facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Visserij Tilburg

De Visserij Tilburg

Info

In De Visserij geniet je van allerlei soorten vis: van fruits de mer tot fish & chips. De avond sluit je gezellig af met een borrel in Het Kleine Café.

Adres: Havendijk 36, 5017AM Tilburg (gemeente)
Telefoonnummer: 0138200963
Stad: Tilburg
Route: Havendijk 36
Postcode: 5017AM


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Fish & Nuts Fish & Nuts 713 meter Fish & Nuts het adres voor uw verse vis, gebakken/grill/bbq, broodjes,salades en heer...
Restaurant Pescada Restaurant Pescada 2 km Lekker! Klantvriendelijk! Een beetje warm als binnen zit, maar eenmaal dat je eten op...
Sardina Visrestaurant Sardina Visrestaurant 3 km Heelijke visschotel samengesteld zeker voor herhaling vatbaar
Recensies
Heerlijke plek aan het water met een lief meisje in de bediening. Wel veel sla bij het broodje met een tè natuurlijke smaak. Een goede dressing was beter geweest. Misschien een idee om de salade als optie te serveren en een groter broodje erbij te doen. De krabsalade en de zalm smaakte daarentegen heerlijk, even als het broodje. Voor mij eerder een plek om speciaal vis te gaan eten dan een borrel te pakken.
Zeer goed vis restaurant, vriendelijke bediening en overheerlijke kreeft. Vooral de plateaus als voorgerecht zijn een aanrader.
Een geweldig leuk, sfeervol en goed restaurant als je van vis houdt.
Het ontspannen gevoel van de zee en dat midden in de stad. Verse vis, mooie aankleding en top bediening. Een beleving!
Heerlijk eten, alles super vers en personeel echt vriendelijk en gastvrij
Restaurant ziet er super tof uit en de locatie is absoluut gezellig. Juist daarom was het des te jammer dat onze ervaring zo ontzettend is tegengevallen. Allereerst waren de wachttijden heel lang, ondanks dat het al wat later op de avond was 20:50 en iedereen op het terras al voorzien leek, duurde het 25 minuten voor wij onze drankjes überhaupt kregen. Verder hebben ze Op de menukaart verschillende “proeverijen” staan, waaronder een plateau fruits de mer met een combinatie van diverse schaal en schelpdieren een een plateau visserij met verschillende vis soorten en diverse bijgerechten etc. Omdat mijn partner geen schaal en schelpdieren eet, hebben wij bewust gekozen voor het grote plateau met de verschillende vissoorten. Toen wij deze kregen was het alsnog een plateau met alleen maar schaal en schelpdieren en 2 kleine stukjes gerookte zalm en 2 schepjes tonijnsalade. Zelfs de bitterbalen waren van garnaal gemaakt iets wat mijn partner dus niet kan eten. Toen we dit heel vriendelijk bij een dame uit de bediening aankaartte, gaf zij aan haar collega erbij te halen. Na 15 minuten met het eten voor onze neus gewacht te hebben kwam onze ober man naar onze tafel. Hij reageerde heel defensief en gaf aan “dat dit allemaal wel vis is” ondanks dat wij heel vriendelijk en oplossingsgericht wilde meedenken. Uiteindelijk stelde hij geïrriteerd voor het mee te nemen en wat nieuws te laten maken, en de schotel dan wel “weg te gooien” - waarop wij aangaven dat het ook oké is als hij in plaats daarvan gewoon iets extra’s wat wel gewone vis is er bij serveert. Dit heeft hij uiteindelijk gedaan en toen hebben wij geprobeerd zoveel mogelijk op te eten. Het eten was ok, zeker niet slecht maar ook niet “out of this world”. Alleen toen wij de rekening kregen en zagen dat wij uiteindelijk moesten betalen voor het extra portie vis wat we hadden gekregen toen zakte me de broek toch wel af. Toen ik er naar vroeg, werd er op een passief aggressieve manier gezegd “ja want hebt toch ook extra via gekregen”?! Wat een ontzettend jammer einde van - wat een mooie avond had moeten zijn. Klantenservice kun je leren, en ik denk dat het personeel zich hier zeker verder in moet gaan ontwikkelen want anders houden ze straks geen klanten meer over. Heel zonde, want het heeft veel potentieel.
Zojuist gegeten bij deze zaak. Buitengewoon matig. Het voorgerecht was goed. Toen meer dan 1,5 uur moeten wachten op het flauwe hoofdgerecht! Daarna vroeg men of we klaar waren finito, maar niet of het gesmaakt had. Toen ik vroeg om te betalen moest ik dat zelf maar bij de bar gaan doen, want men had het druk met afruimen, nou ja..vervolgens bij het betalen werd ook helemaal niet meer gevraagd of alles naar wens was!! Dat was het voor dus helemaal niet. Kennelijk niet geïnteresseerd in de mening van de klant.
De bediening is hartelijk en vrolijk, je voelt je meteen welkom. Daarnaast hadden ze een sympathieke actie voor eenzame mensen. Ik heb er gegeten met mijn zoon, en we hebben allebei de garnalenkroketjes en fish and chips gegeten. Gewoon lekker, en leuk geserveerd op papier met een krantprint. Gewoon leuk!
Fijn en gezellig bierproeverijtje De Schelde met hapjes gehad. Leuke locatie. Jammer dat ze op deze plek weg moeten voor appartementen. Maar wellicht komen ze elders in de stad weer terug.
Dat je bij een etentje drie keer een welgemeend excuus krijgt komt bedenkelijk over. Gaan de excuses over het eten. Nee.. over de bediening. Er was “ iets fout gegaan in de keuken” waardoor de wachttijd op het eten op zich liet wachten. We kregen als doekje voor het bloeden een broodje Bij de visschotel kregen we bestek met een bordje met gereedschap. Daarin miste we naalden om het vlees uit de schelpen te halen, sorry. Bij mijn vraag of ze wat anders hadden dan een saté stokje , het saté stokje zat bij de olijven, om mijn kreeft leeg te peuzelen ons natuurlijk vergeten sorry. Bij het afrekenen moesten we even wachten op de betaalautomaat die bij iemand anders in gebruik was. Is het restaurant nou aan te bevelen.. als je verwacht dat je echt verzorgt kunt uit eten. Dan word je teleurgesteld. De schotel fruit de mer was smakelijk alleen de bediening gewoon erbarmelijk slecht zwaar onder de maat.geen avondje uit waardig. Punt
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid