facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor ICOVA

ICOVA

Info

ICOVA B.V.

- Amsterdam heeft het, Icova verwerkt het.
- Rinkeldekinkel in de glasbak!
- Making more from waste
enz...

Geschiedenis

Icova houdt zich al bijna 50 jaar bezig met het inzamelen en recyclen van afval- en reststoffen, het produceren van brandstoffen uit afval en het construeren, plaatsen en legen van (pers)containers. Icova werkt met energie aan duurzaam afvalbeheer. Onze speerpunten zijn onder andere: Icopower®, EcoVision en Mokum Mariteam.

De activiteiten van de Icova-groep variëren van het inzamelen en bewerken van afval- en reststoffen in geheel Flevoland, Utrecht en Noord- en Zuid-Holland tot het produceren van brandstoffen uit afval en het construeren van (pers)containers in Amsterdam .

Vanuit Amsterdam plaatst en leegt Icova containers voor uw afvalstoffen in de regio Groot-Amsterdam (Amsterdam-ZO, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Zaanstad, Oostzaan en Landsmeer). Voor de overige plaatsen maken wij gebruik van onze logistieke centra in Purmerend, Vijfhuizen (Haarlem), Burgerbrug, Zeewolde en Hilversum.

Specialties: Icopower®, EcoVision en MokumMariteam

ICOPOWER®:
ICOPOWER B.V. is de eigen verwerkingslocatie van Icova. voor bedrijfsafval. Voor geschikte afvalstromen vormt deze installatie een uitstekend alternatief voor de traditionele verbranding van afvalstoffen.
In tegenstelling tot afvalverbrandingsinstallaties wordt het materiaal in de ICOPOWER installatie bewerkt alvorens het wordt omgezet in een brandstof. Moeilijk brandbare fracties als glas, metalen, steenachtig materiaal en GFT worden uitgesorteerd alvorens de brandstofpellet wordt geproduceerd. Uiteraard worden de uitgesorteerde stromen weer aangeboden voor recycling.
Deze behandelwijze maakt dat de ICOPOWER installatie een groter energieproductie haalt uit een zelfde hoeveelheid afvalstoffen als een afvalverbrandingsinstallatie. Deze hogere energie-opbrengst maakt dat de verwerkingskosten van het bedrijfsafval in de ICOPOWER-installatie lager zijn dan bij de afvalverbrandingsinstallatie.
De brandstof die wij produceren wordt ingezet bij energiecentrales in Europa.

ECOVISION:
EcoVision staat voor innovatieve oplossingen op het gebied van afval- en reststoffen inzameling.
EcoVision fungeert als de ontwikkelaar van technische en duurzame concepten waarbij techniek, logistiek, afval- en reststoffenmanagement worden gecombineerd tot een compleet concept.
EcoVision staat voor:
- Innovatiemotor;
- C2C projecten;
- R&D platform;
- Logistieke vernieuwer;
- Design in duurzaamheid.

EcoVision als kraamkamer van duurzame inzamelingsconcepten van afval en reststoffen.

MOKUM MARITEAM:
'Vracht door de Gracht' is een efficiënt en milieuvriendelijk vervoerssysteem voor de Amsterdamse binnenstad dat gebruik maakt van bestaande infrastructuur: de grachten.

Mokum Mariteam schepen worden aangedreven door stille en schone elektromotoren. Goederen worden geruisloos door de stad vervoerd en afgeleverd op de plaats van bestemming. Door gebruik te maken van bestaande vervoerseenheden zoals o.a. rol- en perscontainers, europallets en gaascontainers, kan het systeem zonder problemen door de toekomstige partners (klanten) in hun bedrijf worden geïmplementeerd. Hierdoor is het bovendien mogelijk het systeem geleidelijk op te schalen.

De Mokum Mariteam schepen brengen niet alleen goederen naar de plaats van bestemming. Retour goederen, waaronder afval en reststoffen, worden op dezelfde efficiënte milieuvriendelijke wijze afgevoerd. Dit systeem van reversed logistics bevordert de efficiency van ons distributieconcept aanzienlijk.

Onze schepen maken onder andere gebruik van bestaande aanmeervoorzieningen. De goederen worden met een hydraulische kraan van het schip op de kade geplaatst. Eventueel natransport (over land) vindt plaats met handbediende elektrisch aangedreven palletwagens of platformtrucks die meevaren aan boord.

De voordelen van het Mokum Mariteam concept op een rij:
- Duurzaam en milieuvriendelijk
- Bundeling van goederen
- Afname verkeersbewegingen in de stad
- Just-in-time leveringen bij de partners
- Beperking geluidsoverlast
- Afname van 'verkeersopstoppingen' langs de grachten
- Multi-modaal systeem. Koppeling van alle vormen van distributiesystemen mogelijk
- Ontwikkeling van nieuwe milieuvriendelijke technologieën
- Voorbeeldfunctie binnen Nederland en Europa

Duurzaamheid:
Zowel landelijk als regionaal is er veel aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. In Amsterdam wordt er al jaren sterk gefocust op luchtkwaliteit en geluidhinder. Er worden verstrekkende maatregelen getroffen. Voor het vrachtverkeer geldt binnen de Amsterdamse Ringweg inmiddels een milieuzonering. Voor lichte bedrijfswagens volgt die zonering binnen afzienbare tijd. Alleen voertuigen die aan de gestelde emissienormen voldoen mogen in de toekomst de binnenstad in. Voor wat betreft de geluidsbeperking zijn er ook al maatregelen genomen(o.a. programma Piek). Doelstelling is om het vrachtverkeer te beperken, zwaar verkeer te weren en stillere motoren te stimuleren.

Het concept van Mokum Mariteam zorgt voor:
- Minder fijnstof
- Minder CO2 uitstoot
- Minder geluidsoverlast
- Energiebesparing
- Duurzaam distributiesysteem
- Minder beperkingen dagrand distributie
- Voldoet aan programma Piek

Adres: Kajuitweg 1, 1041 AP Amsterdam
Telefoonnummer: 020 - 447 6666
Stad: Amsterdam
Route: Kajuitweg 1
Postcode: 1041 AP



op zoek naar gerelateerd: Renewi Amsterdam
Recensies
Ze luister niet naar de werknemers ze doen wat hun willen ik zal er niet mee in zee gaan je betaalt heel duur om je baken te legen wandtapijten ze hebben schuilt en slechte survers bak niet buiten of geen zin om te legen rijden ze gewoon door of ze persen de bak weg je kan beter bij zero of de pj de groot gaan die zijn goed koper en vriende lijker
Rekeningen sturen kunnen ze heel goed. Alleen een vuilniswagen langs sturen om de bakken op de afgesproken dagen te legen is een groot probleem bij ze. Meerdere keren over gebeld. Maar blijft een probleem. We worden niet terug gebeld zoals afgesproken. En als je wel iemand te pakken krijgt worden de afspraken nog steeds niet nagekomen. Reactie op Renewi; Wij hebben dit naar ons gevoel vaak genoeg onder jullie aandacht gebracht. Heel veel gebeld en gemaild. te veel Gevraagd of de vertegenwoordiger langs wou komen om het er over te hebben. Die komt gewoonweg niet. Maar niets helpt bij jullie.Elke keer weer een ander smoesje. We hebben het inmiddels zelf maar opgelost. En zijn overgestapt naar een ander.
Prutswerk, slechte communicatie, afspraken niet nakomen, eigen planning niet nakomen. Een maand met deze partij moeten samenwerken en minstens 3 keer per week heen en weer moeten bellen omdat het bedrijfs zelf niet begrijpt wat ze aan het doen zijn en wat ze hebben afgesproken.
oplichter,vooral Remco,oktober 2018 had ik een jarig overeenkomst getekend,op het overeenkomst staat dat ik moeten 60,90 e betalen voor plaatsingskosten ,dat bedrag krijgen ik terug als ik ga verlengen met 2 jaar ,dat beloofde Remco,maar na 1 jaar hadden we opgezegd,want in januari 2019 was de tarief enorm verhoogd,na ophaal van de containers kreeg ik weer een bedrag van 60,90 e als ophaalkosten,terwijl staat niet eens op de overeenkomst en Remco had ook nooit verteld,hij had alleen over de plaatsingskosten,na zoveel uitleg komen we niet uit,nu hebben ze incassobureau ingeschakeld om dat bedrag nog te betalen,het is zo belachelijk,OPLICHTER.
Probeer al enige tijd diensten op te zeggen, drie keer gemaild, drie keer gebeld. Elke keer werd mij toegezegd dat iemand mij zou contacteren wat tot op heden nog niet is gebeurd. Beste mensen, begin er niet aan.
Waardeloos bedrijf wat schandalig met zijn personeel omgaat
Slecht de kwaliteit waardeloos geworden. Telefonische meerder keer opgehangen. Wordt beloofd terug te bellen wordt niet gedaan. Tijd om over te stappen. Jammer dat je 1 ster moet geven.
Grofvuil wordt door gemeente niet meer opgehaald. Dan zou je mogen verwachten van een professionele partner dat zij dat gewoon kunnen doen. Helaas is dit niet mogelijk.Absurd.
Komen niet opdagen op afgesproken leverdag. Geen berichtgeving over vertraging of verandering.
Telefonisch niet bereikbaar. Veranderen uitvoer data in app zonder overleg of verwijderen opdrachten.
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor ICOVA.

Amsterdam afvalverwerkingsbedrijf

openingstijden, locatie, vervoer. Kajuitweg 1 amsterdam recycling & afvalbeheer kaart stadsplattegrond, satellietweergave. ICOVA adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met ICOVA. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over ICOVA delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Beelen Amsterdam Beelen Amsterdam 580 meter Topteam! Altijd gemotiveerd! Maken het werk altijd af. Goede stellen met hersens op d...
Rotie Rotie 2 km Rotie is gespecialiseerd in de inzameling en recycling van gebruikt frituurvet en org...
The Waste Transformers The Waste Transformers 2 km We are The Waste Transformers! Turn your organic waste into value, on your own site. ...
AEB AEB 3 km Goed bedrijf & de mensen die er werken zijn uitstekend !
Union Container Services BV  BOUWBAK.nl Union Container Services BV BOUWBAK.nl 3 km Mooi bedrijf ..Een afvalverweker .Leuke lokatie ziet er netjes uit met mooi materiaal...
PARO BV PARO BV 3 km Vriendelijk personeel
Afwerking Afwerking 10 km Afwerking biedt door middel van verwerking van recyclebaar hout op duurzame wijze zin...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid