijk om de hele tentoonstelling te bewonderen. Mooi hoe de nadruk wordt gelegd op de variatie en daarmee kunstzinnigheid van metselwerk. Zo is het niet alleen een ode aan de kunstenaars, maar ook aan het beroep van metselaar. Mooi toepasselijk in een tijd van woningnood.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid