facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Ecologisch Kringloopcentrum De Kuubskist Lemmer

Info

Een ecologisch kringloopcentrum, waar maatschappelijke verantwoordelijkheid, duurzaamheid en klantvriendelijkheid een centrale rol spelen.

Geschiedenis

Onze filosofie is dat de wereld ons slechts tijdelijk ter beschikking staat en dat we er dus verantwoord mee om moeten gaan. Om onze kinderen een wereld na te laten die de moeite waard is moeten we hier dus zorgvuldig mee om gaan, waarbij een verantwoorde recycling en hergebruik van goederen onze hoofddoelstelling is.
Daarnaast vinden we het belangrijk dat we een plaats kunnen bieden aan mensen die op een respectvolle wijze mee kunnen bouwen aan deze filosofie en daarbij binnen ons bedrijf ervaring op kunnen doen in sociale en praktische vaardigheden om op deze manier wellicht door te kunnen stromen naar een betaalde functie elders in de maatschappij.
Deze filosofie is samen te vatten in 3 basisprincipes: Duurzaamheid, Respect voor mens & milieu en Maatschappelijk ondernemen.

Duurzaamheid
Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel en dat zie je overal in terug.
Van de biologische koffie en thee in ons gezellige koffiecafé tot het toiletpapier,
het maximale hergebruik van goederen en de gerecyclede materialen die in het
interieur gebruikt worden.
De naam KuubsKist is afgeleid van de materialen waaruit ons interieur voor
een groot deel is opgebouwd, n.l. zgn. kuubskisten .
Deze kisten worden door boeren gebruikt voor de opslag en transport van
aardappelen. Wij maken er displaykasten van.

Respect voor mens en milieu

Respect voor mens en milieu staat bij ons centraal. Door het recyclen en opnieuw beschikbaar stellen van gebruikte goederen geven we mensen met een kleine beurs gelegenheid om op een goedkope manier hun materiële leven in te richten. Daarnaast willen we het begrip duurzaamheid zover mogelijk integreren in onze bedrijfsvoering om te komen tot een minimale belasting van het milieu. Zo worden materialen zoals textiel, metaal, hout, glas e.d. die niet meer verkocht kunnen worden apart verzameld, zodat deze opnieuw verwerkt worden in diverse producten. Op deze manier maak je van afval, grondstoffen.

Maatschappelijk ondernemen
Wij vinden sociaal, maatschappelijk ondernemen belangrijk. Daarom willen we, zowel voor de klanten als voor onze medewerkers, een plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en op gelijkwaardige basis kunnen samenwerken. Respect voor de eigenheid van een ieder is daarbij het belangrijkste uitgangspunt. Bij De KuubsKist werken mensen van uiteenlopende leeftijden en met diverse achtergronden. Alle medewerkers leveren op zijn of haar eigen wijze en naar eigen mogelijkheden een waardevolle, creatieve en gewaardeerde bijdrage.

Sociaal maatschappelijk ondernemen houdt voor De KuubsKist in dat wij ons inzetten om veilige en prettige arbeidsplaatsen te creëren, waar mensen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo kunnen werken. En van waaruit zij zich verder kunnen ontwikkelen en eventueel kunnen doorstromen naar een betaalde werkplek.


Beleving
De winkel heeft een heel eigen gezicht waarbij de klant, inspiratie en het thuisgevoel voor ons erg belangrijk zijn. De winkel is onze bron van inkomsten en zorgt voor de financiering van onze wijze van maatschappelijk ondernemen. Samen met het team van vrijwilligers proberen we iedere dag om je bezoek aan onze winkel tot een aangename belevenis te maken.

Onze missie is om je een inspirerende, verrassende en complete kringloopbeleving te bieden vanuit een ecologisch verantwoord perspectief. De kringloop als dagje uit! Lekker sneupen en inspiratie opdoen in de meest veelzijdige kringloop beleving van Friesland.

Naast het kringloopcentrum als winkel zal er in de toekomst ook ruimte zijn voor workshops, exposities, demonstraties en allerhande culturele en creatieve uitingen. Houd hiervoor onze website en Facebookpagina in de gaten.

Label

De meest verrassende kringloopbeleving van Friesland.

Adres: Lemsterpad 22, 8531AA Lemmer
Telefoonnummer: 0514534112
ln.remmelpoolgnirk@ofni
Stad: Lemmer
Route: Lemsterpad 22
Postcode: 8531AA


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: kringloop lemmer vuurtorenweg, kringloop emmeloord, kringloop lemmer lemsterpad, kringloop bant, nog es lemmer, lemsterpad lemmer, lemsterpad 22 lemmer, lemsterpad 22 8531 aa lemmer
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Kruidvat NL Kruidvat NL 2 km Niet klantvriendelijk personeel. Zeker de lange jongen met bril, kan nog wat leren.
Recensies
Bijzonder nette kringloopwinkel! Alles keurig op kleur. Overzichtelijk. Goede prijzen. Vriendelijke mensen.
Er hangt een naargeestige sfeer in deze winkel; het personeel behandelt iedereen die zonder mondkapje naar binnen komt medische beperking als crimineel. Er wordt dan gezegd dat ze hun "kwetsbare personeel" moeten beschermen dat zelf ook zonder mondkapje rondloopt. Maken hun eigen "huisregels" waarmee ze denken boven de wet te mogen staan. Nee, zelfs nu de mk-plicht achter de rug is, kom ik daar nooit meer.
Een van de betere kringloop winkels in Friesland. Vriendelijk personeel, leuke redelijke prijsjes, alles schoon en netjes georganiseerd. Grote complimenten!
De site van deze winkel oppert sociaal gelijkwaardigheid. Wanneer ik als klant een andere klant hyperventilerend in een hoekje zie hangen, gerustgesteld worden door een andere klant en vervolgens de eigenaar er met volle bombarie aankomt en even verteld dat die vrouw de winkel uit moet gaan als ze niet zonder mondkapje kan winkelen, dan is dat sociale aspect VER te zoeken. Mevrouw toonde een kaartje en haar puffer, maar die eigenaar was alleen maar bezig met 3000 euro boete en weet ik het wat. De klant heb ik huilend zien vertrekken. Ik heb mijn gevonden boek afgerekend, maar met een zeer wrange nasmaak. Nee, hier kom ik niet weer!!! Asociaal, uitsluiten van groepen mensen. Deze mevrouw haar intentie was goed. Het mondkapje had ze duidelijk op gehad, zat onder haar kin tijdens het hyperventileren. Wie zich aan de regels kan houden, zal dat moeten, maar als dit soort uitzonderingen op deze manier worden behandeld, dan kan ik alleen maar wensen dat KARMA snel om de hoek komt kijken. Wanstaltig beleid!!!
Volop keuze voor zeer schappelijke prijzen.
Mooie kringloop waardeloos personeel. Deze man achter de kassa wilde geen 10 euro aan nemen omdat er een heel klein mini scheurtje in zat je kreeg nog een grote mond toe van deze man omdat ik zij het blijft een wettig betaal middel. Wat ook gewoon zo is. Als hij nou half door midden lag begrijp ik het....... dus kort om mooie kringloop maar ff deze man her opvoeden hoe ga ik met klanten om zowel in de houding mondeling als de benadering want je werd letterlijk uit gekaft om een mini scheurtje gewoon belagelijk
Mensen worden gediscrimineerd als ze geen mondkapje op hebben incl bewijs arts. Enkelt met mondkapje kom je hier binnen. Kansloos! En ontzettend kwetsend door mensen zo aan de kant te zetten. Waren al weinig goede recensies zoals ik zag maar hoop dat jullie merken wat jullie aanrichten zo door mensen buiten te sluiten....
Fantastisch, wat een sfeer en beleving. Ik denk dat ik deze de 1 van de leukste vindt waar ik tot dusver geweest ben. Vriendelijk personeel. Goeie eerlijke prijzen. T is niet om de hoek. Maar zou zeker weer gaan.
Erg mooie kringloop winkel om heen te gaan. Heel groot aanbod en zeer netjes gepresenteerd. Kom hier regelmatig terug voor vintage kleren en meer!
Geweldige kringloopwinkel waarbij ik bij sommige gedeeltes letterlijk het gevoel kreeg dat ik in een normale winkel liep. Alles was lekker schoon en super gezellig geordend. De prijzen voor de kringloop artikelen waren betaalbaar. Er was ruime parkeergelegenheid. En ik vond het personeel klantvriendelijk.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid