facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Flora's Hof

Flora's Hof
Adres: Floridadreef 15 , Utrecht 3565 AM, NL
Telefoonnummer: 06 34993666
Stad: Utrecht
Route: Floridadreef 15
Postcode: 3565 AM


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Botanische Tuinen Botanische Tuinen 7 km Sinds corona fladderen er indrukwekkende vlinders door de tropische kassen van de Bot...
Recensies
We moeten Hendrik van Lunteren maar dankbaar zijn dat hij 216 jaar geleden 1803 een kwekerij wilde beginnen aan de Servetstraat. Hij bouwde als 23-jarige de kassen en een oranjerie en plaatste een pomp. Maar ja, de binnenstad groeide, er was vraag naar bouwgrond, daarmee werd het oppervlak gaandeweg kleiner. Het groene pareltje aan de voet van de Dom hebben we te danken aan een groep vrijwilligers die zich in 2007 inzette voor het behoud van het toen verwaarloosde hofje. Nu is Flora's hof een kleine oase in de drukte van de stad.
Mooi hofje en alles is netjes onderhouden. fijn om even tot rust te komen in een drukke stad.
In het midden van het Middeleeuwse centrum van Utrecht, pal onder de Dom, ligt Flora’s Hof. Een bijna vergeten stukje historie: Ooit stond hier het Bisschoppelijk Paleis, later werd het een kwekerij. Inmiddels is het één van de mooiste plekjes van de binnenstad. Je bereikt het via de poort welke links van de boekenwinkel staat. Boven de poort staat ook de naam vermeld.
Mooie tuin met bloemetjes en deze oranje kat is hier vaak te vinden
Mooi stukje stilte in een veel te drukke stad
Mooi hofje en alles is netjes onderhouden met mooie bloemen. Leuk voor foto's en ik zag dat er meerdere tours doorheen komen voor uitleg.
Erg mooi hoofdje waar je ff rustig kan zitten in alle drukte van de menigte
Hele leuke Stadstuintje. Een oase van rust onder de voet van de Domtoren. Laatste jaren wel steeds meer gesponserd, maar fananciering is nodig tegenwoordig.
Even tot rust komen met een kopje koffie van om de hoek doe ik altijd hier. Mooi aangelegd en onderhouden door vrijwilligers.
Ideale plek om tot rust te komen, zeker als de domtuin onbeschikbaar is vanwege receptie of iets dergelijks
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid