facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Centraal Museum

Centraal Museum

Info

Het Centraal Museum verrijkt je met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Van oude kunst tot design. Met een grote, unieke museumtuin.

Geschiedenis

Het Centraal Museum verrijkt je met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Van Rietveld tot de Utrechtse Caravaggisten, van Dick Bruna tot Moesman en van Viktor & Rolf tot het eeuwenoude Utrechtse schip. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt.



"Hét kunstmuseum van Utrecht."

"Hét kunstmuseum van Utrecht."
Adres: Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht (stad)
Telefoonnummer: + 31 (0) 30 2362362
ln.muesumlaartnec@ofni
Stad: Utrecht
Route: Agnietenstraat 1
Postcode: 3512 XA



op zoek naar gerelateerd: centraal museum tentoonstelling, centraal museum utrecht jan taminiau, centraal museum utrecht parkeren, centraal museum utrecht collectie, centraal museum utrecht openingstijden, centraal museum amsterdam, centraal museum kunstwerken, centraal museum jan taminiau
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Gajes in de Bajes Gajes in de Bajes 1 km een van de leukste en best opgezette escape room die ik tot nu toe gespeeld heb. Wij ...
Moira Stichting Moira Stichting 1 km Een hele leuke schaakclub voor kinderen. Les in groepjes van ongeveer 4 met kundige e...
De Vrijstaat De Vrijstaat 4 km een leuke vestiging, interessant verhaal van de eigenares over hoe dit gebouw is onts...
Recensies
De tentoonstelling Bentvueghels bezocht. Interessant om kennis te maken met deze groep kunstenaars. Met een beetje fantasie reist u even naar Rome in deze periode. Wat een sfeer in de stad moet het geweest zijn!Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Museum wordt deels verbouwd. De schilderijen spraken mij niet zo aan maar het schip en ook het Bruna atelier maakten alles goed! Heel bijzonder!
Ik ben voor de eerste keer in dit museum geweest. Niet echt de meest handige tijd om the gaan, want er is niet zo veel te zien i.v.m. een verbouwing. Maar...de tekeningen en schilderijen van Paul Klemann zijn erg de moeite waard! We zijn begonnen met een lunch om de hoek bij het museum. Heerlijk gegeten, ook vegetarische en veganistische opties. Helaas duurde zowel het bestellen als het serveren erg lang. Wel leuk om in de tuin te kunnen zitten, het was er ook prima weer voor. We komen zeker terug als alle ruimtes in het museum weer toegankelijk zijn.
Het Centraal museum ligt midden in Utrecht ongeveer 15 minuten lopen van de oude gracht. Het is een museum met moderne kunst. Toen wij er waren was de vaste collectie hem gesloten. Maar de andere tentoonstellingen waren zeer indrukwekkend. Het waren video kunstenaars die geweldige beelden hadden gemaakt in de prachtige ruimtes. Wij hebben gebruik gemaakt van de gids en op zich was dat al een beleving. Het was een interactieve toer. Heel leuk om met de mede bezoekers te bespreken wat er werd gezien en wat iedereen er uit haalde. Het bezoek werd hierdoor nog leuker. Het is erg indrukwekkend. Dus zelfs zonder de vaste collectie de moeite waard om te bezoeken.
Centraal Museum bezocht voor de tentoonstelling “ De Gezonde Stad” . Deze tentoonstelling toont hoe in Nederland/Utrecht de gezondheidszorg vanaf de Middeleeuwen zich ontwikkelde. Na het zien van deze tentoonstelling moet het beeld wat men doorgaans heeft over hygiëne in de Middeleeuwen wel bijstellen Dit Museum is de moeite waard om te bezoeken. Net buiten het centrum op loopafstand te bereiken.
Goed geregeld en genoten van de kunst in het museum! Het schip was wel een beetje saai opgezet.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Maart 2022. Toen mijn vriendin en ik in maart een stadswandeling maakten stond bij dit museum een opvallende mooie grote rode stoel, gemaakt door Maarten Baas. Maar ik kan hem nergens meer vinden op Google Street View. Is hij verplaatst? Jammer.
Dit museum ligt in een mooi historische gebouw en heeft een leuk café met terras en een prachtig achter tuin die omringd zijn door andere eeuwenoude gebouwen. Tijdens het bezoek waren meerdere zalen tijdelijk dicht. Ik ga zeker terug wanneer alle zalen weer open zijn. De online rondleidingen van het museum op Internet geven een goede impressie over de collecties. Het enige minpunt is dat de route binnen het gebouw onduidelijk is.
Ondanks dat door een ingrijpende verbouwing maar een deel van het Centraal Museum open is, vond ik de tentoonstelling over de Bentvueghels heel interessant en goed opgezet. Ik ben zelf meerdere malen in Rome geweest en had, als Nederlander, natuurlijk al wel veel over hen gehoord. Ook was mij bekend dat een aantal Utrechtse schilders tot die "bende" behoord hebben. De tentoonstelling heeft mijn ideeën en beeld van die periode en dat gezelschap echter zeer verrijkt en verdiept. Alle lof voor de samenstellers.
In het Nijntje Museum is een grote verbouwing uitgevoerd. Voor mijn werk hier geweest, ontruiming installatie uitgebreid. Er is een stukje nieuwbouw aangebouwd +verdiepingen. Tijdens mijn werkzaamheden gezien dat het museum opnieuw ingericht wordt. Deze uitbreiding zal vast een goede aanvulling zijn. Ben benieuwd zodra het open gaat. Ik denk dat er de belevenis zo indrukwekkend zal zijn! Zeker gaan bezoeken!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid