facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor CampusShop

CampusShop

Info

Welkom op de Facebook pagina van CampusShop. Kijk op www.campusshop.nl of www.campusshop.be voor al jouw studie benodigdheden!

Geschiedenis

CampusShop.nl heeft in samenwerking met ruim 190 onderwijsinstellingen in Nederland en België een landelijk laptopproject. De beste laptopdeals voor studenten met een uitgebreid service pakket.



"Hoofdkantoor in Eindhoven. Geen mogelijkheid tot afhalen van producten of winkelbezoek."
Adres: Antwoordnummer 12006, 5600 VD Eindhoven
Telefoonnummer: 088-0450550
Stad: Eindhoven
Route: Antwoordnummer 12006
Postcode: 5600 VD



op zoek naar gerelateerd: Computer campus, Top 10 studenten laptops, Studentenkorting laptop Coolblue, Studenten laptop MediaMarkt, Stevige laptop voor school, Studenten laptop 2022, School laptop, HP Student Store
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Profitap Profitap 4 km Vertaald door Google Als voormalig werknemer moet ik zeggen dat het een geweldig team...
SES Computers Nederland SES Computers Nederland 4 km Ik heb bij jullie een muis gehaald, deze is van super goede kwaliteit, en ook een lag...
J Denissen Computer & Telecom J Denissen Computer & Telecom 5 km Jaap helpt me al ruim 10 jaar met alle ICT, van installeren van software tot een nieu...
Fly Elise-ng Page Fly Elise-ng Page 5 km Fly Elise-ng Immersive Display software is the best, most versatile and most affordab...
HelenHelpt HelenHelpt 5 km Helen heeft ons al vaak uit de brand geholpen. Met goede communicatie en haar doorzet...
SOS Solutions SOS Solutions 6 km De beste shop. Ik heb een Zidoo Z10 Pro onder rembours besteld..na 10 minuten kwam de...
ICTMade VOF ICTMade VOF 6 km Samenwerkingsverband tussen Deca, Wizzardnet & DIStec met als corebusiness het verzor...
RIVA-IT RIVA-IT 6 km Erg behulpzaam bedrijf en maakt ook 's avonds en in het weekend tijd voor de klanten....
Profast IT Services Profast IT Services 7 km Prima bedrijf! Snelle service. Problemen worden direct aangepakt en opgelost.
Recensies
Tweede en laatste maal dat ik er een laptop koop. De eerste keer ging alles perfect. De tweede maal was minder. Laptop gekocht die dinsdag geleverd zou worden. Een probleem met DHL dus dat lukte niet. Op zich geen probleem maar er volgde geen communicatie, geen update, niets. Tot ik er zelf achter informeerde. Mijn zoon had de laptop dringend nodig. Uiteindelijk wordt de laptop geleverd bij een leverpunt, maar we krijgen geen qr-code waardoor we hem niet meekrijgen. DHL wijst naar Campusshop en vice versa. Met iedereen gebeld/gemaild en er gebeurde niets. Bij campusshop voorgesteld gewoon een nieuwe te sturen maar dat was blijkbaar geen optie. Ondertussen dus een andere besteld bij Coolblue zodat de zoon verder kan en bij campusshop gezegd dat ze hem retour mogen laten komen. Nog steeds geen terugstorting of qr-code dus we kunnen het retourproces niet versnellen gekregen. Dat is pijnlijk voor onze rekening. De was in dit geval dus slecht.
Ontzettend waardeloze club is dit! Beloven om de volgende dag de bestelde laptop te bezorgen, maar DHL kan dit niet waarmaken. We zijn nu ruim 1,5 week verder en de laptop is er nog steeds niet. De klantenservice van Campusshop heeft een onderzoek ingesteld bij DHL waarbij er steeds weer opnieuw meer tijd wordt gevraagd om die vraag te beantwoorden. Campusshop weigert om een vervangende laptop te sturen en het probleem met DHL onderling op te lossen, waardoor onze zoon dus niet tijdig over een laptop beschikt voor school. Op advies van de school hier besteld, maar je kunt beter ergens anders gaan.
Dit is oprecht het slechtste bedrijf waarmee ik ooit te maken heb gehad. Ik heb mijn laptop 4 maand geleden opgestuurd en ook meerdere keren gebeld, en iedere keer werd ik weggewuifd. Nu heb ik dus een redelijk bedrag betaald om mijn laptop te laten repareren, en ineens zijn ze mijn laptop kwijtgeraakt. Al mijn schoolwerk en andere bestanden zijn weg. Ik heb dus een flink bedrag betaald, en krijg alleen een nieuwe laptop, die slechter is dan mijn oude laptop en ik krijg geen geld terug. Dus heb ik betaald voor niets, en krijg alleen een slechtere laptop terug.
Ze weten zelf niet hoe vaak een laptop is teruggeweest voor reparatie. Snelle studenten service is niet snel. Laptop die naar voren komt bij het invullen van de opleiding voldoet voor geen meter. Reageren ook niet echt op mails die je erover stuurt of met een ontwijkend antwoord.
Waardeloze service. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Laptop aangeschaft in september, nu bijna 5 weekeinden, zonder laptop vanwege defect. Geen vervangende laptop, geen hulp = geen studie kunnen volgen!
Lenovo laptop gekocht, na halfjaar werkte de ingebouwde camera niet meer. Hij is gerepareerd geweest 2 weken en na ongeveer 4 maand terug hetzelfde probleem. Terug op reparatie gestuurd en na een tijdje weeral hetzelfde probleem. Dus na 2 reparaties nog steeds niet opgelost. Nu zou ik voor een 3e reparatie moeten betalen omdat hij buiten garantie is, maar waarom zouden ze het de 3e keer plots wel kunnen en ervoor niet. Ik verwachte meteen een deftige reparatie!
echt slecht laptop kwijt geraakt in de post duurt een maand voor dat ik een nieuwe kreeg blijkt dus een leen laptop te zien die niet werkt ik ben een student en heb me laptop nodig voor me school. Ik heb niks gehoord van hun van dat ie kwijt was ik heb zelf na een week moeten bellen en daarna weer moeten bellen voor updates. Dit kan echt niet!
laptop binnen garantietermijn defect retour gezonden met adapter. Na 3/4 weken laptop gemaakt echter de adapter zat er niet meer bij...? na enkele mails van het kastje naar de muur gestuurd. Resultaat; men ontkent dat de adapter is ontvangen en verder zoek het maar uit. Ook als je vraagt waar kan ik nu terecht krijg en we geen reactie meer.
Slecht. Ze sturen mails dat de laptop niet is binnen gekomen terwijl ze hem aan het repareren zijn, snelle studenten service is belabert. Een week, kom op zeg ik had na een maand mijn laptop pas weer terug.
Ik heb op een zondagavond een laptop besteld, maar was na de bestelling door de reviews aan het scrollen en begon me zorgen te maken. Dinsdag is de laptop binnengekomen, heb de laptop niet uitgepakt en de volgende dag meteen terug gestuurd. Klantenservice online reageerde snel, en twee dagen later was het aankoopbedrag teruggestort. Uiteindelijk dus nog goed gekomen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid