facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Fort Vechten

Fort Vechten

Geschiedenis

Fort bij Vechten is gebouwd tussen 1867 en 1870. De grote bomvrije kazerne werd in 1880 toegevoegd. Het fort is 17 hectare groot en na Rhijnauwen het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Mobilisatie van het fort was er in 1870, 1914-1918 en 1939-1940, maar bij oorlogshandelingen is dit fort echter nooit betrokken geweest.

Het fort biedt een unieke combinatie van cultuur en natuur. De sfeervol gerestaureerde ruimtes en de prachtige natuur bieden een bijzonder decor voor verschillende typen evenementen.

Adres: Achterdijk 12, 3981 HE Bunnik
Stad: Bunnik
Route: Achterdijk 12
Postcode: 3981 HE



op zoek naar gerelateerd: fort vechten parkeren, openingstijden fort vechten, fort vechten agenda, fort vechten museum, fort vechten trouwen, fort vechten kinderfeestje, fort vechten festival, fort vechten feest
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
BHG BHG 2 km Prima Voor elke vorm van gastvrijheid.
Coccole Coccole 3 km Feestje, (bedrijfs)borrel of ander evenement? Wij komen graag voorrijden met onze sto...
Biertap-shop.nl Biertap-shop.nl 3 km Goede informatie en degelijke spullen. Voor een privé projectje wilde ik een biertap ...
Biertap.eu Biertap.eu 3 km Mooi merk biertaps en accesssoires met professionele medewerkers
Recensies
Onze etappe van het Waterliniepad ging dwars over het terrein van Fort Vechten. Bijzonder om zo dit fraaie fort te bezoeken. Op het terrein kun je ook een bezoek brengen aan het Waterliniemuseum en er is horeca aanwezig. Beslist een bezoek waard!
Mooi onderhouden fort op 15 hectare grond. Het heeft een mooie expositie over de geschiedenis van de waterlinie die voor jong en oud interessant is. Veel interactiviteit voor bezoekers gecreëerde. Veel oudere vrijwilligers die je graag te woord staan. Op het terrein een aantal gedeeltes bestemd om af te huren. Vrijwilligers zijn buiten bezig met het onderhoud. Leuke expositie bezocht omtrent een kinderboek. Deze was erg vermakelijk als je de instructies volgde. Op het fort de mogelijkheid om te rond te wandelen. Er is ook een gebied waar een Romeinse nederzetting was geweest.
Wat een mooie plek! Goed startpunt voor wandelingen, zoals het Klompenpad wat je in meerdere lengtes kan lopen. Ook is hier het Waterliniemuseum gevestigd, waar we vandaag helaas geen tijd meer voor hadden na de wandeling. Horeca ook aanwezig.
Fijne locatie voor werkconferenties, maar ook prima voor een wandeling met koffie erna. Tof personeel bij de catering, alles goed verzorgd.
Mooie plek. Zowel voor een bruiloft als voor een muziekfestival. Mooi groen, beschut, heuvelachtig, historisch en lekker op fietsafstand vanaf Utrecht. Entree is bijzonder na de gracht tussen de hoge wal in. Hierdoor wel wat claustrofobisch om met duizenden tegelijk het terrein te verlaten zoals bij een festival, maar mag de pret niet drukken.
Mooie rondleiding gehad. Een bijzondere plaats met een combinatie van geschiedenis, bouwkunde, militaire tactiek en natuur. Ik wil graag nog een keer komen.
Geweldige locatie voor bedrijfsuitjes. Wij hadden het fort escape arrangement en het was echt super geregeld en tof in elkaar gezet!
Unieke plek binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 2e grootste Fort. Huisvest ook het Waterliniemuseum.
Prachtige locatie!!! Geweldige feesten!! Aanrader.
Hier de bruiloft gehad van onze dochter. Alles was perfect, eten, bediening en locatie.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid