facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Game11

Info

Game11 is een nieuwe speler in tafeltennis. Game11 levert alle kwaliteitsproducten die de recreatieve en toptafeltennisser zich maar kan wensen.

Adres: Dijnselburgerlaan 1-2, 3705 LP Zeist
Telefoonnummer: 0683164079
Stad: Zeist
Route: Dijnselburgerlaan 1-2
Postcode: 3705 LP


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Tafeltenniswinkel, Butterfly nederlands, Dandoy sports, Butterfly winkel, Pingpong winkel, Sport Europe kortingscode, Tafeltennis rubbers tabel, Butterfly Tafeltennis
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Starshoe Zeist Starshoe Zeist 310 meter Kom er al meerdere jaren. Ze nemen de tijd en geven goed advies. Aanrader.
Sunny Camp Sunny Camp 2 km Fijne winkel om schoenadvies te krijgen over de juiste berg/wandelschoen. Medewerkers...
Sport 2000 Zeist Sport 2000 Zeist 2 km Ruim assortiment en goede service
Recensies
Goed advies en goed geholpen. Mijn dochter is blij met haar nieuwe rubbers
Vragen per email direct beantwoord, bestelling gedaan na een exta advies van Game11. Supernetjes geplakt en supersnel binnen. Niets dan lof!
Super goed geholpen aan een nieuw batje en schoenen. Deskundig advies en heel veel keus!
Fijne winkel voor tafeltennis liefhebbers Veel keus en goed advies
Zo'n keuze in tafeltennisbatjes en rubber en alle toebehoren vind je zelden. Daarbij kundig advies en de batjes worden voorzien van het geselecteerde rubber. Een aanrader voor elke tafeltenniser!
Groot assortiment tafeltennis materiaal, veel testbatjes met verschillende rubbers om uit te proberen op de tafeltennistafel die er staat, goede service en ze willen altijd met je meedenken. En er is altijd tijd voor een gezellig praatje. En bestellingen lopen altijd vlot. Kortom, zeer tevreden!
Slechte service, of eigenlijk geen service. Voorraad op de website klopt niet, vervolgens moet je zelf de status opvragen. Niet bepaald netjes. Zogenaamd morgen in huis maar 7 dagen wachten nog steeds niks gehoord dat het verzonden is. Geen communicatie vanuit deze winkel. We hadden besteld om mee te spelen bij de vereniging, helaas, maar zijn voor alsnog niet aangekomen. 1 grote teleurstelling. Bestel hier beter niet.
Ik koop al jaren mijn frames en rubbers bij Game 11. Niks op aan te merken. Heldere communicatie en goed materiaal.
slecht. Een tafeltennisbatje gekocht met voor €110,00 rubbers. Na 3 keer trainen zijn de rubbers al kapot en verkoper is van mening dat er maar een maand garantie op zit. Echt waardeloos.
Ik heb op 17 maart 2019 bij Game11 Store in Zeist een Butterfly Oclet 25 Blue tafeltennis tafel en een Butterfly Amicus Prime Robot aangeschaft. Na 2 weken met mijn nieuwe Butterfly Amicus Prime robot te hebben gespeeld, werkte de robot niet meer, deze speelde de bal te kort en daardoor steeds tegen het net aan. Ik heb een video-opname van deze fout gemaakt en naar Jelco Grunsven gestuurd. Na wat adviezen van zijn kant en pogingen van mijn kant bleek uiteindelijk dat de robot toch retour moet. Omdat de robot nog maar 2 weken oud was heb ik direct duidelijk gesteld dat ik geen gerepareerde robot terugontvangen. De afspraak die ik toen met Jelco Grunsven zwart op wit heb gemaakt is dat ik de robot eerst aan Game11 Store moest terugsturen en dat als de fabrikant deze uiteindelijk ook ontvangen heeft, ik een nieuwe teruggestuurd krijg. Om dit proces te bespoedigen heb ik op 12 april maar zelf de robot in Zeist bij Game11 Store aan Jelco afgegeven. Hij zou ervoor zorgen dat ik binnen 1 week een nieuwe robot thuis zou ontvangen. Wat heel plezierig was is dat ik van hem een 'leen robot' mocht meenemen en zodoende toch een robot had om te gebruiken. Een prima service! Na twee weken kreeg ik een 'nieuwe' robot. Ik zag bij het uitpakken hiervan al direct dat ondanks de hierover gemaakte schriftelijke afspraak dat de Amicus Prime Robot niet nieuw was. De robot vertoonde gebruikssporen en beschadigingen. Ik heb Jelco Grunsvens direct gebeld en hem een aantal foto's van de gebreken van deze 'nieuwe' robot gestuurd met het verzoek om zich aan zijn afspraak te houden en mij zoals hij zwart op wit heeft toegezegd een nieuwe robot te sturen. 13 mei 2019 Na enig overleg en enkele gesprekken met de Europese importeur van Butterfly in Duitsland hierover hebben de heren Grunsven vandaag een nieuwe Amicus Robot bij mij afgeleverd. Conclusie: Dit technische probleem wat zo snel na de aflevering is ontstaan had zeker adequater aangepakt kunnen worden . Het is beter om in een dergelijk geval met de klant duidelijke afspraken te maken over de te volgen procedure en de benodigde tijd om het probleem op te lossen Vandaag 13 mei is het probleem helemaal naar tevredenheid opgelost. Ik reken erop dat ik nog lang zonder verdere technische problemen met deze robot kan tafeltennissen. Bedankt hiervoor!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid