facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Fransche School

De Fransche School

Info

De Fransche School is het stadstheater van Culemborg met een actueel theater- en filmaanbod. Check het via www.theaterdefranscheschool.nl

Geschiedenis

Een professionele organisatie, ondersteund door ongeveer 65 enthousiaste vrijwilligers. Jaarlijks presenteert De Fransche School ongeveer 200 professionele voorstellingen en films. Daarnaast is het theater een podium voor amateurvoorstellingen, schoolvoorstellingen en tal van andere activiteiten.

RAKEN – BOEIEN – (VER)BINDEN – BEWEGEN
Visie & missie van Theater De Fransche School

Visie
Theater De Fransche School is een ondernemer in cultuur die mensen uit Culemborg en omgeving raakt, boeit, (ver)bindt en beweegt met cultuur. Zij verrijkt de gemeenschap door met cultuur te investeren in sociale samenhang en kwaliteit van leven.

Missie
• De Fransche School presenteert in en buiten het theater zich onderscheidende, eigentijdse, publieksgerichte
podiumkunstvoorstellingen en films van uitzonderlijke kwaliteit.
• De Fransche School presenteert podiumkunst en films die publieksgericht zijn zonder concessies te doen aan eigenzinnigheid en oorspronkelijkheid.
• De Fransche School initieert in en buiten het theater jaarlijks verschillende sociaal-culturele, cultuur-educatieve en community-art projecten voor verschillende doelgroepen.
• De programma’s van De Fransche School bieden ontspanning, plezier, schoonheid en troost. Ze verwonderen, verrijken, schuren en prikkelen de geest.
• De programma’s van De Fransche School halen mensen uit de beslommeringen van alledag, laat ze op een andere manier naar de werkelijkheid kijken. Zo ontstaan verrassende nieuwe inzichten en vinden vele
ontmoetingen plaats.

Kernwaarden
Het ethisch kompas van De Fransche School wordt gevormd door de volgende kernwaarden:
• Ondernemend, open en creatief, samenwerkend en verbindend.
• Winst = Winst uit werk dat ten goede komt aan mensen.
• Theater De Fransche School wil een lerende organisatie zijn.

Adres: Havendijk 1, 4101 AA Culemborg
Telefoonnummer: 0345521546
Stad: Culemborg
Route: Havendijk 1
Postcode: 4101 AA



op zoek naar gerelateerd: De Fransche School geplande evenementen, Gelderlandfabriek Culemborg, School in Frankrijk, Taalcafé Culemborg, Bioscoop Tiel
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Theater aan de Slag Theater aan de Slag 204 meter Het meest knusse en gezellige theater in Culemborg. Muziek, sfeer, koffie en altijd e...
Mijn pop huilt 's nachts Mijn pop huilt 's nachts 2 km "Mijn pop huilt 's nachts" vertelt het waargebeurde verhaal van George en Ursula Levi...
Recensies
fijne plek hoor, stoelen zijn hard zeggen mensen maar val wel mee. Wel irritand dat toen wij er waren er geen plek meer was op de pakeerplaats. Voor de rest ee goeie tend!
Onlangs zo'n mooie voorstelling van Gerard van Maasakkers meegemaakt. Op het podium gebeurde iets heel bijzonders; zoiets ervaar je alleen in een klein theater. Geweldige sfeer!
Het is een leuk theater en er draaien soms ook films de mensen die er werken doen het helemaal vrijwillig en er zijn voorstellingen voor jong en oud.
Klein theater / bioscoop met 1 zaal en beneden een bar. Het is sfeervol. De rode stoelen zijn misschien origineel/authentiek, maar wel een beetje klein en hard.
Mooi theater parkeerplaats in de buurt. Wel weinig zitplaatsen. Erg druk in de pauze dus moeilijk om koffie te krijgen. Wel kun je voor de voorstelling een drankje bestellen en afrekenen. Dat staat dan klaar op een tafeltje.
Wat een gastvrij gezellig theater. Prachtige voorstelling gezien van de nieuwe theatertour #HIER van Leonie Meijer.
Gezellige sfeer, vaak mooie films, leuk zaaltje, aardig personeel.
Mooie voorstellingen, bizondere onderwerpen zeker een aanrader om een keer te zijn geweest!
Mooi intiem theater gerund door hele lieve en hardwerkende vrijwilligers. Niet te duur en goede programmering.
Klein maar gezellig, met een zeer divers programma aanbod. Moet behouden blijven voor de stad.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid