facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Werfkring

De Werfkring

Info

www.dewerfkring.com

Geschiedenis

De Werfkring
De Werfkring is een van de oudste eetgelegenheden aan de Utrechtse grachtenwerven. Claziena Verdorst – bekend van het kookboek Aan Tafel bij Moeder Aarde - begon met haar man Leo de Werfkring in 1976. In 1981 nam Namgyal Lhamo met haar zuster het restaurant over. Het menu is sindsdien nauwelijks veranderd. De producten die in de Werfkring gebruikt worden zijn zoveel mogelijk biologisch. Granen, kruiden, peulvruchten, gestoofde groente en rauwkost vormen nog steeds de basis van het menu. Namgyal bracht hier en daar een enkel accent aan afkomstig uit de Indiase en Tibetaanse keuken. Duurzaamheid als leidend beginsel voor het restaurant was en is voor Namgyal de gewoonste zaak van de wereld: “Mijn restaurant scheelt toch zeker een koe per week”, vertelde ze eens in een interview met NOVIB. Het vermijden van verspilling en vervuiling is voor Namgyal als Boeddhist een vanzelfsprekend onderdeel van ‘mindfulness’ en het denken in samenhangen. Puur, eenvoud, gezondheid en gastvrijheid zijn andere kernwaarden van de Werfkring. Tenslotte beschouwt Namgyal het restaurant als een plek in Utrecht waar gasten al dertig jaar iets kunnen ervaren van de cultuur van Tibet.



"De Werfkring is een vegetarisch, biologisch, alcoholvrij restaurant en heeft een rookvrij terras aan de Oudegracht in hartje Utrecht. Het is voor eigenaresse en gastvrouw Namgyal Lhamo een vanzelfsprekend onderdeel van ‘mindfulness’ in haar Boeddhistische levensstijl. Puur, eenvoud, gezondheid en gastvrijheid zijn de kernwaarden van de Werfkring. Tenslotte kunnen gasten van De Werfkring al zeker veertig jaar iets ervaren van de Tibetaanse cultuur."
Adres: Oudegracht 123 , Utrecht 3511 AH, NL
Telefoonnummer: 030 231 1752
moc.gnirkfrewed@ofni
Stad: Utrecht
Route: Oudegracht 123
Postcode: 3511 AH


Openingstijden

Maandag: 12:00-14:30
Maandag: 17:00-21:00
Dinsdag: 12:00-14:30
Dinsdag: 17:00-21:00
Woensdag: 12:00-14:30
Woensdag: 17:00-21:00
Donderdag: 12:00-14:30


op zoek naar gerelateerd: vegetarisch restaurant utrecht, restaurant werfkelder utrecht, broei utrecht, vegan restaurant utrecht, soy utrecht, vegetarisch lunchen utrecht, gys utrecht, vegan lunch utrecht
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
SNCKBR SNCKBR 268 meter We have a new name, find us on Facebook: restaurantwakuwaku
Vegan Bamboo Bar Vegan Bamboo Bar 371 meter Super goed eten!! Voor 4,90 een klein bord genomen en daarna nog een bord "gekoc...
ACU Kitchen Punx ACU Kitchen Punx 509 meter Een van mijn favoriete plekken om te viben. Sfeer is goed, en mensen zijn er radicaal...
Gys Gys 548 meter
Pampalini Pampalini 640 meter Pampalini is een fijne plek om goede cappuccino met eigen latte-art! te drinken en te...
Krishna Vilas Krishna Vilas 754 meter Vers, zeer vriendelijk geprijsd en zo smaakvol dat je niet door hebt dat je vegetaric...
Gys Gys 940 meter
SLA Nachtegaalstraat SLA Nachtegaalstraat 998 meter Diverse sla keuzes in een hippe tent.
Soy Soy 1 km Hier krijg je schandalig slecht eten. Ik bestelde een portie bami en gebakken pekinge...
Recensies
Prijs kwaliteit verhouding ver te zoeken, 16 euro voor een bord standaard eten. Staat volgens mij al klaar in de keuken, binnen 10 min op tafel. Smaak was ook echt verre van boeiend.
Top gegeten, zeker gezien prijs-kwaliteit verhouding. Niet zo decadent druk en dat midden in Utrecht. En geen keuzestress. En erg lieve mensen Vegetarische menuopties: Alleen vegetarische gerechten. Top.
Fijnste en unieke plekje in de stad waar ik een echt gezonde en voedzame maaltijd, rustig kan genieten:
Gezond en lekker vegetarisch eten doe ik al sinds de jaren 90 bij de Werfkring in Utrecht. In maart kun je ook al buiten zitten aan de Oudegracht Vriendelijke mensen.
Een rustpunt in Utrecht met ontzettend vriendelijke bediening en heerlijk eten. Het menu is simpel, daarmee is het gemakkelijk om voedselverspilling tegen te gaan. Alcohol e.d. schenken ze niet, maar dat is ook niet nodig met de heerlijke sappen die je hier kunt krijgen. Goede prijs-/kwaliteitverhouding!
Superaardig personeel. Gezonde en traditionele vegetarische of veganistische gerechten. Erg lekker en niet te duur. Ze voorkomen dat er aan het eind van de dag veel eten weggegooid moet worden door mensen te laten eten wat de pot schaft. Ontspannen sfeer. Goed dat ze geen alcohol schenken. Mensen die alleen maar komen om bier of wijn te drinken mogen lekker wegblijven.
Mijn favoriete vegetarisch restaurant in Utrecht. Hier kom ik al sinds de jaren tachtig. Altijd heerlijk, gezond en liefdevol klaargemaakt eten. Fijne sfeer. Alerte en attente bediening. Ik zou hier dagelijks kunnen eten.
Voor €23,50 heb je een soep, hoofdgerecht en toetje. Er zit weinig variatie in het menu, maar dat is ook niet nodig. Het eten word duidelijk met liefde gemaakt, en omdat het met pannen op het vuur staat is het ook snel klaar. Chique eten doe je hier niet, maar er zijn in de stad weinig plekken waar je voor deze prijs kwaliteit verhouding kan eten. Goed gevuld naar huis!
Hele fijne locatie in hartje Utrecht. Aanrader voor wie houdt van lekker vegetarisch eten en voor wie een beknopte menukeuze prima is. Een vriendin en ik zijn vriendelijk ontvangen en hebben genoten van het Broodje Werfkring als lunch. Een gezonde maaltijd en met Tibetaanse invloeden een verrijking van het aanbod in Utrecht. Als je vooral van hippe decoratie en uitgebreide menukaarten bent, en niet open staat voor wat de pot schaft, dan kun je beter ergens anders eten.
Heerlijk vegetarisch en vegan eten. Heel gezond met veel groenten, en verschillende smaken samen. Niet duur, aanrader!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid