facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor BuroFlo

BuroFlo

Info

Een onafhankelijk bureau dat mensen, gemeenten en organisaties adviseert en ondersteunt bij de implementatie en uitvoering van de transitie AWBZ/Wmo.

Geschiedenis

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zegt: eigen kracht en hulp uit eigen kring. Voor er beroep gedaan wordt op professionele ondersteuning, wordt eerst aanspraak gemaakt op wat iemand zelf kan en daarna op de inzet van familie, vrienden en buren en samenwerkings-mogelijkheden in de wijk.

De Wmo verplicht de gemeente om burgers keuze te bieden uit zorg in natura of een persoonsgebonden budget, waarmee het mogelijk is om de zorg of hulp zelf in te kopen. Er is de compensatieplicht, dat wil zeggen de beperkingen (zoals huishoudelijke beperkingen) die iemand ondervindt worden gecompenseerd door voorzieningen aan te bieden.
De nieuwe Wmo legt meer nadruk op eigen inzet van burgers en introduceert het begrip 'maatwerkvoorziening' in plaats van compensatieplicht. Aanleiding voor de nieuwe Wmo is de transitie van AWBZ-taken (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) naar gemeenten per 1 januari 2015. Dit heeft grote gevolgen voor gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties en burgers.
BuroFlo verbindt mensen, gemeenten en organisaties en ondersteunt bij zelfredzaamheid, waarbij de klant de regie heeft. We werken doelgroepoverstijgend, vraaggericht en leveren maatwerk. Samenwerking en efficiency zijn belangrijke onderdelen van onze werkwijze. Wij leveren u de voor u meest passende oplossing.
Eigen regie, sociaal netwerk, participatie en eigen kracht zijn basisbegrippen voor BuroFlo.
Vanuit een samenwerkingsverband tussen professionele organisaties en vrijwilligersorganisaties, leveren wij vraaggericht passende ondersteuning.

In de visie van BuroFlo hoeft niemand afhankelijk te zijn. Mensen hebben vaak veel onaangesproken reserves, zowel in eigen mogelijkheden als in hun omgeving.
Onze missie is dan ook: Inzicht in eigen kracht en kunnen, maakt mee(r) doen mogelijk!

Meer weten over BuroFlo?
Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar (0229) 57 64 82.

Adres: Verlengde Kerkweg 1, 1687 CC Wognum
Stad: Wognum
Route: Verlengde Kerkweg 1
Postcode: 1687 CC


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Leekerweide Leekerweide 0 meter We hebben per mail een uitleg gevraagd mbt welke toekenning NZA prestatiecodes zij he...
WAF weekend WAF weekend 279 meter WAF staat voor Wognums Activiteiten Festijn. Het is een weekend vol van activiteiten ...
Forever Young Pius X Wognum Forever Young Pius X Wognum 619 meter Top activiteiten en begeleiding.
Lions Club Opmeer Lions Club Opmeer 869 meter Onder de naam Lionsclub Opmeer-Medemblik zijn wij de Lions club voor heel midden West...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid