facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor DOK Delft

Geschiedenis

DOK Delft is de openbare bibliotheek in Delft. Het is een fusie van de voormalige DiscoTake, de Openbare bibliotheek Delft en het Kunstcentrum Delft. Sinds januari 2006 vormen zij samen DOK. In mei 2007 is zij een nieuw gebouw ingetrokken aan het Vesteplein (Zuidpoort).Vanaf die periode streeft DOK Delft ernaar om de modernste Bibliotheek ter wereld te zijn. Als ‘Library Concept Center’ wint DOK in 2006 en 2007 verschillende prijzen op het gebied van innovatie, hieronder de Innovatiestimulans bibliotheekvernieuwing. Ook ontwikkelt DOK in die periode een nieuw databasesysteem onder de naam ‘Clientrix’. Uiteindelijk wordt DOK Delft eind 2009 door een vakjury onder auspiciën van Bibliotheekblad uitgeroepen tot ‘beste Bibliotheek van Nederland’.DOK heeft een soortgelijke missie als Google, het voor iedereen beschikbaar stellen van alles wat wordt uitgegeven in de wereld ongeacht het soort medium. Dit onder het motto "Er is niets mooiers dan een mooi verhaal". Het delen van dat verhaal staat centraal.Vanaf 2010 profileert DOK zich steeds meer als huiskamer van Delft. DOK is een moderne, inspirerende plek waar je boeken, muziek, films, kunst en games leent en informatie zoekt. Maar DOK is ook een gezellige ontmoetingsplek. In beide vestigingen (DOK Centrum en DOK Voorhof) zijn allerlei zitjes waar je, naar behoefte, rustig of in een wat drukkere ambiance kunt lezen, werken of een kopje koffie drinken.Deze aanpassing in focus betekent niet dat DOK stilstaat op het gebied van innovatie. In 2012 is het e-team in het leven geroepen. Het e-team is een collectief van DOKmedewerkers die zich vanuit verschillende afdelingen en vakgebieden inzet voor de innovatieve vooruitgang bij DOK, waarbij de informatievoorziening naar de klant toe centraal staat.



"De innovatieve en meervoudig landelijk en internationaal bekroonde bibliotheek van Delft en volgens sommige media en bezoekers zelfs de leukste bibliotheek van Nederland!Een traditionele bibliotheek zijn we al lang niet meer. Maar je kunt nog steeds door de boeken struinen en je terugtrekken met een krant of tijdschrift."
Adres: Delft
Telefoonnummer: +31152123450
Stad: Delft



op zoek naar gerelateerd: DOK Delft openingstijden, DOK Delft corona, DOK Delft verlengen, DOK Delft studieplek, DOK Delft Voorhof, DOK Delft reserveren, DOK Voorhof openingstijden, DOK Delft vacatures
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
DOK Delft DOK Delft 19 meter Geweldige gezellige bibliotheek in hartje Delft. Meer dan een bieb alleen! Aardige me...
TU Delft Library TU Delft Library 1 km heerlijk rustig, goeie werksfeer
Bibliotheek TU Delft Bibliotheek TU Delft 1 km Je hebt verschillende plaatsen om te studeren of werken: stilteruimte, banken, toren ...
Karin' s Minibieb Delft Karin' s Minibieb Delft 2 km Minibieb waar je boeken mag meenemen en achterlaten. Zoek je een specifiek boek, laat...
Recensies
Het was een leuke verrassing om tijdens een dagje uit in Delft dit multifunctionele en innovatieve pand midden in het oude centrum van Delft vlakbij het centraal station aan te treffen. Dok Centrum is een combinatie van bibliotheek, cultureel centrum, werkplekken, eetgelegenheid, kunstatelier, etc. Ik denk dat het de mooiste en knuste bibliotheek van Nederland. Ook kinderen kunnen daar zich goed vermaken en leren. Er is aan alles nagedacht voor de verbouwing van het pand: veel glas, licht, groen, etc. De ruimtes zijn kleurrijk en smaakvol aangekleed en verlicht. Heerlijke koffie in het café gedronken. Ik was daar op een moment dat het overal rustig was.
Een vriendelijke bibliotheek waar je naast boeken/films/luisterboeken kunt lenen, ook terecht kan voor eten en drinken of een cursus. Maar ook andere activiteiten. Het is dan ook meer een cultuurcentrum waar het zowel stil als rumoerig kan zijn. Een plek waar ik mensen die niet uit Delft komen zeker mee naartoe zou nemen.
Precies wat een moderne bieb moet zijn: Niet alleen veel boeken maar ook plekjes om te zitten te werken met een kop koffie. En ze doen van alles voor de stad met cursussen en hulpuren!
Prachtig pand, met vele mogelijkheden, rustige plek om te studeren, eten, koffiedrinken, lezen. Ook worden er div cursussen gegeven, schilderen, edelsmid, drummen, enz enz kijk eens op de website!
Niet iedereen is hier heel welkom helaas. Iets te drinken halen om mee te nemen is alleen voor de mensen met QR. Van 1,5 meter afstand bij het voorlezen is dan weer absoluut geen sprake waar ik dan vervolgens wel mag zitten zonder QR, maar dan zonder iets te drinken. Edit: ze zeggen het zelf al: de ene activiteit moet voor iedereen toegankelijk zijn, en een andere faciliteit is dat niet oftewel: wij sluiten mensen uit. Er was zeker niet het maximum aantal bezoekers aanwezig bij het voorlezen. Het waren meer dan het maximum aantal bezoekers. Grappig dat er dan ineens niet meer gecheckt kan worden op reserveringen - ik had braaf gereserveerd maar bij de horeca als je alleen maar iets af wil halen wel. Verschuilen achter beleid is natuurlijk heel makkelijk. Als ik een gevaar voor de overige bezoekers ben omdat ik geen QR heb, leg mij dan even uit waarom ik op precies dezelfde plek wel mag zitten zonder thee maar niet met thee. In hoeverre draagt dit bij aan het ontlasten van de zorg? Maar goed om te weten in ieder geval. Volgende keer neem ik mijn picknickmand mee.
Onlangs geweest, helaas is deze Openbare Gelegenheid niet zo openbaar. Eerst werd ik aangesproken wegens niet dragen van een mondkapje, hierbij gaf ik aan dat dit om medische redenen was en hier een bewijs van had. Daar werd op doorgevraagd heb aangegeven dat een beveiliger dit niet helemaal mag vragen toen werd ik heel vuil aangekeken. Daarna wilde ik iets halen bij het café om mee te nemen en moest ik een QR laten zien wat verder nergens nodig is en ik niet eens binnen wilde gaan zitten.. Ik heb vriendelijk bedankt en ben weggelopen. Viel me nog mee dat ze geen wc's voor gevaccineerde en ongevaccineerde hadden.
We werden al weggestuurd door een boze beveiliger voordat we überhaupt al binnen 2 meter afstand waren. We wilden alleen vragen of mijn partner naar de wc mocht, maar gezien de stand van zaken zullen wij hier ook nooit binnenstappen voor overige dingen.
Prachtige bibliotheek en cultureel centrum. Was al mooi, ma de verbouwing nog mooier. Veel ruimte en licht, leuke sfeer en aankleding en een praktische indeling. Het is erg makkelijk gemaakt om boeken te lezen en lenen en er zijn veel andere faciliteiten. Ook erg leuk voor kinderen.
Man o man, wat hebben we dit ook gemist, gewoon ff normaal tussen de leuke boeken en tijdschriften je lekkere cappu plus 'n "van alles"-cake verorberen, terwijl op de achtergrond het stille geroezemoes van studerende twens en coderdojo-ënde teens te horen is... Just great!
Super vriendelijk geholpen, met instructie om e boek te uploaden. Gezellige aankleding voor een bibliotheek! Complimenten
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid