facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Forever Young Pius X Wognum

Info

Forever Young Pius X is een jeugdvereniging voor alle kinderen uit Wognum en omstreken.

Geschiedenis

Stichting Forever Young Pius X is “de” club voor jongens uit het basisonderwijs groep 3 t/m 7 en meiden uit het basisonderwijs groep 3 t/m 8 en 1e en 2e klas Voortgezet onderwijs. Al 28 jaar, voorheen onder de naam Jong Nederland, zetten vrijwilligers zich in om de jeugd uit Wognum en omstreken te vermaken. Creatief, buiten, binnen, sport & spel.
Elke week is er een clubavond van 18:30 – 20:00 uur met jongens en meisjes van je eigen leeftijd. Er is van alles te beleven tijdens de clubavonden. Wat dacht je van: allerlei spellen binnen en buiten, leuke knutsels, speurtochten, quizzen, noem maar op. Ook zijn er nog jaarlijks terugkerende activiteiten die je niet mag missen zoals o.a.: het Zomerkamp, Zwemfestijn, en het Sport weekend.

Geschiedenis
De stichting Forever Young Pius X is ontstaan in 1982 toen de toenmalige “Welpenvereniging Pius X” en meisjesgilde “St. Agnes” als één vereniging verder gingen en zich aansloten bij de landelijke jeugdorganisatie Jong Nederland. Op dat moment had de club nog haar onderkomen in het oude Pius X-gebouw aan de Kerkstraat. In 1989 werd het huidige Pius X-gebouw aan de Boogerd geopend, waar Jong Nederland en Scouting sindsdien zijn gehuisvest. Sinds 6 Juni 2010, draagt onze stichting niet meer de naam van Jong Nederland, maar de naam Stichting Forever Young Pius X. Vanaf 1 januari 2011, zullen wij ook niet meer aangesloten zijn bij de landelijke jeugdorganisatie van Jong Nederland. De club telt zo’n 145 leden en wordt draaiende gehouden door een jonge groep vrijwilligers. Vaak zijn deze vrijwilligers zelf als kind lid geweest van de club.

Wat doen wij?
Elke week is er voor elke groep een clubavond van anderhalf uur. Aan de start van elk seizoen worden de groepen ingedeeld op basis van de aanmeldingen. Er worden aparte jongens- en meisjes groepen gevormd. In een groep komen kinderen te zitten uit een of twee schoolklassen, zodat het leeftijdsverschil binnen de groep niet te groot is. De clubavonden worden begeleid door twee of drie leid(st)ers. Zij organiseren diverse activiteiten; afhankelijk van de leeftijd en wat de kinderen leuk vinden. Er wordt volop afgewisseld tussen spelletjes, knutselen en buitenactiviteiten.
Op deze clubavonden hebben de kinderen alle gelegenheid zich uit te leven. Houd er rekening mee, dat vooral bij buitenactiviteiten en creativiteit de kleren nog wel eens vuil kunnen worden. Daarom adviseren wij altijd: laat de kinderen niet in hun netste kleren naar de club komen!
Op feestdagen en in de schoolvakanties zijn er geen clubavonden, tenzij anders word aangegeven.
De clubavonden worden geleid door leid(st)ers die dit alles op vrijwillige basis doen. Voor elke groep staan een of meer vrijwilligers met enkele jaren ervaring, bijgestaan door eerste- of tweede jaars leiding. Uiteraard doen zij hun best om alle kinderen elke keer weer een leuke avond te bieden.
Op zowel afdelings-, districts- als landelijk niveau worden zo nu en dan cursussen en trainingen georganiseerd om de deskundigheid van de leiders en leidsters te bevorderen.



"Stichting Forever Young Wognum is “de” club voor:- jongens uit het basisonderwijs groep 3 t/m 7, en;- meiden uit het basisonderwijs groep 3 t/m 8 en 1e en 2e klas Voortgezet onderwijs.Al 41 jaar, voorheen onder de naam Jong Nederland, zetten vrijwilligers zich in om de jeugd uit Wognum en omstreken te vermaken. Creatief, buiten, binnen, sport & spel.Elke week is er een clubavond van 18:30 – 20:00 uur met jongens en meisjes per leeftijdscategorie.Er is van alles te beleven tijdens de clubavonden. Wat dacht je van: allerlei binnen- en buitenspellen, leuke knutsels, speurtochten, quizzen en ga zo maar door.Oftewel, dé vereniging om uw kind een gezellige en leuke avond te laten beleven!"
Adres: Boogerd 15, Wognum
Stad: Wognum
Route: Boogerd 15



op zoek naar gerelateerd: Zomerkamp Forever Young, Scouting Wognum
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Lions Club Opmeer Lions Club Opmeer 425 meter Onder de naam Lionsclub Opmeer-Medemblik zijn wij de Lions club voor heel midden West...
Leekerweide Leekerweide 619 meter We hebben per mail een uitleg gevraagd mbt welke toekenning NZA prestatiecodes zij he...
BuroFlo BuroFlo 619 meter Een onafhankelijk bureau dat mensen, gemeenten en organisaties adviseert en ondersteu...
Recensies
Top activiteiten en begeleiding.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid