facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Victor

Geschiedenis

De Victor is een ronde stenen molen die zich bevindt aan de Kerkstraat 31 te Someren. De molen deed en doet dienst als korenmolen. Het is een beltmolen.De Victor, genoemd naar Sint-Victor, de patroon van de molenaars, is gebouwd in 1853, maar in 1868 werd de molen herbouwd nadat hij door brand was verwoest. Hij werd daarbij anderhalve meter verhoogd.Na de Tweede Wereldoorlog kwam de molen buiten gebruik, waarop de gemeente hem in 1955 aankocht. Hij werd gerestaureerd, terwijl hij ook in 1971 een herstelbeurt onderging.De naam De Victor kreeg de molen in 1979.De molen heeft één maalkoppel met 17der (150 cm doorsnee) kunststenen.De kap van de molen heeft een Engels kruiwerk, waarmee de wieken op de wind gezet kunnen worden. Het kruien, op de wind zetten, gebeurt met een kruilier.Het 26,60 m lange gevlucht is Oud-Hollands opgehekt. De geklonken, ijzeren binnenroede is een potroede. De in 1970 gelaste, ijzeren buitenroede is van het fabricaat Derckx te Beegden en heeft nummer 54.

Adres: Someren
Stad: Someren


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Den Evert Den Evert 2 km Mooie molen, prachtige plek en geweldige lieve mensen die hier bij horen. Altijd vrie...
Sluis 13 Sluis 13 6 km Sluis 13 is een buurtschap in de gemeente Someren in de Nederlandse provincie Noord-B...
Recensies
Mooie molen een aanzicht voor someren
Vertaald door Google Leuk om een ​​werkende molen te zien en de innerlijke werking te ontdekken. De eigenaar vertelde enkele interessante verhalen. Origineel Nice to see a working mill and to discover the inner workings. The owner told some interesting stories.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid