facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hotel Huis van Bewaring

Hotel Huis van Bewaring

Geschiedenis

Het Huis van Bewaring draagt zijn naam met het volste recht: een kleine 70 jaar lang hebben mensen die bij de nabijgelegen rechtbank waren veroordeeld hier hun straf uitgezeten.

Het imposante gebouw werd geopend in 1928 en werd toen 'De Pouwelingsbrugge' gedoopt.
In 1995 werd de instelling gesloten en verhuisden medewerkers en gevangenen naar een nieuw pand. In 2004 werd het Huis van Bewaring gekocht door de huidige eigenaars. Zij gingen er zelf wonen en toverden een aantal kantoren en andere ruimtes om tot sfeervolle bed & breakfast-kamers. Vervolgens onderging ook het voormalige cellenblok een metamorfose en werden cellen samengevoegd en getransformeerd tot fraaie kamers en suites. Sinds 2004 is het Huis van Bewaring officieel een hotel.

Adres: Marktstraat 7, 7607 HC Almelo
Telefoonnummer: 0546 852206
un.gnirawebnavsiuh@ofni
Stad: Almelo
Route: Marktstraat 7
Postcode: 7607 HC



op zoek naar gerelateerd: hotel huis van bewaring eigenaar, hotel huis van bewaring roermond, huis van bewaring almelo parkeren, marktstraat 7 almelo, huis van bewaring almelo te koop, huis van bewaring betekenis, hotel almelo, huis van bewaring nederland
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Theaterhotel Almelo Theaterhotel Almelo 277 meter Wij zijn van een koude kermis thuisgekomen. Dit was niet wat we verwacht hadden. Voor...
Zwemparadijs Preston Palace Zwemparadijs Preston Palace 1 km Zwemmen wordt een ware belevenis in de subtropische jungle van Preston Palace. Het mo...
Recensies
Gaaf hotel, mooie kamer, vriendelijk personeel. In Almelo centrum hing een leuke kerstsfeer welke op loopafstand is. Als je op t terrein wilt parkeren komt er 10.00 bij jammer als je al een luxe kamer hebt geboekt en net 2 uur gereden hebt anders kon je hem verderop parkeren tegen betaling. Personeel moesten we even zoeken in het begin. Er bleek een bel aanwezig te zijn op de balie maar deze was niet goed zichtbaar vonden wij Wij checkte in de avond pas in, kregen bij de balie onze kaart om de deur te openen en moesten met de zaklamp van onze telefoon op zoek naar de lichtknop...dit had anders gekund. Loop dan even mee. Verder was het erg warm op de kamer met -1 in de nacht, 3 ramen open en verwarming koud! Smal blikje cola op de kamer 3.00 E...erg aan de prijs. Ik mistte ook een prijslijstje op de kamer hiervan. Verder wisten we niet meer of we er ontbijt bij hadden...jammer dat dit met de incheck niet even extra als service was medegedeeld. Boeking hadden we nl al een hele poos terug gedaan. Per mail kreeg ik wel iedere keer aanbiedingen voor extra opties die ze hadden incl de optie ontbijt. Welke ik negeerde. Bij ons zat hij blijkbaar bij de booking kamer de luxe. Maar ik zal dit hotel zeker aanraden bij vrienden, bekende en familie :
Ik heb hier heerlijk overnacht in deze voormalige gevangenis in hartje centrum Almelo! Het personeel is bijzonder vriendelijk en gastvrij. Het gehele hotel en de kamers zijn mooi en stijlvol ingericht. Het Huis van Bewaring heeft bijna 70 jaar als gevangenis gefungeerd, tot het in 1995 werd gesloten. In 2004 werd het gerenoveerd tot een prachtig hotel.
Ik heb één nacht in dit hotel overnacht en ik heb in totaal 16 mails gekregen, voor, tijdens en na de overnachting. Of ik on line wil inchecken, of ik on line wil uitchecken, of ik een duurdere kamer wil, of ik een fles wijn op de kamer wil, of ik bloemen op de kamer wil, enz. enz. Zeer hinderlijk, deze agressieve, opdringerige verkoop, die maar doorgaat, zelfs nadat ik al lang weg ben. Ik kom nooit meer in dit hotel!
Waauuww wat een mooie kamer celblok suite hadden we, groot, schoon, prachtig, lekker genoten van de badkuip. Alleen de Nespresso koffiemachine deed het niet Vriendelijk medewerkers. Over ontbijt kan ik niks zeggen omdat wij hebben het niet gebruik gemaakt. Hotel is ook mooi, op loopafstand van de centrum. Ik raad het zeker wel
Leuke locatie dicht bij het centrum en het theaterhotel ongeveer 5 minuutjes lopen. We hadden kamer B19 direct naast de ontbijtzaal en tegenover de hoofdtrap. De kamer is gehorig, maar voor ons niet al te storend geen lichte slapers. De kamer was fantastisch ingericht en ruim. Jammer alleen dat er op details blijkbaar niet erg gelet wordt: het tafelblad zat helemaal los, lampenkappen van de lampen naast het bed stonden scheef en knopen van sierkussentjes misten. Verder vonden we het toilet erg laag en misten we plankjes of iets dergelijks om toilet artikelen op neer te zetten. O ja, een deur naar de badkamer was ook fijn geweest. Nu voelde het niet goed om bepaalde behoeftes te doen terwijl de ander in de kamer was en er was ruimte genoeg om een deur te plaatsen, dus snappen we niet dat die is weggelaten. Voor mensen die slechter ter been zijn geen optie denk ik, aangezien er geen lift aanwezig is. Het enige wat ik erg irritant vond was dat we sinds de boeking kleine maand geleden totaal zo’n 15 mailtjes ontvangen heb om te “bevestigen” en aan te geven dat ik extra’s kon bijboeken. Op de dag van aankomst ontving ik er alleen al 6, terwijl we er al waren zelfs nog!!! Totaal onnodig! Beloopbaarheid van de buurt: Het centrum zit om de hoek, hoteltheater waar wij een musical bezochten op 5 minuten lopen en een aantal restaurants en kroegjes ook op zo’n 5 minuten lopen. Eten en drinken: In de ontbijtzaal kun je overdag drinken pakken en opschrijven zodat het op je eindnota komt. Er is een koelkastje op de kamer met diverse frisdranken, water, bier en wijn uiteraard op nacalculatie en een koffiezetapparaat espressomachine en er liggen zakjes chips. Het ontbijt was super uitgebreid en smakelijk. Diverse soorten brood, zoet en hartig beleg, kleine cakejes, yoghurt voorverpakt, muesli’s, gekookte koude eieren, roerei en zelfs poffertjes! Uiteraard koffie en thee, maar ook jus d’orange, melk en appelsap erg fijn als je dochter niet van melk en jus d’orange houdt. Bijzondere details: In een voormalige gevangenis met behoud van allerlei oude details. Daardoor wel wat gehoriger.
Toen wij arriveerden waren de toegewezen parkeerplekken al bezet, verder moesten wij zelf maar bedenken waar we de auto neerzetten. Geboekt via VIALuxury met speciaal arrangement. Hier hoorde ook een borrelplank bij aankomst bij, daar had het personeel nog nooit van gehoord. Op de kamer was een koffiezetapparaat aanwezig met twee cupjes. Wij hadden twee nachten geboekt, extra cups moesten worden bijgekocht. De tweede nacht een vervelend 'incident'. Het deurslot, dat met een pasje was te openen, begon te piepen als teken dat de batterijen bijna leeg waren. Half drie 's nachts. De receptie is 's nacht niet bezet, op het noodnummer werd na een kwartier nog niet opgenomen. Uiteindelijk via een intercom contact weten te leggen met de nachtwaker. Hij had gelukkig wat gereedschap en kon de batterijen loskoppelen. Al met al een uur bezig geweest. Uit coulance zou het bedrag van het ontbijt worden teruggestort, nog niet gebeurd. Voor het ontbijt, die tweede ochtend, moesten wij vooraf een keuze maken uit verschillende broodjes. Er stond echter geen kamernummer op o.i.d. dus maar gokken wat voor jou is. Bij het uitchecken bleek niet geregistreerd te staan dat wij de 'city-tax' betaald hadden. Deze hadden wij echter al bij aankomst betaald! Al met al een tamelijk teleurstellend gebeuren.
Wij vonden het concept leuk, ziet er mooi uit. De uitvoering is minder, bij aankomst is gereserveerde parkeerplaats bezet, Student achter de balie was niet op de hoogte van het geboekte arrangement, welkomstdrankje?? Pakt u maar wat uit de koelkast. Onze andere teleurstellende ervaringen hebben we gedeeld met het hotel, we wachten nog op reactie en afhandeling. NB: Bij calamiteiten is de bereikbaarheid bedroevend slecht. Geen nachtportier aanwezig. We sliepen er het weekend, zaterdag en zondag.
We hadden specifiek naar een bepaalde kamer gevraagd en ze bevestigen dit expliciet via mail. Komen we toch in een andere kamer ergens in een hoekje van het complex terecht waar totaal geen charme in zit, die niet echt schoon was en waarbij er toch enkele mankementen waren. Wanneer we dit meldden, deed het personeel er ook niets aan om dit eventueel recht te zetten bv. door een kamerupgrade ofzo. Weg romantiek en totaal niet de beleving ervaren van dit pand. Voor niets meer dan 300km gereden. Ga hier nooit heen!!!
Ondanks dat ik een boete heb betaald in goed overleg en ik mijn intenties heb uitgesproken voor een volgende reservering blijk ik op de zwarte lijst te staan bij mijn reservering gisteren en is mijn reservering eenzijdig geannuleerd. Een hele slechte zaak temeer omdat mij dit niet eerder kenbaar is gemaakt aan mij. Prima, mij gaan ze daar niet meer zien.
Mooi hotel, leuke ambiance. Uitgebreid ontbijt, misschien kleine afvalemmertjes op tafel. Vriendelijke personeel. Dicht bij het centrum, leuke centrum. Kamers: Ruime kamers, netjes ook. Mooi met de ambiance ivm gevangenis Veiligheid: Je zit in huis van bewaring grapje Dag en nacht aanwezigheid iemand
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid