facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Fujiassen

Fujiassen
Adres: Weierspoort 35, 9401DX Assen
Telefoonnummer: 0592 213 391
Stad: Assen
Route: Weierspoort 35
Postcode: 9401DX


Openingstijden

Maandag: 12:00 - 22:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Fuji Sushi En Grill Fuji Sushi En Grill 23 meter Tijdens het eten misten wij iets... SMAAK! Eigenlijk niets was goed op smaak, sausjes...
Ichiban Sushi Ichiban Sushi 254 meter Dat deze chef er altijd zelf is en niks uit handen geeft, geeft al aan dat hij het be...
Eat Japan Assen Eat Japan Assen 333 meter Om 20:25 besteld en het was er binnen een kwartier! Snelle en goede service, lekkere ...
YUME Sushi & Grill YUME Sushi & Grill 731 meter
YuMe Assen YuMe Assen 736 meter Het eerste wijntje was niet koud, toen de 2e kwam was deze ook lauw. Na hier een meld...
Recensies
Parkeren bij De Nieuwe Kolk, oversteken en de roltrap op. Je wordt ontvangen door een super vriendelijke gastheer en gastvrouw. Wij zaten op een mooie plek met uitzicht naar De Markt toe. De sushi was oke, hoewel ik de temaki wel iets voller gewend ben zodat je niet alleen maar nori zit te kauwen. De gebakken zalm en tonijn mogen wel iets eerder van de bakplaat af zodat ze net iets makkelijker door de keel glijden. De poké bowl werd geserveerd met een vork omdat het niet één geheel was zodat je dit met stokjes naar binnen kon werken. Maar aangezien wij Nederlanders best met een vork kunnen werken was dit geen probleem en is het schaaltje compleet leeg weer naar de afwaskeuken gegaan. Verder was alles goed op smaak en hebben we een heerlijke avond gehad.
Op zich prima sushi, maar toen het drukker werd, werd de sushi minder mooi en slordig en minder smaakvol. Frituur was erg vet. Het restaurant leek mooier op de foto's, maar in het echt niet echt sfeervol. Handige speelhoek voor kinderen. We zouden niet nog een keer gaan.
Overheerlijk eten! De Maki's zijn super lekker. De grill en wok gerechten zijn ook heerlijk. Voor de kleintjes is er ook patat en frikadel. Er is ook een kinderspeelplek aanwezig met een tv. Het personeel is ook super vriendelijk. Voor lunch is het echt ideaal. Lekker rustig. De auto kan je makkelijk parkeren bij de nieuwe kolk, kleine loopafstand. Dit is een van mijn favoriete restaurants!
Lekker gegeten. Mijn vrouw houdt van Sushi en ik van grill. Keus genoeg. Vlees was over het algemeen een beetje flauw. Maar al met al wel een dikke 4 sterren
Erg lekkere sushi en vriendelijke gastheer, gastvrouw en bediening. Ook hoef je niet bang te zijn met honger naar huis te gaan. Wij redden meestal ronde 4 al niet meer je hebt 5 rondes met 5 gerechten exclusief dessert.
Sushi afgehaald. Genoten van het eten! We kwamen toch wat later het ophalen dan was afgesproken, dat was geen enkel probleem. Ontzettende lieve en vriendelijke mensen . Toen ik het kwam halen werd mij verteld dat we er ook iets gratis bij kregen. Ook kwamen we er achter dat we meer hadden gekregen dan wat we hebben besteld. Dubbel zo goed!
Ik heb het concept: “all you can eat” geprobeerd hier. Dit was helaas niet zo goed bevallen. Kwaliteit van de sushi was niet goed.
Voor de verjaardag van mijn vrouw voor 74 euro sushi besteld. Bij thuiskomst bleek de nori bladen taai te zijn. De zalm had een bijsmaak en zag er niet vers uit. Weinig variatie, was eerder stukken beter. Helaas hebben we ruim de helft aan sushi weg moeten gooien. Bij telefonisch indienen klacht is mijn zoon afgepoeierd. We bestelden regelmatig hier, maar nu komen we er nooit weer.
Mooi restaurant maar chaos ten top. Het begon al dat we een tablet kregen voor tafel 8 terwijl we aan tafel 6 zaten. De eerste bestelling, het drinken, kregen we dubbel. Vervolgens ging het met het eten niet anders. De helft van de gerechten die ik bestelde heb ik niet gehad en sommige weer dubbel. Jammer, het eten is er lekker maar de dienstverlening is niet erg goed. Het toetjesbuffet was voor een groot gedeelte leeg en werd niet aangevuld.
Er is wijn over mij heen gemorst, waar ik op het moment geen probleem van heb gemaakt om de serveerster geen slecht gevoel te geven. Nadat ik thuis kwam merkte ik dat de schade op mijn jas/mantel te groot was, waardoor ik het naar een stomerij moet brengen. Ik heb fuji gebeld met de vraag of ze kunnen opdraaien voor de kosten, maar in plaats van dit netjes af te handelen wordt er op een vervelende toon tegen me gesproken. Ik raad deze zaak zeker niet aan!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid