facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Ekklesia Tilburg

Ekklesia Tilburg

Info

Ekklesia Tilburg bestaat sinds 2013 als een onafhankelijke, oecumenische, pluriforme en gastvrije geloofsgemeenschap.

Geschiedenis

Ekklesia Tilburg bestaat sinds 2013 als een onafhankelijke, oecumenische, pluriforme en gastvrije geloofsgemeenschap. Ze stelt haar deuren uitdrukkelijk open voor mensen uit de Tilburgse samenleving en daarbuiten. Iedereen is welkom, ongeacht zijn of haar levensovertuiging, herkomst of levenswijze. Ekklesia Tilburg zoekt haar inspiratie in de christelijke traditie, in de Schriften (Bijbel) en in het samen maaltijd vieren in navolging van Jezus van Nazareth.

Vieringen
De vieringen van Ekklesia Tilburg zijn op zondagochtend om 11.45 uur in de Opstandingskerk Prof. Cobbenhagenlaan 8 5037 DC Tilburg.
Ze worden gekenmerkt door bijbellezing, schriftuitleg en het breken en delen van brood en wijn. Er wordt gebeden en (samen met het koor of cantores) gezongen, vooral de liturgische liederen van Huub Oosterhuis, maar ook eigen en ander hedendaags liturgisch repertoire.

Met deze vieringen van Schrift en Tafel wordt een traditie voortgezet die halverwege de jaren tachtig begon in Studentenkerk Maranatha. Veel huidige bezoekers van de vieringen waren lange tijd betrokken bij activiteiten van Maranatha.

Ekklesia Tilburg heeft een min of meer vaste groep van bijna tweehonderd regelmatige kerkgangers. Ongeveer een op drie is actief, bijvoorbeeld in bestuur, adviesraad of een van de werkgroepen.

Leerhuisactiviteiten
Het gebouw van Ekklesia Tilburg rust op vier pijlers. Naast vieren zijn dat leren, dienen en uitdragen. Het leren staat centraal in de werkgroep Geloofsverdieping, waar gewerkt wordt aan een programma om gemeenschapsleden en anderen ‘leerhuis’-activiteiten aan te bieden in de vorm van een leesgroep, gespreksavond of lezing.

De werkgroep Communicatie verzorgt zowel de interne als externe communicatie door middel van website, Rondzendbrief en perscontacten op regionaal en landelijk niveau. Ook organiseert deze werkgroep ‘bezoeken aan de buren’: kennismaken met geestverwanten en leren van elkaar. Ekklesia Tilburg is ook aanwezig op Twitter en Facebook.

De werkgroep Diaconie organiseert het bieden van hulp dichtbij en veraf. Dichtbij aan gemeenschapsleden die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld in de vorm van ziekenbezoek of vervoer. Veraf in de vorm van financiële ondersteuning van projecten.

De werkgroep Jeugd en Jongeren verzorgt de kinderkerk tijdens vieringen en zet samen met de puberclub Feniks ontmoetingen met leeftijdsgenoten op touw.

De werkgroep Facilitair organiseert en verricht alle praktische werkzaamheden rondom de zondagse vieringen.

De werkgroep Pastoraat houdt zich bezig met het bieden van pastorale zorg voor wie dat nodig hebben en op prijs stellen.

De werkgroep Liturgie gaat over de praktische en beleidsmatige kanten van de vieringen van Ekklesia Tilburg.

Adres: Prof. Cobbenhagenlaan 8, 5037 DC Tilburg (gemeente)
Stad: Tilburg
Route: Prof. Cobbenhagenlaan 8
Postcode: 5037 DC


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
El-Feth Moskee Tilburg El-Feth Moskee Tilburg 408 meter Is heel goed en mooi gebouw alles is netjes geregeld en mensen zijn heel vriendelijke
World Wide Family Restauration Center Church NL World Wide Family Restauration Center Church... 538 meter World Wide Family Restoration Center Church is an apostolic prophetic congregation b...
HDV Tilburg Suleymaniye Camii HDV Tilburg Suleymaniye Camii 631 meter Lentefeest moskee 20 21 22 april 2019
Movimiento Misionero Mundial Tilburg Movimiento Misionero Mundial Tilburg 4 km MMM Holanda Tilburg La congregación en la ciudad de Tilburg, se encuentra a cargo de...
Emmausparochie Emmausparochie 4 km Heel fijne gemeenschap van mensen die het beste met elkaar voor hebben. Wat zou het m...
Levenskracht Gemeente Tilburg Levenskracht Gemeente Tilburg 4 km Tofste kerk van Tilburg. Je ervaart echt Gods aanwezigheid. Voor de kids is er kinder...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid