facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Den Evert

Geschiedenis

Den Evert is een halfopen standerdmolen die zich bevindt aan de Einhoutsestraat te Someren. De molen heeft dienstgedaan als korenmolen en had oorspronkelijk een voor- en achtermolen, waarvan nu alleen de voormolen nog aanwezig is. De voormolen heeft 17der (150 cm doorsnee) kunststenen en een viertaksrijn.De molen stamt oorspronkelijk uit 1543 en was toen een banmolen van de Abdij van Postel. Ze stond oorspronkelijk nabij Sluis XI aan de Zuid-Willemsvaart. De molen werd in 1738 verbouwd en in 1767 werd ze verkocht aan Evert van der Grinten, waaraan de molen haar naam te danken heeft.De nazaten van Evert hebben de molen tot 1915 in bezit gehad. Later raakte de molen buiten gebruik en in 1954 werd ze gerestaureerd. Maar vlak voordat ze werd opgeleverd werd ze beschadigd door storm. In 1955 kwam de molen alsnog gereed maar ze raakte langzaam weer in verval.In 1978 werd de molen verplaatst naar de huidige locatie, ten westen van Someren, nabij de oefenplaats van het schuttersgilde. Er werd door vrijwillige molenaars op de molen gemalen maar in oktober 2008 moest de molen worden stilgezet omdat de standerd in slechte staat bleek te zijn.

Adres: Someren
Stad: Someren


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Victor De Victor 2 km Mooie molen een aanzicht voor someren
Sluis 13 Sluis 13 8 km Sluis 13 is een buurtschap in de gemeente Someren in de Nederlandse provincie Noord-B...
Recensies
Mooie molen, prachtige plek en geweldige lieve mensen die hier bij horen. Altijd vriendelijk met altijd weer een mooi verhaal over de molen, de omgeving of vroeger.
We hadden een erg leuke rondleiding in het museum en in de molen op een mooie winderige en zomerse dag. We stelden veel vragen en kregen een invoering in de geschiedenis en de techniek van de molen. Senioren zullen veel dingen in het museum herkennen uit hun jeugd. Ook leuk voor de kleinkinderen.
Den Evert is een halfopen standerdmolen. De molen heeft dienstgedaan als korenmolen en had oorspronkelijk een voor- en achtermolen, waarvan nu alleen de voormolen nog aanwezig is. De molen stamt oorspronkelijk uit 1543 en was toen een banmolen van de Abdij van Postel.
Mooie molen. Leuk om tijdens het wandelen langs te lopen. Lees ook het verhaal van de molenaar aan de zijkant van het naastgelegen pand.
Fraai..
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid