facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kinderopvang 't Hofje

Kinderopvang 't Hofje

Info

Kleinschalige kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar in een landelijke omgeving.

Geschiedenis

Bij kinderopvang 't Hofje staat kleinschaligheid voorop. Kinderen wordt een plek geboden waar ze zich veilig kunnen voelen zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Ze draaien mee in een gezin. Kinderen leren omgaan met elkaar en worden hierin begeleid. Er wordt veel aandacht besteed aan de sociale ontwikkeling, zoals contact maken, samen delen, op je beurt wachten, enz.

Bij ’t Hofje wordt gewerkt met een vaste dagstructuur. Deze bestaat uit een combinatie van vaste rituelen (samen eten, drinken, verzorgingsmomenten, slapen enz.) en daarnaast uit vrijspel momenten en begeleide activiteiten. Bijvoorbeeld: knutselen, puzzelen, (buiten) spelen, samen liedjes zingen en verhalen voorlezen.

Binnen de dagstructuur wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de behoeften van elk kind, zoals bijvoorbeeld de tijden waarop er geslapen wordt.

Tijdens spel en activiteiten wordt er steeds gekeken naar de ontwikkeling van het kind. Kinderen worden uitgedaagd om steeds een stapje verder te gaan en zo nieuwe dingen te leren en hun grenzen te verleggen.


Een andere belangrijke peiler van de opvang is het buitenleven. Dit wordt op verschillende manieren vormgegeven. Bv. verzorgen van de dieren, “werken” in een eigen (moes)tuin, op ontdekking buiten, maar ook gewoon lekker spelen met buitenspeelmateriaal of in de zandbak.

Adres: geheugden 5, 6031 NE Nederweert (gemeente)
Telefoonnummer: 0613992179
Stad: Nederweert
Route: geheugden 5
Postcode: 6031 NE


Openingstijden

Maandag: 07:30 - 18:00
Dinsdag: 07:30 - 18:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
HierZo Gastouderopvang HierZo Gastouderopvang 3 km Gezellige gastouder met leuke kinders
Gastouderopvang De Kindertuijn Gastouderopvang De Kindertuijn 3 km Kleinschalige Gastouderopvang voor kinderen van 0 - 4 jaar bij mij thuis.
Kindercentrum HummelHoeve Kindercentrum HummelHoeve 5 km Leuke kinderopvang met veel nadruk op het buitenleven en dieren van de boerderij. Zo ...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid